read

VK Sportphoto

Nieuws

Slot tevreden over jeugdspelers: "Goede indruk achtergelaten"

Van de redactie

Het trainingskamp van Feyenoord in Marbella zit erop. Arne Slot en zijn selectie keren zaterdagavond huiswaarts na een winterse trainingscampagne in Spanje. Ondanks dat het afsluitende oefenduel tegen het Duitse FSV Mainz 05 met 1-2 werd verloren, houdt Arne Slot een goed gevoel over aan de trainingsweek met zijn selectie. "Omdat we goed hebben kunnen werken en iedereen fit is gebleven", sprak Slot tegenover RTV Rijnmond.

Jongelingen Jaden Slory (18), Givairo Read (17), Thijs Kraaijeveld (16) en Nesto Groen (19) maakten deel uit van de 27-koppige selectie van Arne Slot op het trainingskamp in Spanje. De trainer van de Rotterdammers was tevreden over wat hij zag van de talentvolle jongens. "Een aantal jongens, zoals Nesto Groen, is niet voor het eerst mee. Givairo Read was wel voor het eerst mee en ik denk dat je die vandaag tegen Mainz ook hebt gezien. Het is een felle en agressieve speler die nog jong is, maar wel mooie stappen maakt. Eerst bij Robin van Persie al en nu bij ons ook een goede indruk heeft achtergelaten."

Voor Kraaijeveld had de oefenmeester ook nog lovende woorden. "Jaden Slory hebben we ook vaker meegehad en Thijs Kraaijeveld is ook nog jong en geldt eigenlijk hetzelfde verhaal voor als Givairo Read. Hij laat goede dingen zien bij Robin van Persie en deze week ervaren heeft dat de intensiteit van onze trainingen al wat hoger ligt. Hij heeft vandaag niet mee kunnen doen tegen Mainz, maar als hij had meegedaan had hij kunnen ervaren dat de intensiteit van Mainz vandaag in ieder geval nog hoger lag dan wat wij gebracht hebben."

Ondanks de verloren oefenpot tegen Mainz houdt Slot een tevreden gevoel over aan het trainingskamp van zijn selectie in Marbella. "Goed gevoel, omdat we goed hebben kunnen werken en iedereen fit is gebleven. Ik heb vandaag ook goede dingen gezien, met name het spel aan de bal."

Delen

Reacties

Het is zo rustig. Kunnen we aub een transfergerucht starten oid. Op deze manier raak ik mijn weerstand voor chaos bij Feyenoord kwijt. Voorzet: Slot is gevraagd voor het Braziliaanse elftal.
Zo ging vorig jaar ook ben het al gewend. Als je gewoon niks verwacht en er komt toch iets dan is het mooi meegenomen zo denk ik dan ik zat vorig jaar ook zo net als jij.
Feyenoord heeft interesse in Jermaine Lens als versterking voor de vleugelposities.
Yes eindelijk onze redder in nood🤣🤣🤣
Geef de jeugd een kans te beginnen met sauer, is beter als luca en Igor. Op de rechter vleugel, stengs en dan op het middeveld zichiel. Geerttruida cv e milambo op de rb positie
Loze woorden denk ik, hij kan moeilijk zeggen dat de jeugd er niets van kan.

Slory, Milambo, Zechiel etc is het gewoon niet.

Sauer heeft veel potentie maar is dan ook geen eigen jeugd.
Read, als hij zich weet te ontwikkelen, kan een leuke worden maar verder is het dramatisch met de jeugd gesteld
Wel knap dat je ze je niet moeten op twee websites
Ach, no one likes me, I don’t care
Inmiddels al 4 maar het gaat inderdaad om de discussie en niet om likes of dislikes.
Het is zo dramatisch gesteld met onze jeugd dat ze slechts eerste werden in de poule van de Youth League.

Je bent een van de weinigen die het niet ziet zitten in Zechiël die wat mij betreft de beste speler van de oefenwedstrijd tegen Mainz was. De jeugd maakte een betere indruk dan ons basiselftal.
Inderdaad mooi om te zien maar ook zorgwekkend dat er al die tijd een gewoon spelers zoals milambo en zechiel er al in de jeugd speelde en dat er dan zoveel werd besteed aan transfers. Kan je slot ook aan rekenen want ik vindt dat hun echt meer kansen moeten krijgen.
Ze zijn beter dan enkele aankopen (Lingr, Dilrosun, Vd Belt)
Helemaal mee want je ziet dat je echt niet zo maar iemand kan wisselen. En dan denkt komt wel goed die scoort wel.
Laten we daarbij wel de kanttekening plaatsen dat Jong Feyenoord met deze talenten onlangs niet wist te winnen van Jong ADO. Maar wellicht dat Melvin Boel ze onvoldoende kan motiveren.
Geef nou eens details waarom die jeugd beter is dan bv een lingr? Wat weet je van lingr? Hoe vaak heb je hem zien spelen buiten Feyenoord? En dan die jeugd? Hoe vaak hebben die op hoger niveau en tegen volwassenen gespeeld? Met je gezeik over "DE JEUGD"
Dat zegt geen zak, az won de youth league en dat elftal bestaat niet uit die kern.
Als de jeugd echt dramatisch zou zijn, dan was Feyenoord wel laatste geëindigd in die poule. Als er van de ploeg die eerste is geëindigd, drie gaan doorbreken, dan mogen we tevreden zijn.
Als die jeugdspelers geen kansen krijgen in de Eredivisie, dan gaan ze er nooit komen. Bepaalde aankopen kunnen de groei van echt goede jeugdspelers belemmeren.
Heb nou eens geduld man.
Slory kon je wel eens gelijk in haan krijgen. Maar de rest schrijf ik absoluut nog nirt af, vooral een Zechiël en een Milambo niet.

En dan die lichting er vlak achter nog. Ik begin alvast te smullen, dan kan jij nog een teug van je fles azijn nemen. Yo!
De jeugd spelers zijn echt goed hadden gewoon een mix van kunnen maken. Met spelers van de scouting en met de jeugd dan loopt niemand in de weg van milambo en zechiel zijn te goed voor de bank en verdient echt meer speel minuten als stengs niet thuis geeft of als er iemand geblesseerd is geldt ook voor sauer eigenlijk.
In volwassen prof voetbal is er geen tijd voor geduld. Je moet meteen presteren, er staan miljoenen op het spel en prijzen.
Assist Pedersen bij de winnende voor Sassuolo
Is toch verplichte koop? Mits sassuolo in de serie a bleef
@FeyenoordTM ik keek op transfermarkt en zag dat svenson clubloos is. Ik hoop niet dat er weer een ex az speler komt hebben we genoeg van.
Leuk om te zien dat mocht hartman vertrekken lopez/read de nieuwe linksachters worden
Ik hoop zo erg dat hij blijft. Read is wel een hele goede speler btw
Hartman is zo te zien al een tijdje met de volgende stap bezig. Hem laten gaan voor een mooie prijs, denk ik. De tijd dat spelers lang blijven ligt achter ons.
Read is helemaal geen linksback, dus niet de vervanger van Hartman. Zal eerder de vervangen worden van Geertruida als Nieuwkoop zich niet heel snel gaat verbeteren.
Ga een andere sport volgen serieus, jij denkt dat een jongetje van 17 de nieuwe linksback wordt, of een lopez die ze liever morgen nog weg zien gaan bij de club gezien zijn salaris/prestatie verhouding? Zucht...
Want een jongen van 17 kan niet zo in de basis staan? Wat doet hato bij de joden dan. Kom je hier een beetje wijs doen 😂
Milambo is juist het grootste talent
Of Milambo overschat wordt, kan ik niet beoordelen, maar Zechiël vind ik echt een geweldige voetballer!!
Ja maar die moet goed begeleid worden.
Ik denk dat als Milambo en Zechiël werken aan hun fysiek, ze makkelijk mee kunnen met het niveau van de andere toppers die Feyenoord op het middenveld heeft of heeft gehad
Waarom is zechiël een geweldige voetballer dan? Heeft die al 40 wedstrijden op volwassen niveau gespeeld? Het type zoals hij heb je er echt duizenden van op hetzelfde niveau. Een box to box. Is fysiek te slap en veel te klein qua lengte.
Ik vind hem erg wendbaar, hij draait makkelijk weg, strooit met passjes en is altijd aanspeelbaar.
Feyenoord mag zich van mij nog meer richten op de jeugd. Financieel veel voordeliger dan spelers halen en ze kunnen het niveau steeds beter aan.
Ja want er is ook ooit een club met alleen maar 17/18 jarigen ooit kampioen geworden in het prof voetbal. Als de club lui als jij echt zouden volgen, was de club allang kapot geweest. Je hebt een leeftijd MIX nodig....
@Beardguy, ik zeg nergens dat je alleen maar 17/18 jarigen moet opstellen. Het gaat natuurlijk altijd om een goede mix van jong en oud. Alleen kan je bij sommige transfers wel vraagtekens stellen. Waarom Van den Belt halen als je Milambo/Zechiël rond heb lopen in de jeugd? Het scheelt je toch 8 ton aan transfergeld + salaris.