slot

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Slot blikt terug op eerste seizoenshelft: "Dat heeft ook mij veel energie gekost"

Stan

Begin deze week vloog Feyenoord naar Marbella, om zich onder de Spaanse zon optimaal klaar te maken voor het restant van het Eredivisie-seizoen. Arne Slot heeft duidelijk voor ogen wat er beter kan en waar hij aan wil werken tijdens het trainingskamp. Hij vertelt erover in het Algemeen Dagblad.

Op trainingskamp in Marbella wordt na een vakantieperiode van twaalf dagen weer hard gewerkt door spelers en staf. Slot heeft met zijn ploeg dan ook een duidelijk doel voor ogen richting de tweede seizoenshelft. "We gaan er keihard aan werken om op de juiste momenten net het goede moment te hebben", zegt de trainer. Hij doelt daarmee op het kwartje dat bij Feyenoord afgelopen maanden vaak de verkeerde kant opviel. Zo ook tijdens het Champions League-duel in Glasgow tegen Celtic, toen Yankuba Minteh net voor de aansluitingstreffer had gezorgd. "Daar wachtte ik op onze 1-2. Als trainersstaf weet je dat je juist op die momenten het verschil kan maken. Het werd 2-1 in plaats van 1-2."

Aanlopen
Om dat soort momenten in de toekomst te voorkomen werkt de selectie van Feyenoord zich in Marbella behoorlijk in het zweet. "Wij willen fysiek graag onze tegenstander domineren. Dan moeten we dus zorgen dat we op dat vlak substantieel meer leveren dan andere clubs", zegt Slot, die zijn ploeg ondanks de goede statistieken nog niet altijd dominant genoeg vond. "Dat is in veel wedstrijden gelukt, maar niet in alle wedstrijden. We moeten dus nog agressiever ons spel zonder bal gaan oppakken."

Slot wil vooral zijn aanvallers sneller en met meer inzet zien drukzetten, zoals dat ook gebeurde tijdens zijn andere jaren bij Feyenoord met Bryan Linssen, Cyriel Dessers en Danilo, maar in zijn beleving dit seizoen nog te vaak misgaat. "Dat aanlopen gaat heel veel aandacht krijgen. Dus hoe wij onze manier van druk zetten op een hoger tempo en in een hogere intensiteit vorm kunnen gaan geven."

Energie
Het doet Slot goed een frisse selectie op dat soort aspecten klaar te kunnen stomen, na een seizoenshelft die vermoeiend genoemd kan worden. "Meer dan vorig seizoen in elk geval. Omdat je veel minder momenten hebt gehad dat je echt euforisch bent geweest. Lazio-thuis was wel zo’n moment. Het is heel zwaar als je vier wedstrijden in de Champions League verliest en je moet die groep daar weer overheen tillen richting de volgende wedstrijd."

Het hoort bij de voetballerij, weet de trainer. "Ajax had het vorig seizoen in de Champions League heel moeilijk en in die periode verspeelden ze ook veel punten in de Eredivisie. Ik voelde de teleurstelling vaak in onze kleedkamer. Na Lazio-uit, na Celtic-uit, na Atlético-uit. Dan moet je als trainer op je best mogelijke manier acteren. En dat heeft ook mij veel energie gekost."

Delen