slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot blikt voorzichtig terug op Feyenoord-periode: "Het is echt een geweldige tijd geweest"

Stan

Arne Slot lijkt bij Feyenoord bezig aan zijn laatste wedstrijden. De succestrainer zal, alhoewel nog niet officeel naar buiten gebracht, volgend seizoen de trainerspositie van het Engelse Liverpool gaan bekleden. Het ging er de afgelopen weken al veelvuldig over, maar in de persconferentie van vrijdag gaat hij nog eens op in. 

Slot is nog niet echt bezig met het feit dat hij zeer waarschijnlijk aan de laatste loodjes als Feyenoord-trainer bezig is. "Ik ben niet echt iemand die heel ver vooruitkijkt, die nu al zou denken: ‘Over anderhalve week zou het ook zomaar kunnen zijn dat ik niet meer deze kant op rijd.’ Maar op het moment dat je afgelopen zondag in De Kuip staat en de wedstrijd verloopt zoals die verloopt, dan heb je dat besefmoment wel. Dat gevoel zal volgende week misschien een beetje toenemen, omdat het dan zomaar de laatste week zou kunnen zijn."

Voor terugblikken op de succesen die hij in drie jaar tijd bereikt heeft met de Rotterdammers, geeft de trainer zichzelf ook nog niet te veel ruimte. "Ik ben veel meer bezig met dat we tegen N.E.C. moeten en hoe we daartegen gaan spelen, en misschien al dingen in de verdere toekomst. Ik ben niet zozeer van het terugkijken, maar af en toe word je wel eens iets gevraagd, zoals ‘Wat was je bijzonderste moment?’, of andere vragen die supporters wel eens willen stellen. Dan ga je het rijtje wel eens even voorbij en denk je: het is echt een geweldige tijd geweest. Voor wat jullie gezien hebben, maar wat jullie misschien minder zien en wat ik wel elke dag meemaak, is hoe geweldig wij kunnen werken op ons trainingscomplex met fantastische mensen en hele mooie groep spelers."

Slot mag zijn focus dan nog vooral hebben op Feyenoord, in Engeland spreken ze al weken over de aanstaande Liverpool-trainer. Zo kwam er zelfs een cameraploeg naar zijn geboorteplaats en oude voetbalclub, om zo een beter beeld te krijgen van de trainer. "Dat maak ik ook weer minder groot dan jullie misschien. Ja, er wordt één reportage gemaakt, één iemand die naar Bergentheim gaat en daar een aantal mensen spreekt."

De veelbesproken trainer blijft er nuchter onder. "Eerlijkheidshalve probeer ik ook nu nog, net zoals de overstap van AZ naar Feyenoord, het gewoon te houden bij hetgeen wat ik heel erg leuk vind: het trainingscomplex. Er komen een aantal dingen bij kijken. Toen ik bij AZ werkzaam was, werd ik herkend door de echte voetballiefhebber. Nu ik bij Feyenoord werkzaam, word ik bijna door elke Nederlander herkend, omdat mijn hoofd ook nog wel eens op de TV is en gaat ook nog wel eens over mij. Het is niet uitgesloten dat dat straks internationaal ook nog eens gaat gebeuren. Gelukkig zit daar een mooie opbouw in. Voor mijn omgeving zit daar geen van al op te wachten, maar ik denk dat het ook een momentopname was. Ik vermoed niet dat ze elke week naar Bergentheim gaan om een bestuurskamer te gaan filmen."

Het zal volgens Slot niet lang meer duren tot zijn aanstelling bij Liverpool wereldkundig wordt gemaakt. "Ik zeg bijna elke keer: het zal een kwestie van dagen zijn. Dat verwacht ik nu ook. Voor dit soort dingen is even wat meer nodig dan dat je met een boodschappenlijst naar de winkel gaat en de boodschappen afvinkt. Dat zijn dingen die op de juiste manier getimed moeten worden en alles moet uitgewerkt worden. Daar zitten soms ook nog wat dingetjes aan vast. Dus die combinatie van factoren zorgt ervoor dat het nog niet gecommuniceerd is. Maar maak je geen zorgen, dat zal ongetwijfeld gaan gebeuren."

Delen

Reacties

Is het heel egoïstisch als ik zeg dat ik stiekem hoop dat het niet doorgaat. (Het duurt al zo lang).