slot

Nieuws

Slot: "Dat vind ik zorgelijker dan het missen van kansen"

Dennis

Arne Slot zag zijn ploeg gisteren dure punten verspelen tegen FC Twente. Niet voor het eerst dit seizoen brak het gebrek aan scorend vermogen de Rotterdammers op. Volgens de Feyenoordtrainer mist zijn elftal het vernuft om vanuit verschillende situaties een doelpunt te maken.

"Elke goal of kans die wij creëren ontstaat uit een aanval die van achteruit wordt opgebouwd", zo zegt hij tegenover NOS. "Dat doen we gelukkig goed, zodat we in ieder geval daar kansen uit krijgen. Een elftal heeft alleen meer wapens nodig dan alleen een goede aanval om bovenin mee te doen."

Het gebrek aan variatie bij het maken van goals ziet Slot als belangrijkste oorzaak bij het morsen van punten. "Niet iedere kans die je krijgt zal erin gaan, dat is helder", zo toont hij zich realistisch. "Ik vind het alleen belangrijker dat we niet alleen kansen creëren uit goedlopende aanvallen. Als je negen corners krijgt en de tegenstander nul, dan zijn dat ook manieren om tot een goal te komen. Of andere manieren, zoals uit een individuele actie of vanuit een afstandsschot. Dat gebeurt te weinig en dat vind ik zorgelijker dan het missen van kansen."

De wedstrijd tegen FC Twente verliep volgens de trainer op een manier die exemplarisch is voor het seizoen tot dusver. "Ik heb een elftal gezien dat duidelijk sterker was dan de tegenstander en dat voldoende kansen heeft gehad om te winnen. En bovendien heel weinig heeft weggegeven, dat zie je ook aan de statistieken."

Giménez
Tegen de club uit Enschede bleek zelfs een penalty niet voldoende om tot scoren te komen. Santiago Giménez ontfermde zich over de bal, maar zag zijn inzet gekeerd door Lars Unnerstall. Slot vertelde na afloop dat hij er niet gerust op was toen de Mexicaan aanlegde vanaf elf meter. "Ik ging er nog niet lekker voor zitten. Ik speel nu twee en een half jaar als Feyenoord-trainer tegen Unnerstall en het blijkt nog niet zo eenvoudig om langs hem heen te schieten. Zelfs niet met een strafschop." Volgens de trainer zat het Giménez ook niet mee. "Hij kreeg een mooie voorzet van Hartman waar hij bij de eerste paal goed bij zat. Unnerstall had hij zelf niet eens door, dat hij hem redde." Slot houdt echter vertrouwen in zijn spits. "Hij is nog steeds betrokken bij kansen. Ik heb geen enkele twijfel dat het vroeg of laat tot goals gaat leiden."

Delen

Reacties

"Elke goal of kans die wij creëren ontstaat uit een aanval die van achteruit wordt opgebouwd"
Zou dat misschien kunnen komen doordat dit precies de tactiek is die je er al 3 jaar aan het inslijpen bent?
Wat is dit nu voor verhaal. 9 !!!! corners niet 1 !!! gevaarlijk.
Laat dat ren je rot en ga trainen op standaardsituaties de trainer is daar leading in.
Maar we spelen Ren Je Rot Arne Slot voetbal en elke ploeg voetbalt daar onderuit!!??
Kijk naar Ajax die doen hetzelfde iedereen een goal maken dan krijg je de tegengoals om je oren.
Je hebt verdedigers en aanvallers en ja ook middenvelders die moeten zorgen voor lopende spelers. Niets van gezien. Peter Bosz wordt verweten geen plan B te hebben, maar Ren Je Rot Arne Slot heeft dat ook niet.... Zeer teleurstellend het is als Arsenal Maar dan zonder 60 -75 minuten goed voetbal.
Hancko is een uitstekende penalty nemer, misschien er eens een laten nemen...