arne-slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ga naar buiten en speel zoals je op een pleintje speelt"

Van de redactie

AS Roma versloeg Feyenoord vorig seizoen in de finale van de Conference League. Beide ploegen ontmoeten elkaar donderdagavond wederom, dit keer in de kwartfinale van de Europa League.

Eind vorig jaar gaf Arne Slot aan dat het te pijnlijk was om de finale terug te kijken. “Het is heel moeilijk om een prijs te winnen en we waren er echt dichtbij. We hadden meer kansen en betere kansen. Kijk, als we straks AS Roma krijgen in de Europa League, ga ik heus die partij wel weer kijken. Maar liever niet”, zo vertelde hij aan Algemeen Dagblad.

Het bleken profetische woorden van de trainer die donderdag inderdaad de Romeinen als tegenstander in De Kuip treft. “Ik ga hem nu uiteraard terugkijken, want we gaan weer tegen ze spelen”, zo zegt Slot bij ESPN. “Ik vind dat we de eerste helft niet onszelf zijn geweest”, zo blikt hij terug op de verloren finale. Voor de tweede helft wilde Slot het over een andere boeg gooien “In de rust heb ik ook tegen de jongens gezegd ‘vergeet alles wat ik de afgelopen twee weken tegen jullie heb gezegd. Ga naar buiten en het is zoals je op een pleintje speelt, waarbij de winnaar blijft staan. En ga gewoon helemaal los.”

Feyenoord begon in de tweede helft inderdaad met meer durf. “In de eerste fase na rust had dat best wel wat impact, want ze waren los en raakten de paal en er waren nog wat kansen.” Volgens de trainer had zijn ploeg toen moeten toeslaan. “Daarna – en dat neem je ook weer mee voor jezelf – wordt er niet meer gevoetbald. Dan liggen ze bijvoorbeeld op de grond en net op het moment dat de verzorger het veld in wil, is het niet meer nodig.” 

Met verbazing had Slot gekeken naar het gedrag en theater van AS Roma zijde. “Als je ziet hoe Mourinho dat deed, ik denk toch dat het van enorme invloed was. Dat constante bezig zijn met de arbitrage en de vierde official. Dat kan hij doen met die enorme status. Elke andere trainer of één van zijn collega’s had allang geel gekregen. Ik heb er naast gestaan, je kunt niet eens geloven hoe vaak hij het doet. Dat is niet normaal. Maar hij doet het zo slim. Als hij voelt dat de vierde official hem zat is, komt er een ander van de bank. De fysiotherapeut, de assistent, de clubarts. En het werkt”, zo sprak Slot tegenover AD.

Vooraf had Slot nog geprobeerd zijn spelers te wapenen tegen de Romeinse trucendoos. “Voor de wedstrijd heb ik tegen de spelers gezegd dat we ons totaal niet met de scheidsrechter bezig gingen houden. Ik dus ook niet. Ik vertelde de spelers dat elk moment dat zij zich druk maken bij de scheidsrechter juist zou betekenen dat ze jullie te goed vinden om op een normale manier van te winnen.” De trainer koos voor die insteek om een duidelijke reden, zo zegt hij bij ESPN. “Het ging toch wel gebeuren, dus ik dacht ‘laat ik het in iets positiefs om draaien’. Uiteindelijk kan je zeggen dat ze ons goed genoeg vonden om van te winnen en dat ze het constant deden.”

Delen

Reacties

Arne zegt dit morgen weer maar dan voor de aftrap!
Vanaf de 1ste minuut erop zitten en het iniatief nemen.

Ik teken voor een 3-0 overwinning!

FORÇA FEYENOORD !
♥️🤍
🖤🖤
Dat gevoel heb ik ook. We pakken ze met 3-0 en gaan uit hun spelletjes spelen.