slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over mogelijke versterkingen: "Wij willen heel graag een buitenspeler aantrekken"

Stan

Al wekenlang stikt het van de geruchten rondom spelers die mogelijk een aanwinst voor Feyenoord zouden zijn. Tot nu toe haalden de Rotterdammers Thomas van den Belt, Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh naar de club, maar als het aan Slot ligt komen daar nog wel wat spelers bij. Tijdens de persconferentie van donderdag vertelt hij over het vervangen van Orkun Kökcü, de mogelijke komst van Szymański en het vinden van een buitenspeler. 

Een directe vervanger voor Orkun Kökcü heeft volgens Slot niet de hoogste prioriteit. "Ik denk dat wij zijn positie al behoorlijk goed vervangen hebben met Thomas van den Belt en Ramiz Zerrouki, en Quinten Timber die daar ook nog kan spelen. Dus ik vind dat wij vier uitstekende middenvelders hebben voor de twee controlerende middenveld-posities."

De trainer van Feyenoord legt daarbij uit dat een voetballer zoals Köckü moeilijk te vervangen is. "Je kan nooit één-op-één de vervanger van Orkun Kökcü halen, want hij heeft een bepaalde waarde. Ik denk dat het je is opgevallen dat wij nooit die waarde ook weer terug investeren, dus dan ik het bijna onmogelijk om dezelfde kwaliteitsspeler terug te halen met dezelfde kwaliteiten. Je kan het misschien wel zo inrichten dat je in z’n totaliteit beter wordt, omdat je een of twee spelers haalt die misschien beter met elkaar gaan spelen."

Szymański
De laatste weken wordt er veel geschreven over Sebastian Szymański, die dicht bij een nieuwe overstap naar Feyenoord lijkt te zijn. "Hij hoeft er ook nog niet te zijn, want hij hoeft pas zaterdag aan te sluiten", grapt Slot over het (nog) ontbreken van Szymański tijdens de eerste groepstraining. Daarna gaat hij serieus in op het mogelijk langere verblijf van de middenvelder in Rotterdam. "Het is bij mij nooit bekend geweest dat dat nagenoeg rond was. Het is wel zo dat hij altijd heeft aangeven dat hij ontzettend gelukkig is hier en heel graag hier zou willen blijven, maar volgens mij ook wel uitgebreid aangegeven heeft dat je dan ook afhankelijk blijft van een aantal dingen." 

Afgelopen seizoen werd de Pool via een speciale 'Rusland-regeling' gehuurd van Dinamo Moskou, maar het lijkt er nu op dat Szymański zelf inzet op een permanente overstap naar De Kuip. "We kunnen natuurlijk diezelfde regeling zoals hij die vorig jaar had weer uitvoeren, maar dat moet de speler ook willen. Want misschien wil de speler wel een permanente transfer. Als dat zo is ben je van heel veel partijen afhankelijk. Dat maakt het een stuk ingewikkelder."

Idrissi
Ook in de aanval is Feyenoord hard op zoek naar versterkingen. Zo werd Ricardo Pepi (die waarschijnlijk naar PSV vertrekt) in verband gebracht met de Rotterdammers, ondanks dat de spitspositie niet als prioriteit werd gezien. "In z’n algemeenheid zijn we op zoek naar die posities (vervangen van Idrissi, Rasmussen en eventueel Szymański), maar dat wil niet zeggen dat we niet kijken of we andere posities nog verder kunnen versterken. Want volgens mij ben je als club altijd opzoek naar beter worden en niet naar het behouden van wat je hebt. Niet in de laatste plaats omdat onze concurrenten ook niet stilzitten, financieel gezien."

Er wordt dus vooral gezocht naar een buitenspeler. In de vorm van Yankuba Minteh, die wordt gehuurd van Newcastle United, is er al een vleugelaanvaller bijgekomen. "Daar ben ik heel nieuwsgierig naar hoe hij zich gaat ontwikkelen, maar dat is niet de één-op-één vervanger van Oussama Idrissi", zegt Slot. "Dat kan hij misschien wel worden, misschien dat hij er in de eerst wedstrijd wel staat. Maar wij zijn nog wel opzoek naar een buitenspeler."

Het blijft volgens Slot altijd een optie dat Idrissi zelf terugkeert in Rotterdam-Zuid. Dat betekent echter niet dat Feyenoord op de Marokkaanse aanvaller rekent. "Ik denk dat wij gewoon heel druk zijn, en al wekenlang, om te kijken of wij een hele goede buitenspeler kunnen vinden. Dus het is niet zo dat wij constant in ons achterhoofd zitten met Oussama Idrissi, maar we houden wel rekening met de kwaliteiten van Oussama, in dat wij minimaal gelijkwaardig of nog beter willen vinden. Als we dat niet kunnen vinden én we hebben nog steeds niemand én het zou zo kunnen zijn dat Oussama weer vrijkomt, dan wordt hij ook weer een optie voor ons uiteraard. Maar daar is ons beleid op dit moment niet op aangepast. Wij willen gewoon heel graag, heel snel een hele goede buitenspeler aantrekken."

Delen

Reacties

Als wij echt een rol van betekenis willen spelen dan zal er ook een keer uit een andere vijver gevist moeten worden. Onze buitenspelers zijn echt te licht voor de CL, misschien m.u.v misschien Paixao. Ik zit te wachten op het moment dat we ons gaan melden voor Karlsson van AZ.
Die kan naar Napoli voor 20+ miljoen.
Met Bullaude en Alireza op 10 bespaar je 10 miljoen voor Symanski.
Graag of niet.
Na Til,Pepi,Veerman en min of meer ook van der Ven kiest die van Beelen ook voor Eindhoven
Dat stoort me eigenlijk veel meer.
Volledig eens met je laaste zin
Dat stoort mij ook de laatste tijd misschien zijn ze wel verblind door de lampjes van het stadion blijft Philips natuurlijk🤣🤣🤣
Beelen mis je niks aan. 3 miljoen voor zo een speler. Je hebt veel voordeligere alternatieven die jonger en talentvoller zijn. Daarin tegen kiest Zerrouki voor ons
Speelt Slot trouwens een spel met de media om transferbedragen lager uit te laten vallen?

Eerst zei hij dat spelers op vakantie berichten zouden lezen over spelers die zouden komen en hun borst konden natmaken en nu heeft hij het constant over problemen uit het verleden en dat we weinig te besteden hebben. Wat is er aan de hand?
Niemand gaat op zijn 24e naar Turkije. Twijfel er geen seconde aan dat hij daar voor kiest.
Geruchten over Fenerbahçe neem ik pas serieus als Szymanski op de foto een handtekening onder zijn contract zet.
Door de koopoptie gaat alles veranderen. We zullen zien
Eerst 10 mjn voor Szymanski reserveren.
Komt Feyenoord er nog 8 miljoen te kort.
18 miljoen gaat Feyenoord nooit betalen.
Szymanski naar Fener, gelukkig maar. Onbetrouwbare speler
Fenerbahce en Dynamo Moskou hebben een accoord over Szymanski.
Hopelijk kiest Szymanski dan alsnog voor de sportieve uitdaging met Feyenoord in de CL
Welnee, geef mij eens een linkje waar het op staat...
@FTM,Is het waar dat szymanski en Fenerbace bijna akkoord zijn?
Volgens 1908 was het een tijdje terug al uitgemaakte zaak dat szymanski zou blijven voor 99 procent.
Lijkt er toch op dat het niks gaat worden. 🤦‍♂️ Man man man en maar blijven wachten.
Jij denkt dat FTM ook even belt met iemand binnen Fenerbahçe… ? 😎
Ik weet nog de tijden dat we allemaal enthousiast waren wanneer feyenoord heel snel spelers haalde die uiteindelijk toch tekort kwamen en we een *** seizoen draaide. Ik weet dat het vervelend is om te moeten wachten op aankopen maar ik denk dat ze juist verstandig nu willen omgaan met het budget om geduld te hebben en doelgericht spelers willen halen waar ze van overtuigd zijn dat ze daadwerkelijk een versterking zijn. Dus hou vertrouwen en geduld. Ze weten wat ze doen
Is die Kroaat nog een optie voor de positie linksbuiten?
Onana persoonlijk accoord met Man united.
Hoop dan dat Bijlow blijft.
Dan kunnen er nog andere clubs komen voor Bijlow. En Geertruida heeft ook een akkoord met de Duitste club alleen hij is nu nog Feyenoorder
Idrissi moet gewoon terugkomen als de mogelijkheid d'r is. Ondertussen hoop ik dat Minteh, iedereen dol draait op de training ;-)
De nieuwe buitenspeler moet dus minimaal gelijkwaardig of beter zijn dan Idrissi.

Idrissi was het afgelopen seizoen de buitenspeler in de hele Eredivisie met:

- De meeste succesvolle progressieve dribbels
- De meeste gewonnen tackles
- De meeste passes
- De op een na meeste shot creating actions voor zichzelf en ploeggenoten

De nieuwe buitenspeler moet dus minimaal in meedere statistieken direct de beste speler in de Eredivisie zijn, en naast meer goals en assists moet hij dus ook perfect in de tactiek van Slot passen en zich het apelazerus werken.

Jullie doen allen wel heel denigrerend over Idrissi, die een belangrijk aandeel heeft gehad in de prestaties van afgelopen seizoen. Ik ben benieuwd welke ongelooflijke topper wij binnen ons budget gaan halen om hem zo 1-2-3 te vervangen.
Bedankt voor deze statistieken (of in ieder geval toelichting bij deze statistieken)!!

Er wordt zo veel en zo vaak negatief geschreven over Idrissi, dat ik me afvraag waarop men hem nou eigenlijk beoordeelt/heeft beoordeeld! Hij heeft voor de landskampioen geen bijrolletje gehad, maar een hele stevige hoofdrol in het behalen van de landstitel én in zijn bijdrage aan het Europa League-avontuur van Feyenoord.

Vind maar eens een buitenspelers (binnen het budget van Feyenoord) die zulke statistieken kan leveren! Heel veel succes gewenst…
Plus dat hij niet veel gespeeld heeft vorige seizoen. en nog midden in de competitie geblesseerd raakte. dus niet al te gek dat hij nog niet in top vorm was. je zag hoe goed hij was de laatste maanden. als hij fit blijft gewoon echt een aanwinst.
Hoezo denigrerend? Je spreekt blijkbaar iedereen aan hier die geen fan van idrissi is en dan zijn we ook allemaal nog denigrerend. Beetje merkwaardige bewoording, maar goed je hebt voor en tegens laten we het daar maar op houden.
Footy Metrics op Twitter heeft een document samengesteld met een overzicht van de prestaties van alle Feyenoordspelers het afgelopen seizoen. Volgens mij baseert hij dat op Wyscout data. Je kunt ook het overzicht van de Eredivisie op FBref opzoeken.
Tuttosport meldt deze ochtend ook dat Feyenoord de club is met de meest hardnekkige interesse in Soulé.

''De Argentijn verleidt clubs uit half Europa. Terwijl Monza en Empoli zich de afgelopen weken hebben gemeld, lijkt Feyenoord op dit moment de meest vastberaden suitor te zijn.''
moraal van het verhaal idrissi wordt weer de linksbuiten
Fc twente heeft zelfde kledingsponsor als feyenoord, had feyenoord niet afgesproken dat castore de komende 3 jaar op geen andere nl clubkleding mocht staan?
Dat herinner ik me idd ook. Vaag verhaal 🤔
FF opgezocht…:
Castore mag komende 3 jaar geen deal sluiten met 020 en PSV…
Zegt op het eind nog iets van "reken er maar op dat wij ook nog een paar goede spelers gaan halen"... Hint er dus duidelijk op dat er nog wat bij moet komen en dat ze daar ook druk mee bezig zijn... Zullen dus waarschijnlijk zeer binnenkort concreet worden voor een aantal spelers...
Slot zegt duidelijk dat idrissi pas in beeld komt als feyenoord geen betere buitenspeler koopt
Mensen lezen echt niet
Let nou maar op: richting het einde van de window komt Idrissi gewoon..
Nee die blijft bij sevilla en feyenoord heeft duidelijk gemaakt sat zij een betere speler willen kopen en pas als dat niet lukt miss idrissi
''Idrissi, Idrissi, Idrissi, Idrissi, Idrissi'', aldus Arne Slot, die doorgaans aangeeft nooit over spelers van andere clubs te willen praten. Dat geeft dus wel aan hoe graag hij hem wil hebben.
Volgens mij mankeert er iets aan je oren, hij had het over Kokcu, Szymanski en Idrissi, waarvan er 1 in ieder geval niet met Feyenoord speelt als ze tegen Benfica oefenen.
Je hoort dingen die er niet zijn, gelukkig is Slot trainer van Feyenoord en heb jij geen enkele functie bij onze club
Hier wordt gezegd 3 buitenspelers, Slot zegt 1 buitenspeler. We gaan het zien.
Aanvullend wat Slot zei over Szymanski, je kan je afvragen of het ethisch verantwoord is om met een Russische club zaken te doen.

Naar mijn mening moet je dat niet willen
Geloof er niks van. Idrissi komt gewoon
Hopelijk wel, tweede seizoenshelft was het af en toe weer de Idrissi van AZ.
Vergeet niet dat die jongen 2 jaar bijna niet gespeeld heeft
Hou alsjeblieft op. Die gozer speelde letterlijk geen enkele wedstrijd 90 minuten goed
Ik heb geen enkele speler 90 minuten lang goed zien spelen, blijk baar heb je Feyenoord niet gevolgd, maar kijk maar ff naar het wonderkind, Kokcu, hoe hij de 1e helft van het seizoen speelde en daarna.
Szymanski wedstrijden lang niet gezien en zo kan ik nog wel ff doorgaan, als je meer voorbeelden wilt.
En als je een buitenspeler wilt die en akties maakt en scoort op CL niveau ben je min. 25 miljoen kwijt, dus dan zal jij moeten (bij)storten
Waar noem ik Kokcu of Szymanski? Idrissi viel tegen clubs als cambuur al negatief op. Hij komt z'n tegenstander niet voorbij. En ga nou niet doen alsof jij niet afgelopen seizoen op hem heb zitten zeiken
@FTM verwacht je deze week nog concrete toenadering naar een buitenspeler?