slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: “Heel tevreden met een overwinning bij de koploper”

Stan

Feyenoord versloeg zondagavond AZ met een 1-3 overwinning. Na goals van Kökcü, Szymanski en Danilo nam de ploeg van trainer Arne Slot drie punten mee terug naar Rotterdam. Na afloop van de wedstrijd verscheen hij voor de camera’s van ESPN.            

Slot was niet blij met de 1-0 achterstand, maar zag Feyenoord uiteindelijk toch winnen: “Dat was wel een vervelende tussenstand, ook gezien de veldverhoudingen. We waren er al een aantal keren dreigend doorgekomen, de paal ook nog geraakt. Ik vond dat we aan de bal ook uitstekend speelden. Dus nee, niet alles. Maar uiteraard ben je heel tevreden met een 3-1 overwinning bij de koploper.”

De trainer legt uit hoe Feyenoord geprobeerd heeft AZ te bestrijden: “Wij hebben getracht onze wapens in te zetten. Met Dilrosun op linksbuiten tegen een centrale verdediger die rechtsback is geworden. En ook met Szymanski die aan de binnenkant moest spelen, veelvuldig vrijkwam, ook op de paal schoot en daarna ook nog een keer dreigend was. Ik vond absoluut niet dat we bezig waren hun te neutraliseren. We waren echt veel aan de bal en aan het proberen om hun uit elkaar te spelen. Maar niet op een manier zoals we na twintig minuten in Eindhoven (tegen PSV) dachten te doen. Wel voorzichtig op de bal. Dat vond ik heel volwassen en goed van ons vandaag.”

Slot is tevreden over zijn team, maar vindt dat het altijd beter kan: “Wij hebben dit seizoen al meerder uitstekende wedstrijd gespeeld. We hebben meer punten dan vorig seizoen. Heel veel redenen om over heel veel dingen tevreden te zijn dus. Maar als trainer ben je altijd op zoek naar perfectie, er kunnen altijd dingen beter. Er is niet gezegd dat als je tegen een ploeg lager op de ranglijst speelt dat je dan met hetzelfde middenveld of dezelfde voorhoede speelt."

Tenslotte gaat Slot in op spitsen strijdt tussen Danilo en Giménez: “Ons teamspel is dusdanig dat onze spitsen kunnen scoren. Ware het niet dat je vandaag alle credits aan Danilo mag geven. Als je een bal van zo’n afstand zo binnenschiet hoef je niet te praten over een teamaanval. Santiago Giménez was dan weer verantwoordelijk voor de strafschop. Ik had alleen het idee dat hij op was, wat niet zo gek is, want 90 minuten spelen was voor hem al lang geleden. Danilo heeft daarna agressiviteit laten zien in zijn arbeid.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties