Nieuws

Slot reageert op ophef rondom Kökcü: “Alles wat hierover gezegd wordt is precair”

Stan

Feyenoord kwam voor de wedstrijd tegen AZ met de boodschap dat aanvoerder Orkun Kökcü vanwege geloofsredenen weigerde de speciale regenboogband te dragen. Een beslissing die voor de nodige ophef zorgde. Na afloop van de 1-3 overwinning in Alkmaar reageerde trainer Arne Slot bij ESPN op dit incident hen het feit dat Kökcü niet voor de camera’s wilde verschijnen.

“Daarvoor zou ik zijn beweegreden moeten kennen, dus dat vind ik heel lastig. Dat antwoord moet ik je schuldig blijven, waarom hij hier niet staat. Daar zou ik naar kunnen gissen, maar dat zou ik niet sterk vinden want dan ga ik misschien argumenten aandragen die voor hem niet gelden. Ik heb hem daar niet over gesproken na de wedstrijd.”

Slot wil niet te veel zeggen over de commotie die is ontstaan rondom de beslissing van zijn aanvoerder: “Ik zou dan moeten volgen wat erover gezegd wordt en dat is heel moeilijk. Alles wat hierover gezegd wordt is best precair natuurlijk. Je zou kunnen zeggen dat juist omdat het er veel over gaat het ook aandacht krijgt. De vraag is dan of dat de juiste is. Dat is voor mij moeilijk te bepalen omdat ik met die wedstrijd bezig ben. Ik denk dat wij als Feyenoord geprobeerd hebben het wel uit te dragen, met Gernot Trauner die de band droeg. Orkun Kökcü heeft voor de wedstrijd zijn beweegredenen aangegeven waarom hij niet als uithangbord wil dienen.”

 

Delen

Reacties

Kokcu heeft niks verkeerds gedaan
Kokcu is een voetballer en en draag de kleuren van de club

Ik accepteer de mening van kokcu om die band niet te dragen
Die regenboog band heeft niks met voetbal te maken

In de kuip bij Feyenoord is iedereen welkom en dat weet elke supporter van Feyenoord
Dus ik zie dit meer als een media stunt en daar moeten we onze spelers niet voor uitlenen

Ik begrijp de ophef dus ook niet
Ik begrijp hier uit wel dat mensen de mening van kokcu niet accepteert
Met andere woorden "kijk even in de spiegel"
Vrijheid om anders te mogen en kunnen denken

You don't like us
We don't care
Waarom moet alles wat anders is wel geaccepteerd worden omdat het deze tijd is Er wordt gezegd dat elke mening gerespecteerd moet worden dus respecteer dat Heidi regenboog armband niet Ik wil dragen
Goed zo kokcu, en wat lopen ze toch weer de boel teblazen, omdat ze achter de schermen hebben bedacht laten we een een coming out dag doen. En hugo boss spreekt er schanden van, de huichelaar.
Wat een ophef om helemaal niets. Wij wonen op de bijbelbelt (wij zijn overigens niet gelovig) en hier wordt al jaren de regenboogvlag niet aangenomen of ophangen door onze burgemeester, dit doet hij ook vanuit zijn geloofsovertuiging. Hij heeft net zoals Kokcu een voorbeeld functie en moet er zijn voor iedereen in de gemeente maar daar hoor je toch ook niemand over. In dit land moet er altijd wat te zeiken zijn. Laten we ons eens druk maken om de echt belangrijke dingen in het leven (dat dit land langzaam naar de ***** gaat. Ik respecteer iedereen zoals hij/zij is of wil zijn maar laten we eens ophouden om dit geforceerd in het licht te zetten.
Gewoon trots zijn dat er in één wedstrijd twee vrijheden gerespecteerd zijn.
Lekker allemaal wk kijken in november, dat kan dan wel? Richt je pijlen liever op de mannen die voetbal inside boycotten maar ondertussen naar quatar vliegen om daar zakken te vullen. Prima toch als hij die band niet wil dragen. Maar iedereen moet woke zijn tegenwoordig. Wat een non-discussie.
...iedereen..en ik ook schelden anderen wel eens uit voor " ****" .." kk *******".." mietje"...en Orrie is nu ineens de bad guy?
Komt het wel eens in mensen op dat die jongen bedreigt kan worden door anders denkenden in zijn geloof?! Orrie zelf heeft niets, maar dan ook niets tegen de LJBTQI gemeenschap, als je hem zou kennen dan zou je dat weten...kijk eerst maar eens in de spiegel of je zelf altijd politiek correct bent...
Ik kan je verzekeren dat ik, op zijn minst in gedachten, idd wel eens scheld, maar " ****" .." kk *******".." mietje" behoren daarbij niet tot mijn standaardvocabulaire.
En als Orrie zelf niets heeft tegen de LHBTQI-gemeenschap dan was het dragen van de aanvoerdersband vandaag een goede gelegenheid om dat nog eens duidelijk te maken. Hij heeft recht dat niet te willen maar heeft daarmee het recht verspeelt om nog langer aanvoerder te zijn. Want Feyenoord geeft duidelijk aan achter deze actie te staan en dat schept verplichtingen.
onzinnig conclusie. Orie gewoon onze aanvoerder.
Heb er nog even nagedacht en het moet natuurlijk gewoon kunnen dat je liever niet zo'n statement maakt. In alle ophef lijkt het nu alsof hij ergens echt over de schreef is gegaan en dat is natuurlijk helemaal niet het geval.

Dat gezegd hebbende, vind ik wel dat dit consequenties zou moeten hebben voor zijn aanvoerderschap. Feyenoord is een hele grote club met een grote maatschappelijke functie, en daarom zou er meer van een aanvoerder verwacht moeten worden dan alleen op voetballend vlak. Aanvoerder zijn is de grootste eer die er bestaat bij Feyenoord, maar er zitten dan ook verantwoordelijkheden aan vast. Je moet dan namelijk de belangen van de club boven je eigen belangen zetten, omdat je als aanvoerder het uithangbord bent van de club en haar normen en waarden. Aanvoerder zou niet iets moeten zijn wat je alleen bent als het jou persoonlijk uitkomt. Dat deze situatie nu is ontstaan is bijzonder onfortuinlijk en het gaat ten koste van de club, dat zag je ook wel toen Te Kloese na de wedstrijd het veld op kwam en de nodige damage control deed. Om deze reden vind ik ook dat Trauner in ieder geval de komende weken de aanvoerder zou moeten zijn, om te voorkomen dat deze kwestie de club blijft volgen én zodat de aanvoerder van onze club ook echt staat voor alle supporters.
Zou het niet beter kunnen voorwoorden, in zijn geheel met je eens!
Niemand zou moeten hoeven buigen voor een opgelegde "inclusiviteitsideologie" die niet strookt met zijn/haar opvattingen. Dat is per definitie al niet "inclusief" en dat is dit gebeuren dan ook niet, het gaat om het continu opdringen en opleggen van een opvatting. Te Kloese had gewoon moeten zeggen dat ook Orkun, het recht heeft op zijn eigen mening en dat ook een vorm van inclusief denken is. Of ben je toevallig alleen maar inclusief als je pro-LHBTQIA+ bent? Die vlag staat symbool voor een beweging die niet strookt met zijn geloof, maar het had ook net zo goed niet kunnen stroken met zijn mening. Zelfs in dat geval had hij volste recht gehad om te weigeren!

Chapeau voor Orkun!
Nee je bent niet alleen maar inclusief als je pro-LHBTQIA+ bent en er is ook niemand die dat beweerd. De enige die daar over begint ben jij. En ja, Kökcü heeft het volste recht om die band niet te willen dragen en anderen hebben het recht om daar dan weer kritisch op te zijn. , want uiteindelijk wortelt Kökcü's bezwaar natuurlijk in de bedenkelijke opvattingen die er binnen bepaalde religieuze stromingen bestaan t.a.v. een andere dan de heteroseksuele identiteit.
Het is nu aan Feyenoord om te laten zien dat de club de boodschap serieus neemt en dus niet alleen voor de vorm aan deze actie deel nam. Als Feyenoord dat signaal afgeeft blijft de band in het vervolg dus om de arm van Trauner. En daar is niets precairs aan. Dus voor het eerst in een kleine 1½ jaar praat ook Arne Slot onzin.
Bedenkelijk is subjectief en geen algemeen gegeven.

Orrie zal volgende wedstrijd gewoon die band weer dragen.
LGHBTQ+ gejank is een parafiele stoonis van de maatschappij, waarbij de normale burger (>80% van Nederland) de schade ontvangt. Het is krankzinnig, de intolerantie die wordt opgewekt door het gejank.