yv2024124yv2024124a9c07414

VK Sportphoto

Nieuws

Slot herkent penalty-frustraties PSV: "Zoals het in Enschede ook een strafschop was"

Stan

Na afloop van het door Feyenoord gewonnen bekerduel tegen PSV gaat het in de media maar over één moment. De tackle van Mats Wieffer op Noa Lang, waarvoor scheidsrechter Dennis Higler geen penalty toekende. In gesprek met ESPN deelt Arne Slot zijn visie op die cruciale beslissing. 

Slot herkent het gevoel dat leeft bij PSV, nadat Higler en zijn assistenten bij het penaltymoment beslissen geen strafschop toe te kennen. "Ik snap de frustratie van PSV volledig, ik heb die dit jaar ook al meerdere keren gehad. Ik weet hoe dicht het bij elkaar ligt, zeker in topwedstrijden. Als wij uit bij Twente moeten, is zo’n beslissing voor mij ook reden om er iets van te zeggen. Als wij thuis tegen Fortuna punten verspelen, is het voor mij ook reden om er iets over te zeggen. Dus snap ik volledig dat er nu voor PSV-reden is, om er ook iets over te zeggen, want je kan hier zeker een strafschop voor geven."

Interviewer Hans Kraay jr. wil Slot echter horen zeggen dat de bal op de stip had gemoeten. "Dan is het een strafschop, zoals het in Enschede ook een strafschop was", antwoord de trainer van Feyenoord, die het belang van een dergelijke arbitrale beslissing nog eens aanhaalt. "Dat zeg ik dus altijd, en dan vinden ze het vervelend dat ik over scheidsrechters begin, maar dit soort wedstrijden, dat ligt zo nauw. Dan is het frustrerend dat er in Enschede voor ons geen strafschop gegeven wordt en als ik daar iets over zeg, zeur ik te veel op de arbitrage. Andersom gebeurt het ook een keer."

Delen

Reacties

Hansie, je gaf ze lekker aan, man. In al je interviews......het gaat niet enkel en alleen om een discutabel pingel moment waardoor je een wedstrijd wint.
maar bij Twente moest Feyenoord niet zeuren,en nu is het een schande
Er is eigenlijk maar ėen regel en als iedereen die zou accepteren zijn we meteen ook van heel dat vertragende VAR-gedoe af: iets is pas een overtreding, een strafschop, een doelpunt of buitenspel als de scheidsrechter ervoor fluit.