yv2024124yv2024124a9c01676-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot trots op spelers: "We hebben een elftal gezien dat niet graag wilde verliezen"

Stan

Arne Slot en zijn ploeg zijn er woensdagavond in geslaagd de volgende ronde te bereiken van de TOTO KNVB Beker. Door in een intenste topper met 1-0 te winnen van PSV, wacht in de kwartfinale een thuisduel met AZ. Slot blikt voor de camera's van ESPN terug op overwinning. 

Slot opent na de belangrijke overwinning met een compliment voor zijn spelers. "We hebben een elftal gezien dat vandaag niet graag wilde verliezen, of beter gezegd: ongelofelijk hard heeft gewerkt, om met een heel goede tegenstander, want dat is PSV, een gevecht aan te gaan. Dat is gelukt en tussendoor hebben we ook een aantal uitstekende aanvallen op de mat gelegd."

Feyenoord begon echter niet helemaal zoals in de voorbereiding was uitgetekend. "Er was heel veel enthousiasme en fanatisme, en ik vond inderdaad dat ze de eerste 20 minuten in het drukzetten niet precies uitvoerden zoals het besproken was. Calvin vloog overal naar toe uit enthousiasme", legt Slot uit. "Dat gingen we na 20 minuten beter doen, maar misschien was het nog wel belangrijker dat we aan de bal zelf beter herkende hoe we vrij moesten lopen. Ik heb al heel vaak gezegd dat onze goals daaruit moeten komen; vanuit de opbouw, waarin we best veel risico hebben genomen. Vandaag ontstaat de goal daar ook weer uit."

De Rotterdammers slagen er uiteindelijk in de wedstrijd naar hun hand te zetten en het middenveld te domineren. Iets wat in de openingsfase dus nog niet lukte. "Dat kan ook met de intensiteit, met hoe snel het spel gaat te maken hebben, dat je niet echt tot rust komt. Zoals het zo vaak in het begin een beetje tegen elkaar aan knallen is. Dan hoop je een beetje rust te vinden om een aantal aanvallen te spelen zoals we die van tevoren bedacht hadden", analyseert Slot.

Timber
De enige treffer van de wedstrijd komt uiteindelijk op naam van Quinten Timber, die in de ogen van Slot aan een uitstekend seizoen bezig is. "Zijn grootste ontwikkeling is zijn fitheid, maar dat heb ik volgens mij al maandenlang gezegd. Hij is veel beter instaat om het constant voor elkaar te krijgen."

Zo groeit de middenvelder steeds meer in de rol die vorig jaar nog voor Orkun Kökcü was weggelegd, ziet ook zijn trainer. "Qua fitheid zie ik daar overeenkomsten in. De Kökcü die ik aantrof en hoe hij wegging, daar zat een immens verschil tussen. Datzelfde zou je ook op Quinten kunnen plakken, maar je kan ze niet met elkaar vergelijken. Orkun is de passende speler en Quinten is veel meer box-to-box en gebruikt zijn lichaam. Het was geen toeval dat hij vandaag de goal maakte, want hij had écht dat gevoel van: Het gaat ons vandaag niet gebeuren."

Delen

Reacties

Bedankt Slot. Goede tactiek uitgestippeld met Nieuwkoop voorin en Stengs op de juiste plaats gezet na een half uur. Met vechtlust gewonnen.