yv2024124yv2024124a1c08826

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer over penaltymoment: "Dan hebben we ook een beetje geluk"

Moreno

Mats Wieffer speelde een belangrijke rol tijdens de wedstrijd tegen PSV. Hij speelde een sterke wedstrijd, maar kwam ook goed weg bij een penaltymoment met Noa Lang. Wieffer verscheen voor de camera bij ESPN

De controlerende middenvelder reageerde op het moment. "Ik dacht dat ik de bal raakte, en dat klopt ook. In de wedstrijd dacht ik dat ik hem niet raakte, maar ik zag net op beeld dat dat wel zo was. Ik moest wel all-in gaan daar. Uiteindelijk geeft hij hem niet. Dan hebben we ook een beetje geluk", relativeerde Wieffer. 

Verder zag Wieffer dat PSV sterker begon, maar Feyenoord daarna beter in de wedstrijd kwam. "De eerste twintig minuten hadden we het lastig. We hadden moeite met doorstappen van achteruit. Daarna deden we het goed tot de rust. In tweede helft werd het een vechtwedstrijd", was de analyse van de Tukker. 

Ook kreeg Wieffer twee grote kopkansen. "Begin er niet over", reageert hij op de vraag. "We trainen er veel op. Eén van de twee moet er gewoon in. Verdedigend koppen kan ik goed, aanvallend kan het nog wel beter."

Per slot van rekening is de 24-jarige 'nummer zes' erg tevreden. "Ik ben gewoon blij dat we gewonnen hebben. Dit geeft voor ons wel een boost." En of hij Lang nou geraakt zou hebben? "Ik wil het er niet meer over hebben", lachte Wieffer.

Delen

Reacties

VAR Ruperti grijpt zelden in.
Denk aan de beuk van Martinez op Dessers.
Die zag hij ook niet.
Nu is het eindelijk eens in ons voordeel.
Mats is een beest. Hij heeft de uitstraling van een TU-student, maar is zó goed in staat om goed in de duels te komen.
Ja, Higler had kunnen fluiten voor een pingel en dan is er geen VAR die eraan komt. Maar Higler fluit niet... de VAR ziet dat dit geen 'clear and obvious' fout is, want de bal wordt geschampt, dus hij grijpt niet in.
Geluk voor ons, maar dat mag!

Gefeliciteerd kameraden, leve Feyenoord 1!
was echt een wel een pingel. Ik ben dus blij met een slechte beslissing van de var.
Eerlijk is eerlijk: andersom had ik die pingel ook verwacht, dus gelukkig pakken we deze winst. Als we in 1 seizoen 3x zouden verliezen van dezelfde tegenstander in onze Kuip was dat vrij ernstig geweest
Maar stond Mauro nou buitenspel of niet vtv?
Want dan is deze penalty discussie overbodig.