yv2024124yv2024124a9c09738-1

VK Sportphoto

Nieuws

Timber blij met felbevochten overwinning: "Dit hadden we nodig"

Stan

Feyenoord heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. In een absolute topper werd PSV met 1-0 verslagen door een doelpunt van Quinten Timber. Na afloop van het duel verscheen de doelpuntenmaker voor de camera's van ESPN.

Feyenoord en PSV bestreden elkaar woensdagavond op het scherp van de snede. "Het was echt zwaar. Voor mijn gevoel duurde het 120 minuten, zo voelde het ook voor mijn benen", vertelt Timber na het laatste fluitsignaal. De middenvelder schoot zijn team met de enige goal van de wedstrijd naar een felbevochten overwinning. "Ik denk dat we dit nodig hadden, ik ben heel blij met de overwinning."

Timber legt uit hoe zijn beslissende doelpunt, aangegeven door Quilindschy Hartman, tot stand kwam. "Quilindschy en ik hebben daar een goede connectie, dus ik weet dat 'ie gaat komen. En ik krijg ook nog wat ruimte, dus draaien en uithalen, en dan krijg je 'm", aldus de matchwinner die Het Legioen met zijn treffer in extase bracht. "Lekker gevoel, een avondje in De Kuip."

Toch kwam de overwinning van Feyenoord niet zomaar tot stand. In de beginfase hadden de Rotterdammers namelijk de nodige moeite met de opbouw van PSV. "In het begin ging het best wel lastig met het drukzetten. Daarna moesten we het even goed zetten en op gegeven moment zat er zoveel energie in, zag je PSV ook fouten maken in de opbouw en dat was de bedoeling", legt Timber uit. "We hebben ook een beetje naar Utrecht gekeken, mijn oude cluppie, die hebben het goed gedaan afgelopen zondag."

Utrecht slaagde er afgelopen zondag al in PSV van een overwinning te houden. "Hoe zij toen drukzetten was niet normaal. Vooral met Jens Toornstra daar op 10. Daar hebben we veel beelden van gezien en dat hebben we een klein beetje overgenomen. Ik denk dat we er zelf ook best wel goed in zijn om de intensiteit erin te brengen. Dat hebben we vandaag goed gedaan, denk ik."

Een gewaagde tackle van Mats Wieffer op Noa Lang lijkt nog even roet in het eten te gooien. "Was dat niet de bal?", vraagt Timber zich af. De beslissing van de arbitrage valt uiteindelijk in het voordeel van de Stadionclub. "Het hoort erbij, het is Feyenoord – PSV hé. Moet kunnen. Lekker Mats, oorlog man! Hier hou ik ook van, het kan toch een goal worden. Dit is gewoon vechten en ik ben blij met Mats."

Delen

Reacties

Deze wil ik wel op een t-shirt “Moet kunnen. Lekker Mats, oorlog man!”
Gelijk kopen die handel mooie tekst puur feyenoord deze tekst.