bosz

VK Sportphoto

Nieuws

Bosz boos door niet gegeven strafschop: "Met name op de VAR"

Van de redactie

Peter Bosz is na de verliespartij tegen Feyenoord (1-0) met name boos op de VAR. Halverwege de tweede helft ging Noa Lang tegen de vlakte ter hoogte van de achterlijn na een sliding van Mats Wieffer. PSV had een strafschop moeten krijgen en de middenvelder van Feyenoord zijn tweede gele kaart volgens de oefenmeester van de Eindhovenaren.

Bosz staat teleurgesteld ESPN te woord na afloop van de wedstrijd. "Maar ook wel boos", begint Bosz tegenover Hans Kraaij Jr. "Met name op de VAR denk ik. Dat een scheidsrechter dit niet ziet met Noa dat kan. Dat is misschien best moeilijk, maar ik heb ook de beelden nu weer teruggezien. Zeg het zelf maar", aldus de trainer van PSV.

"En het is denk ik de tweede gele kaart voor Wieffer", vervolgt Bosz. "Dat moet, want hij had al geel. Zoals je ziet, raakt hij hem op zijn voet. Dan is dat dus een gele kaart. Ik zeg al, ik zag Noa vallen en je ziet al op de manier hoe hij met zijn hoofd op de grond klapt. Als jij een snoekduik maakt dan kun je jezelf opvangen. Ik ga er niet te veel over zeggen. Je hebt het zelf gezien, denk ik."

De trainer van de Eindhovenaren zag zijn ploeg sterk aan de wedstrijd beginnen. "We dicteerde het spel het eerste half uur. Daarna waren we minder scherp. Het was logisch dat in die fase ook de goal viel. De minuten daarvoor al zaten wij er niet meer kort op." De tweede helft golfde het duel meer op en neer. "Toen vond ik geen ploeg de betere."

Toch reageert Bosz aan het eind van het interview nog even op het strafschopmoment. "Ik kan er niets meer aan veranderen, maar jullie hebben het allemaal gezien toch?" Noa Lang postte na afloop van het duel een foto op zijn Instagram Stories met de tekst: "Schandalig, 'VAR'."

Delen

Reacties

Misschien is dit karma en moet niet zeuren, en dat lange opgefokte standje dat lang heet helemaal niet.
Denkende dat hij de beste speler in Nederland is.
Als ze bij de var hun werk bij Utrecht hadden gedaan hadden ze toen al verloren.
Met het neerleggen van Viergever in het 16 meter gebied welke ook niet bestraft werd en de andere overtuigingen van psv en de grote muil van luc de jong.
Dus BOSZ ik denk heel stellig dat karma in veld was
Mats Wieffer speelde zuiver de bal, dat is toch duidelijk Bosz, zag je dat niet?
En het is Noa Lampie die er een schwalbe uitgooit en dus geel had moeten krijgen, dus ik ben ook erg boos hoor, Bosz, huilebalk. Slaap lekker kerel!
Gelul Bosz
Was gewoon een hele goede tackle op de bal
Niet zeiken achteraf. Zelf kruipt psv ook vaak door het oog van de naald en hebben ze mazzel dat ze geen rood krijgen voor een gemene tackle. Je hebt verloren en neem je verlies.
De lijn die utrecht in heeft gezet, doorgezet en verbeterd. Ik zag overwegend vechtende Feyenoorders, en tactisch prima zetten van Arend. Al moest ik even wennen aan Nieuwkoop rb. Pakte best redelijk uit. Zou wel graag onze spits weer eens zien scoren.
Heb hem zondag ook niet gehoord toen Schouten rood moest hebben en een penalty tegen
Heerlijk op telegram van 1908 zag je lang zeuren over de var. Daar kan ik zo van genieten.
Benieuwd of Mauro buitenspel stond vlak voor het moment van de penalty. Mocht dat zo zijn heeft de VAR niet naar het penaltymoment hoeven kijken, en zou er logischerwijs gewoon doorgespeeld worden (de VAR grijpt uiteraard niet in om een doeltrap terug te draaien naar een vrije trap).
Was het moment daarvoor niet buitenspel? Wellicht dat dit invloed heeft gehad op de beslissing?
Hij raakt duidelijk de bal. Kwam daarna op ze voet. Maar als ik goed geïnformeerd ben is bal gespeeld geen overtreding tenzij het een hoog been is.
Ik vraag mij af of de VAR de situatie wel kon beoordelen. Vanuit beide standpunten zie je niet of Wieffer nou de bal raakt of niet. In dat geval blijft het oordeel van de scheidsrechter staan.
Bal verandert heel iets van richting