slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Het gat tussen PSV en Feyenoord is volledig terecht"

Moreno

Arne Slot kijkt uit naar het duel voor de TOTO KNVB Beker tegen PSV van morgenavond. Tijdens de persconferentie vertelde de coach over de tegenstander en de kansen van Feyenoord.

“De kans op een prijs is het grootst in de beker, maar als je tegen PSV speelt, kun je je afvragen hoe groot die kans daadwerkelijk is”, aldus Slot, die met veel respect over de opponent van morgenavond praat. Waar de sleutel hem ligt? “In het weggeven van kansen niet zozeer, want dat hebben we in de voorgaande twee wedstrijden prima gedaan. Alleen we hebben ook veel te weinig gecreëerd. Dat moet morgen beter om een grotere kans te hebben op een resultaat.”

Dat Joey Veerman niet meespeelt, vindt de coach van Feyenoord niet vervelend. “Als ik graag wil winnen, vind ik het niet erg dat hij niet meedoet. Maar PSV heeft al vaker aangetoond dat ze meer dan elf goede individuen hebben. Als ik zie wat er nog van de bank komt, denk ik niet dat Bosz slapeloze nachten heeft als Veerman niet meedoet.”

Slot bekeek ter voorbereiding op de wedstrijd, die morgenavond om 20:00 van start gaat, het duel tussen FC Utrecht en PSV. “Dat was een leuke, onderhoudende wedstrijd. Ik kan die wedstrijd qua tactiek bijna één-op-één leggen op de Super Cup-wedstrijd van ons tegen PSV. Met als verschil dat Lang en Veerman tegen Utrecht niet meededen.”

Slot is het er echter niet mee eens dat Utrecht er, in tegenstelling tot Feyenoord, wel in slaagde de PSV-code te kraken. “Ik vind dat wij al twee keer hebben laten zien dat we het PSV het voetballen redelijk onmogelijk kunnen maken. In de tweede wedstrijd hebben we 63% balbezit gehad. Alleen zijn we niet in geslaagd van ze te winnen. Dat heeft Utrecht ook niet gedaan, maar ze speelden wel gelijk. Dat is knap, want misschien hadden ze wel recht op meer.”

Tenslotte werd het verschil op de ranglijst nog aangehaald. “Ik vind het gat volledig terecht. Zij komen veel makkelijker aan hun goals en hebben meer wapens om uit te scoren. Alleen gezien de onderlinge ontmoetingen ligt het dicht bij elkaar, al was dat wel twee keer in De Kuip. Redelijk gelijke tred dus, maar misschien moet je in eigen stadion wel ruimschoots beter zijn”, besluit Slot.

Delen

Reacties

Who cares dat we 63% procent balbezit hadden? We hadden tegen Lazio thuis minder dan 50% balbezit en toen waren we een stuk dominanter.
PSV geeft ook veel minder weg dan ons. Zij hebben 7 tegendoelpunten en wij 16 terwijl het op basis van de statistieken veel dichter bij elkaar zou moeten liggen.