slot-feylaz-1

Foto: VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Slot: "Het is aan hem om het te laten zien"

Van de redactie

Voor Feyenoord staat donderdagavond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. In de tweede ronde – clubs die zich vorig seizoen plaatsten voor Europees voetbal waren de eerste ronde vrijgesteld – wacht in de eigen Kuip een confrontatie met PEC Zwolle.

Feyenoord en het bekertoernooi; het is de afgelopen jaren meer dan eens een succesvolle combinatie gebleken. In 2016 en 2018 werd de dennenappel toegevoegd aan de prijzenkast in De Kuip en ook in 2020 lonkte deze prijs, alleen werd vanwege de coronapandemie de finale toen nooit gespeeld. Hoe anders was het vorig seizoen, toen het avontuur voor het team van Arne Slot al na een wedstrijd eindigde door een nederlaag bij FC Twente (2-1 na verlenging).

‘Dit seizoen willen we graag heel ver komen, al is dat niet nog meer het geval omdat we vorig seizoen zo vroeg zijn uitgeschakeld,’ zei Slot woensdag tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Ik vind het bekertoernooi gewoon een hele leuke competitie en bovendien zien we elk jaar weer hoe mooi een bekerfinale is.’

Op weg naar de eindstrijd, die geheel volgens traditie ook dit seizoen in De Kuip wordt gespeeld, is PEC Zwolle voor Feyenoord de eerste horde. Een duel waar in het Rotterdamse kamp niet lichtzinnig over wordt gedacht. ‘PEC is weliswaar gedegradeerd, maar in de Eerste Divisie winnen ze vrijwel wekelijks. In dat opzicht schurken ze dicht tegen de Eredivisie aan. Het is ook niet zo dat we morgenavond met allerlei andere spelers gaan spelen.’

Wel verklapte Slot tegenover de aanwezige media alvast de basisplaats voor Mats Wieffer. De middenvelder staat daarmee voor zijn officiële basisdebuut als Feyenoorder. Slot: ‘Mats is weer fit en heeft zich de afgelopen tijd het tempo steeds meer eigen gemaakt. Morgenavond is het aan hem om te laten zien welke stappen hij heeft gemaakt.’

 

Delen

Reacties

De uitspraak over Wieffer had best iets positiever getoonzet kunnen worden door onze Arne. Er klinkt net iets te veel bedenkingen in door en dat helpt op dit moment niemand.
Ben benieuwd. Gun het deze jongen wel enorm. Hoop dat hij stiekem onze nieuwe nr 6 word. Zou een hoop geld schelen die we dan aan eventueel Szymanski kunnen uitgeven of een stand in voor Trauner.
Opstelling: Bijlow, Perdersen, Geertruida, Hancko, Hartman,
Wieffer, kokcu, szymanski,
Idrissi, Gimenez, Jahanbaksh.
Hoop dat dit hem word en laatste 2 + wieffer hun kans pakken 🙏🏼
hoop dat dit m wordt, en walemark voor idrissi
Alleen Wålemark ipv idrissi naar mijn mening
Als wieffer goed speelt word er denk geen middenvelder meer gehaald maar kopen ze die pool!
Ik denk dat ongeacht of Wieffer goed speelt er een middenvelder wordt aangeschaft, wieffer blijkt namelijk niet echt een zekerheid te zijn als het om fitheid gaat.
Die pool wordt, mits doorgaat, gehuurd met koop optie
Eens, je kan nog niet van Wieffer uitgaan.