jim-breeman-sports-photography-feyenoord-excelsior-5-1-57

Jim Breeman Sports Photography

Analyse

NEXT MATCH • Feyenoord start bekertoernooi tegen Zwolle

Na het gelijkspel tegen FC Utrecht mag Feyenoord zich opmaken voor het eerste bekerduel van het seizoen. Donderdagavond ontvangt het eerstedivisionist PEC Zwolle in eigen huis.

Onderlinge ontmoetingen

PEC Zwolle degradeerde afgelopen jaar naar de Keuken Kampioen Divisie na tien seizoenen Eredivisievoetbal. In competitieverband was Feyenoord in eigen huis sterk tegen de club uit Overijssel. Feyenoord won 17 van de 22 ontmoetingen. Vier keer eindigde het duel in een gelijkspel, en één keer was PEC Zwolle de winnende partij. Feyenoord ontving de Zwollenaren twee keer eerder voor een bekerduel in eigen huis. Beide duels werden gewonnen.

Afgelopen seizoen wist Feyenoord PEC Zwolle eenvoudig opzij te schuiven. De eindstand werd 4-0 dankzij doelpunten van Bryan Linssen (2x), Luis Sinisterra en Guus Til. 

Laatste vijf ontmoetingen

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2021/2022 PEC Zwolle Feyenoord 1-2
2021/2022 Feyenoord PEC Zwolle 4-0
2020/2021 Feyenoord PEC Zwolle 1-0
2020/2021 PEC Zwolle Feyenoord 0-2
2019/2020 PEC Zwolle Feyenoord 3-4

Huidige vorm

PEC Zwolle staat na 18 wedstrijden op een tweede plek in de eerste divisie. Het staat zeven punten los van de nummer drie MVV Maastricht, en drie punten achter koploper Heracles Almelo. Vooralsnog ligt PEC Zwolle op schema om volgend seizoen weer terug te keren op het hoogste niveau.

In de eerste ronde van de KNVB-beker speelde PEC Zwolle tegen HHC Hardenberg dat uitkomt in de tweede divisie. De 0-1 in de 18e minuut van Apostolos Vellios zorgde vvoor de eindstand van dat duel.

Selectie

 PEC Zwolle speelt onder manager Dick Schreuder wisselend in een 3-5-2 of een 3-4-2-1 opstelling, waarbij de rollen van de linker- en rechtermiddenvelder ingevuld worden door vleugelverdedigers.

Jasper Schendelaar verdedigt het doel van de Zwollenaren. De driemanslinie voor hem wordt gevormd door aanvoerder Bram van Polen, Bart van Hintum en de 18-jarige Rav van den Berg. 

De centrale middenvelders in de opstelling zijn Davy van den Berg en de opmerkelijke topscoorder Thomas van den Belt. Van den Belt heeft inmiddels al acht keer het net weten te vinden. De vleugelposities worden bezet door Jordy Tutuarima en de van Braunschweig overgenomen Luis Görlich.

Younes Taha vervult in de 3-5-2 opstelling de rol als aanvallende middenvelder. Bij een opstelling met één spits wordt hij roulerend vergezeld door Samir Lagsir of Chardi Landu. Lennart Thy werd transfervrij overgenomen van Sparta Rotterdam en is de vaste spits. Bij een 3-5-2 fungeert de Kroatische Tomislav Mrkonjic als tweede spits.

Afwezigen

Feyenoord: Gernot Trauner (meniscusblessure), Quinten Timber (voetblessure).

PEC Zwolle: -

Prognose

Het bekerduel tegen PEC Zwolle lijkt voor Feyenoord een goede manier om zich te herpakken. Een wedstrijd tegen een eerstedivisionist, die in het verleden vrijwel kansloos was in de Kuip. Feyenoord moet de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie alleen niet onderschatten. De strijd om de KNVB-beker is voor kleinere clubs het toernooi om zichzelf in de schijnwerpers te spelen. Uitschakeling van de Rotterdammers zal voor de selectie een mentale en sportieve tik zijn die met het aankomende speelschema moeilijk te overkomen is.

Neemt niet weg dat Feyenoord de torenhoge favoriet is. PEC Zwolle heeft over het algemeen een heel jong team, waarop de sfeer in de Kuip een intimiderende werking kan hebben.

Delen

Reacties

Fc Dordrecht is hier met 3-0 overheen gegaan zou voor Feyenoord makkie moeten zijn.
Dat was in oktober, dus niet zo relevant