slot

VK Sportphoto

Europees

Slot: "Het is niet zo dat je volgende week met drie of vier spelers erbij veel sterker bent"

Van de redactie

Trainer Arne Slot had uiteraard na het gelijkspel in De Kuip tegen AS Roma gezien dat zijn ploeg de voorsprong vast wist te houden. Toch kijkt de trainer enigszins tevreden terug op het spel wat zijn spelers, die niet allemaal altijd in de basis staan, vandaag lieten zien in het eerste duel tegen AS Roma.

"Ik wil niet zeggen dat 1-1 een geweldige uitgangspositie is", begint Slot tegenover ESPN. De trainer van Feyenoord wil eventuele hoge verwachtingen voor het uitduel tegen de Romeinen meteen sussen. "Het is ook niet zo dat als er straks drie of vier spelers terug zijn, je dan veel sterker bent. Dan zou je de jongens die vandaag speelden echt veel tekortdoen."

Volgende week zal voor beide ploegen alleen de overwinning tellen. "Dat wordt gewoon een ontzettend moeilijke wedstrijd. Juist omdat ik ook ervaring heb met die wedstrijd en weet wat ons daar dan weer te wachten staat."

De sfeer in De Kuip was mooi, maar dat deed de arbitrage niets. "De sfeer was hier ook geweldig, vervelend genoeg was de scheids hierdoor niet geimponeerd. Ik kan dus alleen maar hopen dat het volgende week voor de arbitrage aan onze kant ook zo is, en dan zullen wij weer ongelofelijk goed moeten zijn om daar met een resultaat weg te komen. Dat is ook wat we nodig hebben. Het moet een overwinning worden: direct, via een verlenging of strafschoppen", aldus Slot.

Delen

Reacties

Wellenreuther,
Hartman, Hancko, Beelen, Geertruida,
Timber, Wieffer, Stengs,
Paixao, Gimenez, Nieuwkoop/Minteh
Beste basis opstelling om in rome te starte imo
Als Minteh het op z'n heupen heeft wel. Anders Ali er weer lekker in.
Ik vind het onbegrijpelijk dat Slot onder deze omstandigheden geen enkel gebruik maakt van Leo Sauer.
Misschien niet sterker, maar in ieder geval wel een stuk stabieler met Timber en Geertruida er weer bij ipv Zerrouki en Nieuwkoop.
Trots op de jongens. Goede wedstrijd. Uitblikkers waren voor mij Beelen, Hancko en Paixão.
Die vrije trap van Ivanusec was briljant genomen. Jammer dat hij op de paal ging. Je ziet weer wat van zijn kwaliteit opbloeien de laatste weken.
Met Timber en Geertruida er hopelijk weer bij maak je met deze uitslag evengoed een behoorlijke kans.
Logische opmerking om zijn spelers niet af te vallen. Maar met Timber, Geertruida en Santi erbij vanaf minuut 1 scheelt natuurlijk enorm en dat weet Slot ook.
Onzin opmerking van Slot. In potentie met Giménez (Ueda), Timber (Zerouki) en Geertruida (Nieuwkoop) ga je er kwalitatief echt wel veel op vooruit. Wat trouwens niet wil zeggen dat we dan ff winnen of met hun nu hadden gewonnen.
Dus eigenlijk is het geen onzin wat slot zegt?
Hij gaat zijn spelers toch niet afvallen in de media
Je vergeet alleen dat hij niet zo zijn spelers zal vervangen. Gister was er een opstelling om doelpunten te maken en druk te zetten. Volgende week spelen we weer 5-3-2 met geertruida em nieuwkoop in de basis.
Fantastisch talent. Daarom geen nieuwe reserve rechtsback kopen.
Deze man kan goed ballen, volgens mij kan hij het makkelijk aan dus dit gaat wat geven
Nou, met Timber ipv Zerrouki en Geertruida ipv Nieuwkoop zou je er al verschrikkelijk op vooruit gaan.
Strafschoppen gaat m tegen deze jongens dus nooit worden
Slot stel minteh en zerrouki niet meer op aub want die zijn gewoon al wedstrijden bagger
je kan zeggen wat je wilt over minteh maar hij zorgt wel voor veel dreiging met zijn snelheid en opportunisme. Als hij dat kan omzetten in rendement heb je een hele goeie
Eer dat hij dat heeft geleerd speelt hij al tijdje niet meer bij ons.
Minteh bleef ook korter op Spinazzola zitten. Lingr werd er op snelheid uitgelopen door die man die uiteindelijk de voorzet kon geven.
Ligt natuurlijk niet alleen aan Lingr daar, maar dat verschil was wel merkbaar toen Minteh eruit was
Vandaag heeft laten zien dat we op oorlogssterkte voor deze ploeg niet bang hoeven te zijn
Ja thuis in de Kuip, in Rome wordt een compleet ander verhaal
Ik snap dat hij zijn spelers niet wil afvallen, maar als je met Geertruida en Timber kunt spelen ipv Nieuwkoop en Zerrouki ben je echt wel een slok op een borrel beter.
En dan kan je Minteh nog vervangen...
Ja belachelijke uitspraak van Slot.
Die met de wissel even de balans zelf verstoorde waardoor spinazolla tevrel ruimte.kreeg

Natuurlijk onzin met geert op rechts, timber voor zerrouki en nieuwkoop of stengs naar rechtsvoor dat je dan echt veel beter bent. Verdedigend maar met name aanvallend. Lag echt veel ruimte in de as van hun verdediging.
Minteh is onvoorspelbaar... zowel voor ons als voor de tegenstander. Lang niet altijd goed, maar die Spinazzola was in aanvallend opzicht onzichtbaar bij Minteh. Kort na de wissel komt hij tot z'n voorzet op Lukaku
Haha ja dat is waar, ongeleid projectiel. 😵
Maar eigenlijk valt hij indirect de 3 die mogelijk weer terugkomen ook af. Want ze zijn blijkbaar niet veel sterker