slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Het is nog moeilijker geworden om van PSV te winnen"

Van de redactie

Feyenoord heeft vrijdag de strijd om de eerste prijs van het seizoen verloren. In een uitverkochte Kuip was PSV met 0-1 te sterk. Trainer Arne Slot sprak na afloop van het duel met ESPN.

"Vorig seizoen wisten wij ook niet van PSV te winnen. Zij hebben een hele goede ploeg en hebben het inmiddels voor elkaar gekregen om met dezelfde intensiteit te spelen als ons. Dan wordt het nog moeilijker om van ze te winnen en dat is vandaag wel gebleken", begint de trainer van Feyenoord.

Slot geeft aan dat zijn team met het vertrek van diverse basisspelers en aankopen die nog niet volledig de voorbereiding hebben meegedaan ervoor zorgde dat zijn ploeg het laatste half uur weinig meer kon doen. "We hebben een gelijkwaardige wedstrijd gezien, denk ik. Het laatste half uur hadden wij wel moeite en maken zij terecht het doelpunt. Er zijn bij ons een aantal basisspelers vertrokken en Santiago is nog niet in staat om 90 minuten te spelen. Hij heeft heel lang moeten doorspelen met Mexico en heeft weinig rust gehad. Hij heeft even nodig om dezelfde fitheid te krijgen als vorig seizoen. In een absolute topwedstrijd zie je dat je dan net die fitheid mist om die paar momenten die je dan krijgt het verschil te kunnen maken."

"Ik baal er ontzettend van. Ik vond het een gelijkwaardige wedstrijd op het laatste half uur na. Ik heb ook tegen de jongens gezegd dat als je moet verliezen, dat je dan op een manier moet verliezen waar je er in ieder geval alles aan gedaan hebt met elkaar. Een moment heeft de wedstrijd bepaald", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers.

Delen

Reacties

Als ik de reacties zo lees, mogen we blij zijn als we bovenin het rechter rijtje eindigen....
Komt allemaal goed, niet in paniek schieten omdat je nu 1 wedstrijd verliest. Wij hebben een sterk elftal en de spelers worden met de week beter. We zullen nog vele wedstrijden winnen, soms gelijk en af en toe eens verliezen. Maar het gaat om de langste adem. En dat hebben wij wel. Veel nieuwe spelers weer die op elkaar ingespeeld moeten raken. Dat heeft effe nodig. Maar ik zie weer een mooi seizoen aankomen. Blijf positief.
Ik volg Feyenoord al zo'n 60 jaar. Het absolute hoogtepunt was het winnen van de Europa Cup 1, als eerste Nederlandse club, in 1970. Successen en dieptepunten hebben elkaar sindsdien afgewisseld. Aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is lastiger. Tenslotte zit de concurrentie niet stil. Ik heb veel vertrouwen in het huidige beleid en de selectie. Met de juiste instelling van "Geen woorden, maar daden", kan het weer een mooi voetbaljaar worden. Ik kijk er met volle vertrouwen naar uit.
Een iets zelfkritischer houding was wel zo geruststellend geweest. Het feit dat een middenveld met Wieffer en Zerrouki niet veel diepgang heeft en al helemaal niet als je Stengs vervangt door Timber, heeft namelijk andere oorzaken, dat je te veel dezelfde spelers in je selectie hebt. Durf dan Van den Belt voor Stengs te brengen. Daar redt je het tegen een goed PSV misschien ook niet mee, maar kun je wel zelf iets beter voetballen dan nu in de tweede helft het geval was.
Eerste 20 min was wel aardig met kansen,daarna zakte het weer een eind terug
Ik vond gister vooral Wiefer en Stengs tegenvallen… Zerrouki vond ik we aardig. Anyway lijkt mij nu nu te vroeg om al conclusies te trekken en spelers definitief af te schrijven. Ik heb opzich nog we steeds vertrouwen in Timber. Denk wel dat Dilrosun het moeilijk gaat krijgen. Lijkt mij typisch een speler die veel moet spelen om vertrouwen te krijgen (wat lastig om wordt met de concurrentie)
Ik denk dat de concurrentie alleen niet het probleem is, het is ook een trainer-coach die hem gewoon niet opstelt. Gelet op het gebrek aan dreiging over rechts was het veel logischer geweest om bij de noodzakelijke vervanging van Gimenez, Jahanbakhsh in het centrum te posteren en Dilrosun vanaf rechts te late spelen.
Wieffer had idd een paar keer slordig balverlies maar zocht nog wel een paar keer met een steekpass de diepte die Zerrouki niet zocht of vond. Stengs had het probleem dat hij eigenlijk tegelijk voor Kökcü en Szymanski tegelijk moest spelen. Kortom de selectie is wat middenvelders betreft verre van evenwichtig. Het lullige is, dat dat géén verrassing is.
Ja en toch gaf stengs hele vieze steekpasses waar santi geen moer mee deed. Daar is stengs voor gehaald, scoort santi er daardoor wel gewoon 2 dan hoor je helemaal niemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaand over stengs.
Ik zal bekennen: gisterenavond ging ik na afloop van de wedstrijd gelijk naar bed en was vol ongeloof. Inmiddels ben ik PSV heel dankbaar dat ze ons weer op aarde hebben gezet! We hebben de laatste tijd gedacht dat we onverslaanbaar zijn en het allemaal automatisch goed komt. Ook als kampioen moeten we hard blijven werken en elke wedstrijd staat op zich. Wij zijn nu de ploeg om te verslaan en dit vraagt wat anders. Dankzij PSV kunnen we ons geen betere voorbereiding op de 1e competitiewedstrijd wensen! Veel dank voor deze wake-up call.
Als Feyenoord de volgende keer wint met dezelfde 11, dan is het weer: Het middenveld staat als een huis! zoals tegen Benfica. Jeetje mina, het is echt alles of niks met veel mensen hier.
Je mist 4 basis spelers nu (je beste speler) en Wieffer is niet in vorm, Santi is niet 100% fit anders had ie gewoon gescoord, Pedersen was slecht en we hadden geen 2e spits. Feyenoord maakt de tegenstander weer is sterker dan die is, door niet zuinig te zijn met de bal.
Maar we hebben nu Stengs een klasse speler, Ueda een 2e spits waar je op vooruitgaat, er komt nog wat bij. Verder zijn we in de breedte veel sterker en heb je straks een mooie bank.
En laten we niet vergeten dat PSV zijn seizoen nu al begint met de Champions league voorronde. In de competitie verslaan we PSV gewoon. Ik geloof nooit dat ze deze speelstijl al 100% gaan beheersen komend jaar laat staan volhouden zonder horten of stoten.
Ik hoop overigens wel dat er wat meer agressie komt bij Feyenoord in de ploeg.
Dit is echt een onzin opmerking ook weken geleden was de conclusie al dat Zerrouki en Wieffer het zelfde type spelers zijn. Dat Timber daar niet heel veel andere kwaliteiten aan toevoegt en je van Van de Belt nog niet kan verwachten dat hij op vergelijkbare manier de rol van Kökcü overneemt. Daarnaast was er in eerste instantie ook nog geen opvolger voor Szymanski. Die is er nu met Stengs wel en dus is nog steeds de komst van een opvolger/vervanger van Kökcü relevant.
Ik zie Feyenoord over 8 dagen echt wel winnen van Fortuna Sittard maar dan nog staat het middenveld niet als een huis. Ja als een huis zonder fundering misschien.... Als je aan de huidige selectie een goede vervanger van Kökcü toevoegt, Stengs een beetje tijd gunt, voorin aan de zijkanten logischer keuzes maakt dan heb je met Ueda er nu bij wel een selectie om een elftal in het veld te brengen dat staat als een villa. Dus die conclusie is niet afhankelijk van een resultaat maar va de logica bij het duo Te Kloese-Slot.
Allemaal borderliners, die Feyenoorders, ik had dat vroeger zelf ook....🤣
Gaan we weer. driessen (ja zonder hoofdletter) heeft zijn flesje azijn weer op. Wat kan hij weer lekker bashen! Het blijft een kwal met 6 loodjes in zijn nek.

🤑🤑🤑🤑🤑🤑
De uitstraling van Slot is de hele week al wat twijfelachtig, en zo zag ik het elftal ook voetballen. een fobie tegen Bos, dat is echt niet nodig, kerel je hebt gewoon het beste elftal. Maar om het top te krijgen zal nog een paar weken hard werken van iedereen vragen de eenheid is er nog niet. Echter eentje mist er nog en dat is de man van Sparta Praag, Die gaat rust brengen in het hel elftal want komt iedereen op zijn eigen geliefde plaats te staan. en dan zijn ook de wisselmogelijkheden perfect. Doen.
Het lijkt me belangrijk dat we het systeem niet leidend laten zijn, maar de mogelijkheden vd spelers. Ik kan me daarom voorstellen dat Slot straks met een soort 4222 kom, met opkomende backs en voor de verdediging eerst Wieffer en Zerrouki, daarvoor Stengs en Ivanisec en Gimenez en Ueda samen voorin.
Ja laten we vooral blij worden als Arne Slot Feyenoord gaat laten spelen zoals Roger Schmidt twee seizoenen lang PSV probeerde te laten spelen......
Gewoon 4-3-3 met logischer keuzes aan de zijkanten voorin en een opvolger van Kökcü erbij dan komt het heus wel goed. Vgl PSV gisteren: Een controleur (Sangaré), een passende speler (Veerman) en een diepgaande speler (Babadi) het is net Feyenoord van het vorig seizoen: Een controleur (Wieffer), een passende speler (Kökcü) en een diepgaande speler (Szymanski).
Waarom zo stekelig reageren?

Als je de juiste spelers niet voor een systeem hebt of kunt krijgen is het vakmanschap als je ze zo neerzet dat het wel werkt. Het systeem mag nooit heilig zijn. Van àlles hetzelfde laten als het was wordt je nooit beter.
Stekelig? Stevig misschien maar dat komt omdat ik het een onzinnige suggestie vind. N.B. Ik vind jou dus niet onzinnig maar deze ene suggestie.
Natuurlijk is een systeem niet heilig. Die regel gold in het voormalige Oostblok en we weten allemaal hoe onprettig het daar was. Maar als Feyenoord een goede vervanger had gehad voor Orkun Kökcü (of die voor 1 september alsnog krijgt) dan is er een prima selectie om 4-3-3 mee te spelen. Dat maakt jouw suggestie eerder opportunistisch den flexibel.
Jij pleit er nl. voor om vanwege het ontbreken van één (1!) speler de veldbezetting om te gooien t.o.v. de voorafgaande twee seizoenen toen er finale Conference League gehaald werd en Feyenoord kampioen werd. Een veldbezetting waar alle spelers die gebleven zijn, aan gewend zijn en waarin ze ook allemaal prima (kunnen) functioneren.
Daar komt nog bij dat je ook binnen die veldbezetting kunt variëren. Of Slot dat nu moet doen is de vraag maar daar gaat het niet om; het gaat erom dat kiezen voor één bepaalde veldbezetting niet rigide hoeft te zijn en dus dat je manier van spelen nog steeds bepaald wordt door de specifieke kwaliteiten van de spelers waarmee je dat doet.
Ter verduidelijking: Onder Ronald Koeman was Feyenoord zo'n 10 jaar terug redelijk succesvol met een 4-3-3-veldbezitting waarin countervoetbal werd gespeeld. Twee meer controlerende middenvelders (Clasie en El Ahamdi/Vilhena) en een offensieve loper (eerst Bakal later Immers). Spitsen die eerst alle 3 steeds lopend waren (Schaken, Guidetti, Cissé/Cabral) later werd Pelle een aanspeelpunt voorin en sloten de flankaanvallers en Immers bij. Op die manier speelde Feyenoord enigszins afwachtend maar vaak wel effectief. Advocaat probeerde het ook zo te doen, terwijl Fred Rutten vergelijkbare ideeën had als Slot nu. Toen had bv Vilhena moeite om zijn nieuwe rol goed in te vullen. Al herpakte die zich onder Van Bronckhorst weer.
Onder Slot speelt Feyenoord juist met veel druk naar voren en dus uiterst offensief. Dat was gisteren ook het geval, maar met twee controleurs (Wieffer en Zerrouki) en Stengs had de Koeman-speelwijze meer voor de hand gelegen. Gevolg was nu dat het PSV van Bosz heerste op het middenveld omdat Feyenoord van daaruit geen druk ontwikkelde, en zo Feyenoord met eigen middelen (afgelopen twee seizoenen) af.troefde. Pedersen stond heel vaak voor de bal, terwijl Feyenoord die bal helemaal niet of nauwelijks had en daar profiteerde Lang nadrukkelijk van. Dan kun je zeggen dat Pedersen slecht speelde maar misschien was het eerder zo dat hij met de verkeerde opdracht het veld in was gestuurd.
Van de Belt heeft, in aanleg (!), de kwaliteiten om in de Kökcü-rol te kunnen spelen en zou iig een logischer keuze zijn geweest dan of Wieffer, of Zerrouki. Ik kreeg de indruk dat onze Zerroukifiele trainer-coach zijn toyboy opstelde maar het niet aandurfde om Wieffer, te passeren. N.B. Zerrouki is een prima speler dat is hier dus ook het punt niet. Het probleem is dat we nu te veel controlerende spelers hebben op het middenveld en geen speler die tussen de controleur en de eerst lopende middenvelder inspeelt. Zoals Kökcü dat vorig seizoen werkelijk subliem speelt. Dat probleem los je niet op met een andere veldbezetting, dan zou je eerder voor een andere uitvoering moeten kiezen. Op zijn Koemans of Advocaats.
Anders dan Rafael van der V. zie ik een Timber geen speler die op zijn best is in de Kökcü-rol maar bij gebrek daaraan was hij een betere optie geweest dan wederom of Wieffer of Zerrouki.
Ten slotte is mij niet duidelijk waarom de volgorde van de getallen (opstelling?) waar jij voor pleit tot een veldbezetting leidt die beter bij de kwaliteiten van de spelers zou passen, Zoals ik dat ook niet zag bij het PSV van Schmidt. Vandaar dat ik daar, al dan niet stekelig, naar verwees. Een ander optelsommetje om tot 10 (veldspelers) te komen, betekent niet dat je zo ook kunt gaan voetballen. Te meer niet daar bij Feyenoord de volledige achter- en voorhoede prima bij de ‘oude’ speelwijze past en daar ook aangewend is. Dat zijn al 7 van de 10 veldspelers. In plaats van te kiezen voor een heel andere veldbezetting, kan Feyenoord beter op zoek gaan naar een goede opvolger van Orkun Kökcü.
Dank voor je uitvoerige uiteenzetting Kees. Mooi hoe je alles op een rijtje zet. Toch blijft mijn suggestie staan, vooral omdat we vasthouden aan 433 terwijl we niet echt goede vleugelaanvallers hebben en geen goede acht, maar wel twee goede centrumspitsen en twee goede controlerende middenvelders, twee sterk opkomende backs en meerdere spelers die rechts en links achter de spitsen kunnen spelen (Stengs, Ivanisec die toch echt nog lijkt te komen) en vooralsnog geen acht hebben die in een 433 nodig is.
Jouw eerdere verwijzing naar PSV onder Schmidt gaat niet helemaal op omdat hij in feite juist wel spelers voor een 433 had en toch 4222 ging spelen. Bij hem was het systeem dus wel heiliger dan de spelers waarover hij beschikte.
We vinden elkaar qua toon inmiddels gelukkig beter maar dat Feyenoord geen spelers voor 4-3-3 zou hebben, begrijp ik dan weer helemaal niet.
Diltosun, Minteh, Wålemark en Stengs zijn linkspoten die prima voorin op de flanken kunnen spelen. Paixão, Jahanbakhsh en Sauer zijn rechtspoten die dat prima kunnen.
Dat zijn meer potentiële vleugelspitsen dan Schmidt bij PSV had.
De opkomende backs kunnen een extra wapen zijn als je de vleugelspitsen 'tegendraads'; dus linkspoot op rechts en rechtspoot op links op stelt. Dat betekent dat je iets gecontroleerder kunt spelen met een klassieke bezetting (linkspoot links en rechtspoot rechts) omdat je dan de backs vaker achter de bal kunt laten spelen, je de voorste lijn toch breed houdt om ruimte te hebben voor inkomende middenvelders. Eens te meer een optie die laat zien hoe flexibel een 4-3-3 veldbezetting is. Je moet alleen wel je sleutelposities goed bezet hebben en dat heeft Feyenoord op dit moment niet en dat is de leiding aan te rekenen. Maar laat een ding duidelijk zijn, het gebrek aan een goede vervanging van Orkun Kökcü los je niet op met een andere veldbezetting. Stereker nog omdat allerlei spelers die wel zijn gebleven dan ineens hun rol anders moeten gaan invullen dan in de voorafgaande twee succesvolle seizoenen, maak je de problemen alleen maar groter.
Denk dat je stengs gewoon op 8 moet proberen en dan mats of Zerrouki op 6 en ivanusec op 10 en dan nog een buitenspeler halen en anders een 10 halen en ivanusec aan de buitenkant. Dan is het middenveld veel creatiever!
Denk dat stengs gewoon op rechts moet gaan spelen en dat we een nieuwe 10 moeten halen
@ftm verwacht je dat ze nog naar een 8 gaan kijken?
Mooi leermoment die ons alleen deze schaal, die verder dan een vermelding, ons niets oplevert. We moeten weer leren om niet te willen verliezen waarbij het karakter vd speler de aanjager is. Dat had de serv bij 020 en onze vertrokken kokcu heel sterk. Zowel timber als zerrouki hebben dat nog niet en wieffer een beetje. Ik denk dat die kroaat dat zeker meeneemt. Daarnaast gold gister ook dat wij de te pakken club waren, dat verschillende psvers zich moesten en wilden bewijzen ad nieuwe trainer die natuurlijk wel veel beter is dan de ex voetballer van vorig jaar daar. En het was maar 1-0 he. Ik heb liever dat we in de CL en competitie mee kunnen komen. En nu weten de spelers ook dat je echt tot het gaatje moet kunnen en willen gaan. Dat kon ook nog niet voor alle spelers.. Dusz no problem. 👍
Niks aan de hand nog. Oefenwedstrijdje verloren. Misschien moeten we Wieffer eventjes laten banken het is niet gek dat die wat minder is. Een nieuwe 8/10 is wel noodzakelijk (Chavez / Diego Valdes ) Ivanusec moet echt rondkomen. Misschien kunnen we Soule /Reyna huren. Alireza / Timber / Dilrosun en Pedersen zsm lozen. Walemark verhuren. Hoop wel dat Luts en Hartman blijven anders moeten we daar ook weer 3 man voor halen.
Wieffer op 6 waar hij vorig seizoen uitblonk en het beste rendeert, op 8 is het een drama, Stengs op 8 waar hij bij Antwerp weer helemaal opbloeide, Sauer de verassing van de voorbereiding op 10, natuurlijk spel, frivool, creativiteit. Dan ziet je middenveld er al heel anders uit. Slot is er goed in spelers op hun verkeerde posities op te stellen eigenwijsheid noemt men dat.
Tja, Slot is de afgelopen twee jaar natuurlijk een drama geweest. Jammer dat hij toen ook niet naar jou geluisterd heeft.
Wat raken we allemaal snel in paniek. PSV was beter. maar denk eens even terug aan vorig seizoen tegen PSV, afgezien van de uitslagen. het lag allemaal heel dicht bij elkaar. PSV is bijna helemaal in tact gebleven op Xavi na en Gakpo & Madueke al eerder. die laatste 2 hebben 77 mln opgebracht. Lang halen ze voor 14.5 mln. Bakayoko is weer een jaar ouder en wijzer en het middenveld met Veerman & Sangare staat. Feijenoord was voetballend al niet echt beter maar omdat alles klopte & bij PSV liep het niet, was Feijenoord de bovenliggende partij en werden we kampioen. Met Bosz hebben ze een ervaren trainer die precies weet hoe het werkt. onderschat de ervaring niet, die hij bij die buitenlandse clubs heeft opgedaan. Feijenoord had echt wel een aantal goeie excuses: Gimenez Gold Cup, wellicht te weinig rust en deel voorbereiding gemist, dus nog niet top; Stengs nog niet topfit voor Slotbal; Zerrouki heeft wat tijd nodig; Wieffer mist Kokcu, hij moet nu gaan leren dat er andere dingen van hem gevraagd worden, maar hij heeft nog niet veel ervaring. Vd Belt moet ook nog leren en ervaring opdoen, zelfde geldt voor Minteh. Ueda komt er aan en we kunnen echt nog wel wat versterkingen verwachten, Ivanusec of wie dan ook. ik ben het wel eens dat er meer creativiteit bij moet komen om Santi & Ueda in stelling te kunnen brengen. ik zou uiteindelijk Minteh echt diep langs de zijlijn laten spelen, dan dwing je altijd 2 man achter te blijven. Verder zou ik proberen om Wieffer op 10 te zetten & Stengs of een aankoop op 8. Daarbij moet Slot ook iets verzinnen om te voorkomen dat zijn beste spelers uitgeput raken door dat constante druk zetten. Paixao & Gimenez & wellicht Stengs moeten voor goals zorgen.
Precies
Je mist kokcu (balophaler en spelverdeler), szymanski (diepgang, loopvermogen en hoge druk), balvaste buitenspeler (idrissi),
En eigenlijk nog je 1e en 2e spits EN onze GKL achterin die qua opbouw ook veel kan
De paniek die in sommige reacties doorklinkt lijkt me nu nog wat overdreven. Dat een nog niet helemaal wedstrijdfitte Stengs alleen niet voldoende is om de creativiteit van Kokcu en Szymanski op te vangen lijkt me duidelijk. Daarom is feyenoord ook nog steeds met Ivanusec bezig. Verder was er ook geen back up van Gimenez, maar dat is al verholpen met Ueda. Ik snap overigens niet dat Gimenez niet ff 1 of 2 weken langer vakantie heeft gekregen. Die heeft gewoon doorgespeeld deze zomer. Dat is wel een probleem. Verder heb ik sterk het idee dat in dit soort wedstrijden, waar je niet voortdurend rond het strafschopgebied van de tegenstander speelt, Feyenoord veel beter in balans zou zijn met een dynamische (en makkelijk scorende) nummer 10. Dan kan Stengs vanaf 8 en (hopelijk Ivanusec) in een vrije rol vanaf links de lopende mensen bedienen. Tegen mindere tegenstanders waarbij het vooral aankomt op combineren in de kleine ruimte is het juist wel handig om Stengs op 10 te zetten en Timber of van den Belt op 8. Wieffer en Zerrouki samen op het middenveld kan wel om de boel dicht te spijkeren, maar ik denk dat ze beiden gewoon het beste op 6 functioneren. Kortom: Feyenoord heeft niet alleen een creatieve speler als Ivanusec nodig, maar ook een meer dynamische nummer 10.
gelukkig zijn er ook nog verstandige & fatsoenlijke mensen op dit forum.
Ik denk niet dat het probleem is dat Gimenez doorgespeeld heeft, maar juist het tegenovergestelde: doordat hij weinig speelde voor Mexico is hij wedstrijdritme kwijtgeraakt. Daar hintte Slot ook op in het interview na afloop.
Ik dacht juist dat hij wel veel speelde. Maar ik heb die toernooien niet gevolgd, dus je zult ongetwijfeld gelijk hebben. Maar een vakantie van een paar weken is ook gewoon mentaal van belang om je weer op te laden voor een lang seizoen. Dan maar de Supercup missen.
Gimenez zei zelf dat hij niet langer dan een week vakantie wilde. Dus tja....
Je kunt een keer één wedstrijd verliezen, maar je ziet wel duidelijk dat je een vervanger voor Kokcu moet halen. Wieffer en Zerrouki tegelijk kan echt niet en je mist creativiteit op de vleugels en 10.
Waarom doen zoveel fans ineens alsof we vorig seizoen Manchester City waren, en nu FC Dordrecht? Relax.
Ben het met jou eens die wedstrijd verliezen boeit mij in ieder geval niks
Eerder dit jaar wonnen we in de Kuip ternauwernood van FC Groningen en Volendam. Met Kökcü en Szymanski.
Inderdaad, veel potten met de hakken over de sloot erdoorheen gesleept.

Team dat er nu staat is in deze fase veel verder dan het team een jaar geleden. Met Ivanusec er zometeen bij ook gewoon een veel completer team. Gerichte kwaliteitsinkopen gedaan obv scouting en data itt gokjes. Stap voor stap wordt het beter.
Thuis gelijk tegen Heerenveen, ook nog.
omdat het middenveld vooral er gewoon niet uitzag of heb je niet gekeken?
Ooknop tactiek was Bosz Slot de baas deze wedstrijd. Bosz weet dat Pedersen altijd als een malloot naar voren rent en 0,0 rendement heeft. Dus laat hij Lang er niet elke keer achteraan rennen zodat hij bij balverlies helemaal vrij staat en gevaarlijk kan worden. Dat is een risico van Bosz maar daar staat hij bekend om. Slot zou dat bij Paixao en Gimenez ook vaker moeten doen, nu lopen ze de longen uit het lijf om te verdedigen waarbij ze vaak aanvallend dan net tekort komen.
Dus is het hopen dat Trauner weer snel fit is zodat Geertruida daar weer kan spelen. Waarbij fingers crossed dat Geertruida blijft, anders zit je met een nieuw probleem.
Vervanger voor kokcu halen heeft nu prioriteit nummer 1 lijkt mij, wat een tyffus middenveld zo met van alles hetzelfde.
Je had gewoon nooit zerrouki moeten kopen, timber + zerrouki = weggegooid geld.
Ja ik zou afscheid nemen van Timber Dilrosun en Ali
Eens, onbegrijpelijk ook dat ze zelfs nu nog met zulke namen komen terwijl scouting het afgelopen jaren zo lekker deed. Wat gaat er dan mis
Als die Kroaat komt heb je voor al meer mogelijkheden en ik denk dat Geertruida en of Hartman ook nog kunnen vertrekken.
En Gimenez kan ook nog vertrekken want ik denk niet dat die Jap is gekomen voor de bank
Hartman vertrekt ook gegarandeerd, zie ESPN maar terug hoe ie reageerde
Ja ik vind Dilrosun en Ali laten gaan krijg je ook veel salaris vrij
Als ze dertig miljoen betalen kun je er drie tot vijf kwalitatief hoogwaardige linksbacks voor terugkopen.
Totaal geen probleem voor meer als 20 miljoen altijd weg doen. Kun je prima vervanger voor halen. Beetje overschat die Jongen. Prima ontwikkeling maar echt niet de grote voetballer die velen hem doen voorkomen
Lopez is een waardige vervanger
En een goeie rechtsback die Pedersen liep weer als een ****** naar voren en bij de omschakeling van psv was hij constant te laat en liet die 🤡 scoren.
Precies dat. Geertruida moest steeds z’n rotzooi opruimen
Voor Feyenoord dreigt nog altijd het gevaar dat Lutsharel Geertruida vertrekt, aldus het Algemeen Dagblad. RB Leipzig legde eerder deze week een derde bod neer bij de Rotterdammers, die het recordbedrag voor Orkün Kökcü inmiddels in zicht zien komen
Zolang er geen 40m wordt geboden is er voor zover ik eerdere berichtgevingen goed heb geïnterpreteerd niet zo veel aan de hand.
40 miljoen ga je niet krijgen voor Geertruida
Nee, maar 35 wel. Een multifunctionele verdediger, international. De club die koopt heeft vrachtladingen geld.
Ik denk dat Geertruida nog gaat vertrekken
Eerdere berichtgeving is dat je veel minder voor hem krijgt en Feyenoord gewoon afspraken met Geertruida heeft over transfer na verlenging contract en behalen kampioenschap. Gaat gewoon een Kokcu achtige deal worden
AD heeft totaal geen info. Anti Feyenoord blad
Vind hem wel een beetje een verkeerd beeld schetsen. De wedstrijd was niet gelijkwaardig, psv was gewoon beter! Zaten er heletijd kort op, durfde te voetballen, en feyenoord stond maat een beetje af te wachten en ballen dom weg te geven. Vond vooral wieffer super slecht spelen, waar stengs toch wel de enigste was die met wat steekballetjes wat aanvallen wist op te zetten. Ik hoop dat snel ivanusec erbij is en dat er nog wat aan het middenveld gesleuteld word want zo gaan we het moeilijk krijgen. Psv leek wel het feyenoord van vorig jaar. Oogten veel vlotter, hoog druk zetten, en dan krijg je het moeilijk
Psv team totaal niet op orde en een zeer zwakke verdediging, dat speelt ons gewoon volledig weg hoe ongekend. Onze middenveld zal snel iets aan moeten gebeuren
Terwijl je maar met 1-0 verliest niks aan de hand maar ik vind wel dat je nog wat moet gaan doen en afscheid moet nemen van bepaalde spelers
maar je werd in de 2e helft overlopen en daar schrok ik van
Tegen dit zwakke elftal van psv wat nog totaal niet compleet is weggespeeld worden geeft ook wel grote en terechte zorgen
Imo was PSV juist een stuk sterker dan bijvoorbeeld afgelopen jaar. Zag er gebalanceerd uit, hoge druk, veel drive naar voren. Echt geen schande om hiervan te verliezen. Feyenoord mist een CV, een normale linksvoor. Stengs en Gimenez nog niet fit. Komt allemaal wel goed.
Cv hoe kom je erbij. Hancko en Geertruida beter word het niet. Paixao us een normale linksvoor. Aparte redenatie
Trauner misten we heel erg, Geertruida moet rechtsachter spelen. Je zag PSV ook gewoon de hele tijd Lang voorin houden en Pedersen in de opbouw vrij laten omdat ze wisten dat hij toch niks doet met de bal
Zerrouki zal nog heel veel stappen moeten maken om naar ons niveau te groeien. Blinkt uit in spel vertragen, duels verliezen en balletjes breed en terug spelen. Ook heeft hij flink moeite met het tempo. Al deze dingen had hij ook in de grote wedstrijden bij Twente.
Dit gaat nog een drukke maand worden op de transfermarkt. Moet echt kwaliteit bij komen! Deze verliespartij is denk ik wel goed geweest om dat nogmaals te beseffen.
Dit was gewoon een zeer pijnlijke, elke prijs telt gewoon. Doodzonde !
Verliezen kan altijd. Maar de manier waarop baart me zorgen. Totaal geen slagkracht voorin en een niet functionerend middenveld. We waren telkens een stapje - of waren het stappen - te laat. Slot kan wel zeggen dat het 50 om 50 was, maar ik durf hem hierin tegen te spreken. Ik had na een paar mimuten al het idee dat het niet goed zou aflopen. Jammer, maar er is nog tijd zat om het recht te zetten.
Soms moet een wat kritische noot ook kunnen. Slot wilde Zerrouki in de winter, toen stond Wieffer op. Toch kon hij Zerrouki niet meer uit z’n hoofd zetten, die moest komen. Prima voor de breedte, maar samen lijkt een brug te ver. We hadden mijns inziens beter die 8 miljoen als extra kunnen inzetten om Kockcu adequaat te vervangen. En dan dus ook die klaarblijkelijke 10 miljoen grens daarvoor flink voorbij gaan.
En het is nog makkelijker geworden van Feyenoord te winnen…
Verdediging staat.

Middenveld matig. Wieffer en Zerrouki samen 6+8 niet complementair en waren vaak vanuit achterin niet aanspeelbaar om te openen en spel te verleggen. Een type Luis Chavez was toch niet zo verkeerd geweest op 8 vermoed ik.. Stengs op 10 voordeel van de twijfel en gaan we echt wel plezier aan beleven, moest wel zichtbaar wennen aan de intensiteit van een topwedstrijd.

Aanval gaat er waar volledig fit en met aanvulling wel komen.
Mee eens,maar een betere rb kan geen kwaad als Geertruida centraal staat
Ja, de verdediging staat. Maar als daar Hartman en Geertruida worden uitgehaald, dan staat ‘ie ineens wat minder vast toch. Dat vervang je niet zomaar, incl. het wennen aan de speelstijl.
Hartman prima te vervangen niet zo geweld als iedereen zegt. Word gedaan of het Roberto Carlos is ofzo
Iemand een idee of er een livestream is van Dordrecht Feyenoord vanmiddag?
wo

Als hij er komt wordt het hier en op FR12 wel verteld.
Goedemorgen iedereen. De kater komt later en daar heb ik ook last van nu.

Ik heb dit totaal niet aan zien komen en ging er tot gisteravond vanuit dat we wel zouden winnen. Wat me wel opvalt is dat de trend bij sommigen wel heel snel 180 graden kan draaien. Van positief naar negatief. Ja, ik ben ook teleurgesteld, maar ik ga niet gelijk spelers met de grond gelijk maken.

En ja, het zag er met name het laatste half uur niet best uit. Als ik dan toch 1 speler wil noemen is het Ali. Die zou van mij best op de bank mogen zitten.

We zijn met zijn allen van de roze wolk afgevallen. Maar ik blijf wel positief naar de toekomst kijken. Winnen we straks weer een paar wedstrijden is iedereen weer een blij ei.
Blij met je reactie. Allemaal zo negatief hier.
Ben teleurgesteld in onze trainer. Had maar een speler als Bullaude gebracht voor Stengs en Timber voor Wieffer, die was echt dramatisch. Een middenveld met Zerrouki Timber en Wieffer werkt totaal niet, en er zal gekozen moeten worden tussen Wieffer of Zerrouki straks volgens mij, als je beide opstelt mis je dynamiek.
Inderdaad, er is wel onbegrijpelijk gewisseld. Konden Gimenez en Stengs echt niet meer na een uur? Minteh viel tegen, maar dat was pech, die had wel een goede voorbereiding. Dat Paixao er af ging en niet Jahanbaksh was onbegrijpelijk. Ook viel er aanvallend natuurlijk weinig te brengen. Misschien is Timber wel de nummer acht die naast Zerrouki of Wieffer moet gaan spelen, want een tien is het (nog) niet. Zonder Bullaude was er dus geen serieuze optie op 10. Dilrosun natuurlijk met de ziel onder de arm. Wel sneu, die jongen kan echt wel wat, maar dat wordt zo natuurlijk niks…
Je hebt gelijk. Ik noemde dit al eerder scorebord reacties. Blijft het 0-0 en winnen we na strafschoppen dan zouden velen veel milder zijn.
Deel jouw mening. Nederlaag is jammer maar niet erg. Straks staat er gewoon weer een goede fitte ploeg. Slag op het middenveld werd verloren. PSV is sterker dan gedacht. Ali viel tegen. Stengs gaat een meerwaarde worden. Een Belg zei dat hij groot aandeel had in kampioenschap Antwerp. We hoeven niet somber te zijn. De
Pedersen kon Noa Lang al niet houden. Had liever Geertjje daar gezien
Middenveld is het gewoonweg niet. Jeetje wat mis ik nu al Kökcu.
Graag een echte nummer tien erbij en dan Stengs op rechts.
En dan: of Wieffer of Zerouki, samen blijkt totaal niet te werken
Een goede 8 en 10. Timber is het niet en Wieffer en Zerrouki zijn allebei een 6 ,dus samen past niet tenzij je in de CL tegen echt grote tegenstanders speelt misschien
Komt allemaal goed dalijk!

Geertruida naar rechts, Trauner centraal erbij.

Zerrouki Stengs en Ivanusec middenveld

Goeie rechtsbuiten halen en we zijn ready!
Ja top we gaan Wieffer een Nederlands international wissel zetten met een flink marktwaarde🤣 Hij speelt 2 slechte wedstrijdje op een andere positie. Bizar hoe mensen denken hier. Als jij TD was gaan we binnen een jaar failliet.
Wat kortzichtig weer. De sterkste spelen. Maar begrijp het al. Jij ziet liever Zerrouki banken. De speler die aantoonde lachend mee te kunnen op dit niveau.
Maar het is helemaal niet kortzichtig om iemand op basis van 2 wedstrijden (op een andere positie) met een enorme marktwaarde op de bank te zetten. Zerrouki is verdedigend prima maar aanvallend heb je er 0.0 aan, getuigen ook de actie waarbij die goed de bal verovert en daarna teveel tijd nodig heeft zodat hij de bal weer verliest.
Wieffer hoeft ook helemaal niet op de bank te eindigen. Wieffer en Zerrouki kunnen prima samen. We zijn pas 5 weken onderweg Niet alles is binnen 4 weken ingespeeld en de patronen in het spel ijzersterk ontwikkelt.
Wieffer speelde als een drol gisteren. Moet gewoon op de plek van Zerouki, dus of of
Jep Wieffer op 6 en Zerrouki op de bank.
Wil je Wieffer opstellen ipv Zerrouki? Dan heb je twee keer 8 miljoen euro transfer som op de bank zitten, ook best een dure grap. Maar wie er ook speelt, samen opstellen werkt niet en je kunt ook redeneren dat we de luxe hebben om twee spelers van dat kaliber op de bank te hebben zitten straks
Kijk even naar marktwaarde? Wieffer is het dubbele waard van Zerrouki. Zullen we die maar op bank zetten?
Het blijft allebei kapitaal vernietiging, maar Wieffer is degene die speelt als een natte krant momenteel
Het is wel weer heel duidelijk geworden dat een aantal mensen hier totaal geen kijk op het spelletje hebben. Er moet doorgeselecteerd worden! Ali, Dilrosun per direct weg. Sommige mensen hier vinden Ali zo'n geweldige kerel, maar voetballen kan die niet.

Er moet heel snel kwaliteit op de flanken erbij, en er moet echt creativiteit op het middenveld komen. Het blok Zerouki/Wieffer is om te janken!!
Over de flanken ben ik het eens, duidelijk dat een speler als Ivanusec erbij van belang is.

Tegelijkertijd denk ik dat het middenveld snel goed gaat komen, ook met de huidige spelers. Stengs moet fysiek stappen maken, Wieffer heb ik nog nooit zo zien spelen als gisteren, zal een offday zijn geweest. Zerrouki heeft imo wel degelijk veel speloverzicht, loopvermogen en een splijtende pass, zowel over de grond als door de lucht.

Denk dat PSV daarnaast met een erg sterk middenveld voor de dag kwam, dat zal voor deze spelers even wennen zijn geweest. In 28/32 competitiewedstrijden zal dit middenveld echter een stuk minder problemen hebben.
Even wennen? Dit is al de zoveelste kleer dat gebleken is dat en Wieffer en Zerouki gewoonweg niet loopt. Dus duidelijke keuzes maken
Ik denk dat Wieffer en Zerrouki beiden nog niet tevreden zijn over hun prestaties. Wieffer maakte gisteren meer fouten dan vorig jaar in alle wedstrijden bij elkaar. Gisteren kwam dit waarschijnlijk door de tegenstander.

Keuzes maken inderdaad belangrijk, ben ook geen tegenstander van of-of, maar welke spelers zijn op die posties beter dan deze twee?
Je komt erg denigrerend over. Misschien een andere toonzetting gebruiken. Gisteren was Ali niet goed. Maar Wieffer ook niet. De gozer komt uit KKK. En zal ook terugslag krijgen. Dilrosun is gewoon een goede speler maar het moet er gewoon uitkomen. Of wil je dat niet zien en alleen afserveren ? Doorselecteren zijn ze volop mee bezig. Gisteren werd en geen druk gezet en de slag op het middenveld verloren. Maar er is totaal geen reden voor paniek. Ploeg is bezig om weer zeer fit te worden. En er komt nog wat bij en Slot laat het wel weer in elkaar vallen. Laatste half uur was PSV beduidend sterker. In 1e helft heeft psv geen kans gehad. En Feyenoord wel mogelijkheden. Een fitte Gimenez maakt gewoon wel een goal. Zo somber is het allemaal niet.
Mee eens hoor ,met een fitte Gimenez en Stengs sta je gewoon 2-0 voor na een kwartier, maar er zijn wel een paar dingen aan het licht gekomen waar iets mee moet gebeuren en dat is voornamelijk het gebrek aan creativiteit en dynamiek . Je bent wel heel afhankelijk van Stengs zo
Maar jij met al je voetbal verstand hebt niet gezien waarom juist Ali speelt. Totaal gemist hoe veel verdedigende arbeid hij gedaan heeft omdat Pedersen weer eens te laat terug was waarschijnlijk. Van mij hoeft hij niet te spelen,maar dat lijkt mij de reden waarom hij er stond en verkoop je hem wel mag je gelijk een vervanger voor Pedersen halen
Inderdaad. Verdedigend levert Ali veel arbeid. Prima speler om erbij te hebben.
Groot verschil was Veerman die Bosz de rol van Kocu vorig seizoen bij ons had gegeven heeft, die speelde fantastisch
Bij ons was middenveld niet in balans, Stengs kan aardig ballen maar is fysiek heel matig
Zerrouki speelde aardig maar tegelijkertijd in hetzelfde tempo als een dramatische Wieffer gisteren.
Zou toch nog eens kijken of die Rus nog te halen valt voor de 10 positie.
Ivanusec is sowieso een must, die kan van buiten de 16 wat creëren met zijn traptechniek .
We kwamen na wissels Stengs en Giminez zonder scorend vermogen te zitten, hopelijk kan onze Japanner daar verandering in brengen 🙏
We zijn der nog lang niet is gebleken.
Met Ivanusec, Gimenez/Ueda, Paixao voorin, daarachter Stengs ga je imo heel veel wedstrijden in de competitie winnen.

Een sterk PSV kreeg gisteren nauwelijks kansen. Verdediging staat, nu nog wat extra trainingskilometers voor de overige middenvelders.

Verwacht dat dit team veel sneller op niveau is dan het team vorig jaar. Dat zijn ze duidelijk nu nog niet.
Exact Job. Men vergeet ook steeds dat je pas een maand weer bezig bent met toch wel wat nieuwe spelers. In de voorbereiding konden we zien hoe goed we kunnen zijn. Stappen doorzetten en dan komt het weer goed.
Stengs moet weg van het middenveld en op rechtsbuiten gezet worden. Dan een nr. tien halen. Middenveld is *****. momenteel
Ben het met je eens Willem. Het was niet best. Maar we zijn pas net begonnen.
nou dit is al de hele voorbereiding zichtbaar hoor.
Paar conclusies die je kan trekken na deze wedstrijd:

- Het is óf Wieffer, óf Zerrouki. Zijn vrijwel identieke spelers, terwijl een middenveld elkaar moet aanvullen.

- Pedersen kan rennen, maar dat is het dan ook wel. Wisten we eigenlijk al.

- Ali, geweldige vent, maar voetballend lijkt het nergens meer op.

- Versterking op de rechtsbuiten en op de 8 is echt broodnodig. Wellicht dat Stengs rechtsbuiten wordt bij aankoop Ivanusec.
Enkele voorbarige conclusies zoals berwacht. Slot haalde zerrouki lamg nadat wieffer goed speelde en hij ziet dan ook een toekomst voor die 2 samen. Het is daaromheen wat moet veranderen en wieffer moet natuurlijk ook wennen.

Daarnaast had pedersen vele belangrijke ingrepen deze wedstrijd die veel erger voorkwamen en ja hij deed nirt alles goed maar hij had speelde dan ook tegen een ceel betere buitenspeler dan waar hartman tegen moest en noa lang werd keer na keer bedient.

Ik ben het eens met ali die enkel als wissel nog wat kan bijdragen terwijl ik niet zo’n fan ben van ivanusec op het middenveld. Juist in alayses kwam naar voren dat hij niet super creatief is en de steekpass ontbeerd op die positie iets wat stengs wel heeft en zo broodnodig is. Lekker laten zwerven van de linkerkant waar hij als een extra middenvelder naar binnen kan komen zal het team meerdere opties bieden in het aanvalsspel.
Op voorhand wist je al dat Lang/ Pedersen een verloren zaak was
Zerrouki verkeerde aankoop. Niet dat hij slechte speler is maar wat moet je met een louter balveroverende 6 als je al een goede 6 hebt en een creatieve 8 hebt verkocht? De klasse van Kokcu is niet terug te kopen maar wat wel terug te kopen is is uberhoupt een type met creativiteit die spel kan maken. Nu moet Wieffer dat doen, maar is zijn kwaliteit niet. Dat was juist zo'n goede verdedigend sterke 6 die op die positie door te scannen het spel kon versnellen. Dat is wat anders dan spel maken. Met Zerrouki voor Kokcu lever je voetballend dus 2 x in. Je kan Stengs op 8 zetten om spel te maken, maar probleem is denk ik dat hij duelkracht mist op die positie.
@FTM wanneer komen er spelers die van de scouting af komen? Slot is een geweldige trainer maar een waardeloze TD!!!!! Stoppen met slot aankopen als Alireza, huur idrissi, bjorkan and so on
Stengs trekt zijn been terug. Daar houden wij bij Feyenoord niet van.
Beide beentjes weer op de grond na een heel mooi seizoen! Moeten fitter worden! Meer agressie! En wat zuiverder
Ons middenveld is echt om te janken. Laten we het daar op houden.
Laten we hopen dat er nog veel gaat gebeuren er moet echt wat bij anders wordt je in CL overklast.
Er mag ook wel snel wat gaan gebeuren. Want als Slot echt tevreden is met dit middenveld hou ik mijn hart vast... En daar leek het wel op, tijdens de voorbereiding.
Hier kan je niet tevreden mee zijn en Dilrosun en Ali sowieso laten vertrekken aub.
Pedersen met opbouwen gewoon zeer zwak, en de flank met alireza/dilrosun gewoon veel te zwak maar daar komt binnenkort Ivanusec voor. Verder vond ik Wieffer vandaag ook zijn niveau niet halen maar ook dat is verklaarbaar, zal toch wennen zijn met een totaal andere middenveld. Ik zie ons nog steeds als titelfavoriet als straks Ueda en Ivanusec zijn aangesloten. En nog over timer: die komt extreem tekort
Middenveld deed niet mee vandaag.
Combi Wieffer-Zerrouki is op dit moment niet gelukkig.
Psv speelde wel goed, dat mag ook gezegd worden. Verdediging daar is misschien wat zwakker, maar daar konden we weinig gebruik van maken
Klopt eerste halfuur moeten we 2 x scoren, dan een andere wedstrijd.
Jahanbaks en Dilrosun zijn klaar bij Feyenoord
Vond hem als aanvallende middenvelder zeer goed in de voorbereiding, ik zou hem bij selectie houden
Vind de conclusie dat ik wel geschrokken ben dat we nu al zo afhankelijk zijn van Gimenez en Stengs

Paixão kon me ook bekoren en heb wederom een sterke achterhoede gezien met een dissonant in de vorm van Pedersen en Lopez

Maar wat waren Zerrouki en Wieffer vandaag aan het doen? Even serieus!!
Ik neem adapt Slot dat ook gezien heeft want twee van een is een te weinig dus zou toch eens proberen om de combi Timber Wieffer of Timber Zerrouki want Zerrouki Wieffer is vandaag echt gezakt!

Zwaar gezakt!!
Timber gaat het verschil ook niet maken hoor. Die kwam er helemaal niet aan te pas in zijn invalbeurt.
Inderdaad werd 4 keer zo makkelijk afgetroefd.
Maakt niet uit welke 2 je kiest uit Zerrouki, Wieffer en Timber. Er zit geeneen creatieve 8 tussen die spel kan maken. Dat is wat je mist.
Alsnog een creatieve nr tien halen. is een must
creatieve 10 meer must dan een creatieve 8?
Pedersen was wel een van de beteren hoor. Wordt erg onderschat. Maar Noa Lang is gewoon erg goed. Hartman was minder vandaag.
kom zeg, hij liet Lang steeds lopen. Uitermate zwak verdedigt ook bij de goal
Pedersen stond er niet meer in bij de goal.
Misschien hadden we deze wake up call wel even nodig. Sommigen zijn nog bezig de kwijl op te ruimen wat uit hun mond liep. Ze riepen hier luid ‘Oh oh, wat hebben wij nu een geweldige selectie’. Hebben we ook, maar nog niet zo goed als dat we misschien dachten. We houden maar vertrouwen in Slot, hopelijk krijgt hij het weer op tijd op het spoor.
  • 1
  • 2