slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Het team heeft een goede reactie gegeven"

Van de redactie

Feyenoord heeft de stadsderby tegen Sparta in eigen huis vrij eenvoudig gewonnen. In De Kuip wist de ploeg van Arne Slot met 3-0 te winnen van de Spartanen. In gesprek met ESPN geeft Slot aan tevreden te zijn met de overwinning.

“Vandaag zijn we heel goed begonnen. We hebben een goede reactie gegeven op afgelopen donderdag,” begint Slot. “Het is veel gegaan over de eerste test. Dat werd vooral aan Lazio toegeschreven. Maar voor mij was het ook heel belangrijk om te zien hoe een team, of speler reageert na een teleurstelling zoals afgelopen donderdag.”

“Dan heb ik het niet over het resultaat, maar vooral over wat je uitstraalt en hoe graag je laat zien dat je een wedstrijd wil winnen. We kunnen het hebben over al die mooie goals, maar het moment dat Dilrosun als nummer 10 naar zijn eigen 16 meter gebied sprint om een goal te voorkomen zegt dat voor mij heel veel hoe een team vandaag wilde bewijzen dat we beter kunnen dan afgelopen donderdag.”

Dilrosun moest als vervanger voor de geblesseerde Szymański als aanvallende middenvelder spelen. Slot was tevreden over zijn spel. “Het is voor Javairô geen onbekende positie. In een wedstrijd als vandaag waarbij je normaal gesproken sterker bent als de tegenstander, vind ik het logisch dat je voor de meest aanvallende optie kiest. Ik vond dat het vandaag heel goed in de wedstrijd heeft gepast.”

Delen