oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: “Ik ben hun trainer, dus heb het volste vertrouwen in hen"

Van de redactie

Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman zijn door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de 37-koppige voorselectie van het Nederlands Elftal. Oranje speelt deze maand de EK-kwalificatie duels tegen Frankrijk (24 maart) en Gibraltar (27 maart). 

Bij ESPN kreeg Arne Slot de vraag wie van zijn spelers hij zou opstellen tegen de Fransen. “Ze moeten alle drie spelen”, aldus Slot. “Ik ben hun trainer, dus ik heb het volste vertrouwen in hen. Ze hebben het al heel vaak goed gedaan”. Wie van het trio Geertruida, Wieffer en Hartman de meeste kans op speeltijd maakt, daar wilde Slot zich niet aan wagen. “Alleen, op de ene positie is meer concurrentie dan de andere. Op de linksbackpositie zijn er bijvoorbeeld spelers die meer ervaring hebben dan Hartman. Die komen daar eerder voor in aanmerking.” 

De trainer ziet de uitverkiezing van zijn spelers als een beloning voor hun prestaties. “Uiteindelijk ben ik er ook niet voor om de opstelling van het Nederlands elftal te maken”, zo besluit Slot.

Delen

Reacties

Nog geen reacties