Bevestigd
matvienko-bron-shakhtarcom

Beeld via shakhtar.com

Europees

Defensieve problemen bij Shakhtar Donetsk

FeyenoordTM

Shakhtar Donetsk haalde zondag tegen Metalist 1925 uit met een zevenklapper in de Premjer Liga. Na afloop van het duel liet manager Igor Jovićević zich uit tegenover de Oekraïense pers.

Door de 0-7 winst heeft Shakhtar Donetsk het gat met de huidige Oekraïense koploper genivelleerd. "Onze spelers dachten zondag geen enkel moment aan het duel met Feyenoord. We gingen vol voor de winst in de eigen competitie om de kloof koploper SK Dnipro-1 te verkleinen. Dat is gelukt."

Problemen in de defensie

Jovićević vertelt dat Shakhtar problemen kent in de defensie in aanloop naar het eerste duel tegen Feyenoord. De club uit de Donbass denkt na over oplossingen. Centrumverdediger Eduard Kozik ondervond vrijdag op de groepstraining problemen met de enkel en is onzeker. Zondag tegen Metalist 1925 was Kozik niet van de partij. Ook Mykola Matvienko verkeert in de ziekenboeg en ontbrak zondag. Jovićević hoopt dat hij de komende vier dagen alsnog fit raakt voor het treffen met Feyenoord.

Daar bovenop komt dat rechtsback Yukhym Konoplya, linksback Bogdan Mykhaylichenko én centrumverdediger Valeriy Bondar geschorst zijn voor het eerste duel tegen Feyenoord. Onder de verdedigers kan Shakhtar volgens Jovićević alleen met zekerheid rekenen op rechtsback Lucas Taylor en centrumverdediger Yaroslav Rakitskyi, die in het gewonnen duel tegen Metalist 1925 van zich liet gelden met een zondagsschot.

Feyenoord bestudeerd

De trainer van Shakhtar heeft het door Feyenoord gewonnen duel tegen FC Groningen (1-0) zaterdagavond bestudeerd. "Ik zag hun tempo, ritme en sterke spelers - het zal heel moeilijk worden, maar het geloof leeft bij ons om Feyenoord te verslaan."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nog geen reacties