Betrouwbaar
bozenik

VK Sportphoto

Nieuws

Koopoptie Boavista op Boženík vrijwel onmogelijk gemaakt via CAS

FeyenoordTM

De kans op een langer verblijf van Robert Boženík bij het Portugese Boavista FC lijkt te zijn afgenomen. De huidige nummer acht van Portugal ondervindt financiële problemen en hangt een straf boven het hoofd.

Boavista sloot in september 2020 een deal met FC Dallas uit de Amerikaanse Major League Soccer voor rechtsback Reggie Cannon voor -naar verluidt- €2.500.000. Tot een betaling kwam het nooit, tot ongenoegen van de MLS club.

Reden genoeg voor FC Dallas om naar het CAS (Court of Arbitration for Sport) te stappen. Het CAS stelde een deadline voor Boavista om de betaling alsnog te voltooien. Ondertussen is de deadline verstreken. Een straf voor Boavista lijkt hierdoor onvermijdelijk.

Bij de deal tussen Boavista FC en Feyenoord werd in de zomer van 2022 een koopoptie opgenomen. Door de straf die Boavista boven het hoofd hangt, kan die koopoptie vrijwel onmogelijk gelicht worden.

Tijdens de laatste interlandperiode was Boženík nog altijd onderdeel van het Slowaakse team. Hij kwam dit seizoen in zeventien officiële duels uit voor Boavista. Daarin was de spits slechts éénmaal trefzeker.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wie gaat Robo kopen als hij afgelopen 3 seizoenen amper 5 keer gescoord heeft...... Zonde van de investering. Hopelijk lukt het Walemark nog wel om het schip te keren.
Een van de weinige miskopen van koning Arnesen. Hoop dat hij nog wat kan opbrengen. Maar ben bang dat het een free transfer word wand scoren kan die niet. Zag in het begin nog een vleugje Lewangoalski in hem zitten. Maar helaas heeft hij zijn goede vorm van het begin van zijn carrière bij Feyenoord niet door kunnen trekken
Ik zou zelfs zeggen een van de vele miskopen. Het is ongekend hoeveel Arnesen voor onze club betekend heeft, en er zaten zeker ook geslaagde aankopen tussen (Linssen, Aursnes, Pedersen, Trauner). Maar we kunnen denk ik toch wel concluderen dat het overgrote deel echt missers zijn geweest. Diemers, Antonucci, Bozenik, Conteh, Spajic, Pratto, Teixeira, Bassett, Sandler, Marciano, Hendrix en die Cojocaru. En dan ben ik er waarschijnlijk nog een paar vergeten
Uit deze lijst kun je eigenlijk alleen Antonucci en Bozenik echt noemen waarbij beiden nog de leeftijd hebben om na een goede verhuurperiode wat op te leveren.
Spajic, Pratto, Basset, Sandler, Hendrix en Cojocaru waren allemaal transfervrij of gehuurd. Daar heb je nauwelijks pijn aan geleden. Diemers, Conteh en Teixeira hebben je gezamenlijk drie knikkers en een appelflap gekost dus dit gok kun je nemen.
Gegeven het budget en de beschikbaarheid van spelers die je niveau ten goede komen denk ik dat Arnesen er het maximale heeft uitgeperst
Ja, er zijn zeker andere factoren die destijds hebben meegespeeld, met name de financiële situatie maar ook dat Feyenoord helemaal geen scoutingsnetwerk had. Dus eigenlijk zijn de transfers van deze zomer en ook die van de komende paar jaar ook nog deels de verdienste van Arnesen, omdat hij al die scouts heeft aangesteld. Maar al die transfervrije spelers die ik noemde hebben Feyenoord miljoenen aan salaris gekost en ze kwamen stuk voor stuk uit de koker van Arnesen. Dus dat is iets waar je wel kritisch op kunt zijn vind ik.

Leuke toevoeging trouwens dat je nu kunt zien wanneer je reacties hebt op je comment!
Denk dat je lijst aardig compleet is.
Ja niet zo moeilijk als je een lege kas hebt. Probeer maar eens topspelers te halen met een lege portemonnee. Dan vind ik die 4 die je opnoemt nog veel. Probeer jii maar eens goede spelers te halen zonde geld. Wens je veel succes. Je vergeet dessers trouwens nog;)
Alsof ze hem ook daadwerkelijk willen kopen.
Ik hoop dat robo terug komt. Blijft een talentvolle spits!
Ik bedoel... De beste jongen heeft in 55 competitiewedstrijden voor Feyenoord, Fortuna Düsseldorf en Boavista welgeteld 6 doelpuntjes weten te maken.
Waarom zou je hem terug willen halen, als hij jaar in jaar uit aantoont niet te kunnen scoren?
Ik kan er wel een paar opnoemen hoor. Lazovic. Smolov.

Ik had ze er een jaartje of twee later in hun carrière graag bij gehad!
Die hebben beiden alleen nooit het bedenkelijke niveau van Bozenik gehad.
Gewoon je verlies slikken, er nog een slaatje uit proberen te slaan en er lering uit trekken.
Ff serieus. Nooit het niveau gehad van Bozenik. Jij volgde Feyenoord toen nog niet denk ik. Smolov in een minder elftal nog minder minuten gemaakt en goals gescoord dan robo. Je moet haast wel blind zijn wil je niet de potentie in die gast zien, daarom heeft Feyenoord hem ook nog niet weg gedaan.
Stop nou met drinken overdag🤣