slot-gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ik denk dat het heel goed is voor Gimenez om nog een jaar te blijven"

Van de redactie

Santiago Gimenez schoot zijn land Mexico naar de winst in de Gold Cup door in de slotfase van de finale tegen Panama de winnende treffer binnen te schieten na een prachtige soloactie. De spits van Feyenoord maakt hierdoor wederom een sprong omhoog in populariteit in binnen- en buitenland. Trainer Arne Slot geeft in gesprek met Voetbalprimeur aan goede hoop te hebben dat zijn spits gewoon bij Feyenoord blijft. 

"Ik denk dat hij dat doet, omdat ik hem heb leren kennen als een zeer verstandige jongen", begint de trainer van Feyenoord. Afgelopen zomer kwam de 22-jarige spits over van CD Cruz Azul. "Ook zijn keuze om naar Nederland te gaan was al heel bijzonder omdat Mexico financieel gezien vele malen aantrekkelijker is dan Nederland. Het is een jongen die heel duidelijk zijn weg kiest in de voetballerij."

Tegelijkertijd houdt Slot een slag om de arm. "Maar tegelijkertijd denk ik dat het heel normaal is dat er best één of twee clubs zijn dat als zij voorbij komen dat hij daar best naar zou willen luisteren." Of deze clubs zich al gemeld hebben weet de trainer van de Rotterdammers niet. "Ik weet niet of deze clubs er al voor hem zijn. Ik denk, vanuit mijn perspectief, dat het heel goed is voor hem om nog een jaar te blijven. Ook omdat hij nog maar een half jaar basisspeler is", sluit Slot af. 

Delen

Reacties

Het Moet!

Santi moet blijven, zou zo spijtig zijn voor alle partijen.
Maar ik ga ervan uit dat je blijft Santi, in de CL kan je je nog beter profileren, Feyenoord, Arne Slot een dienst bewijzen en onsterfelijk maken.

Goal Santi Goal!!!
Die zaakwaarnemer doet nu net of gimenez een wereldtoernooi heeft gespeeld, in werkelijk hweft hij niet 1 keer een basisplaats gehad en een paar goals gemaakt.
In de finale 7 minuten voor tijd ingevallen en daarna de winnende binnen geschoten.
Dat is wat grote clubs zien en op beoordelen
Iedere keer de melding: "in Mexico had hij meer salaris kunnen krijgen". Is dat echt zo? Kan mij dat haast niet voorstellen dat Mexico financieel aantrekkelijker kan zijn dan de Eredivisie.
Er woont 130 mio man daar met een grotere economie dan die van ons, in zo'n markt klinkt dat toch niet heel vreemd?
Grotere economie? Dan doen wij het nog niet zo gek als een van de rijkste landen.
Wij doen het heel goed, op Portugal na misschien wel het beste gezien de omvang van onze markt. We zijn wel rijk per inwoner, alleen hebben de grote competities daar een veelvoud van.
Als dat zo zou zijn, zou je toch veel meer Europeanen die kant op verwachten? Ik denk echt niet dat de salarissen daar gemiddeld gezien hoger liggen dan in de Eredivisie. Volgens mij is rond de 350k bruto per jaar bij ons het gemiddelde. Voor spelers buiten de EU moet daar nog een verplichte toeslag bovenop van als ik mij niet vergis ca. 150%.
Die blijft gewoon hoor. De Gold cup is geen EK of WK. Als dat het geval was geweest, dan zou er echt op hem gejaagd gaan worden. Atletico en andere grote clubs, gaan eerst ff kijken of die wat klaar maakt in de CL.
Off Topic. Klopt het dat het Feyenoord pro uitshirt 125 euro gaat kosten?
Als feyenoord een zeer aantrekkelijk bod krijgt!! En gimenez in Spanje ( atletico madrid ) een meervoudig salaris krijgt, dan is hij niet meer te houden!!!
Hangt nog steeds af van het perspectief. Gast hij daar wekelijks spelen? Komt gewoon te vroeg.
Geld is tegenwoordig de drijfveer. Zaak waarnemers denken aan eigen belang.
Waarom gebruik je zoveel leestekens?
Is begrijpelijk schrijven!!
Lezen schijnt op deze site moeilijk te zijn.
Je bedoelt 50 miljoen? Ja daar zeg je geen nee tegen
Oud interview van voetbalprimeur. Slot heeft geen journalisten gesproken in Oostenrijk, doet hij vrijdag pas.
Is gewoon voor hem zelf ook beter om nog een seizoen bij Feyenoord te blijven.