slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ik heb ons uitstekend zien spelen"

Van de redactie

Feyenoord heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles weten te winnen. In Deventer werd er met 3-4 gewonnen door de Rotterdammers. Trainer Arne Slot zag dat zijn team na een snelle 2-0 achterstand, goed voetbal liet zien en de wedstrijd wist om te draaien.

 “De wedstrijd uiteindelijk winnen is in ieder geval prettig. Het is een gegeven dat wij nu goede invallers hebben. Het is natuurlijk niet lekker dat als je naar Go Ahead uit moet, in dit fanatieke stadion. Dat zij dan na een kwartier direct 2-0 voor staan,” begint Slot tegenover ESPN.

“Het is de laatste weken heel veel gegaan over: Hoelang duurt het voordat ze goed voetballen? Ik heb ons vandaag, behoudens het eerste kwartier, uitstekend aan de bal zien spelen. De grote les van vandaag is dat we uitstekend kunnen voetballen, maar dat we ook elke seconde een tegengoal kunnen krijgen. Dat laatste was de afgelopen weken uitstekend op orde door drie keer de nul te houden, alleen hadden we toen iets meer moeite met scoren.”

Benita en Hartman vielen beiden in. “Het is mooi om te zien dat wij, ook dit seizoen, weer twee jongens uit de jeugdopleiding kunnen laten spelen. Zo zie je dat je altijd je kans kan krijgen vanuit de jeugdopleiding,” sluit Slot af.

Delen

Reacties

Ik heb alle vertrouwen in Slot! Hij gaat er in ras tempo een geolied team van maken. Zeker weten! Ik schrok wel een beetje van zijn wissel in de 74ste minuut. En dan bedoel ik niet invallen van Alireza Jahanbakhsh want die deed het wederom prima. Maar het invallen van Idrissi. Idrissi stelde mijns inziens wederom teleur. Ik kan me niet voorstellen dat we daar veel plezier aan gaan beleven. Gelukkig is hij gehuurd.
Ik had zo graag Paixão gezien of Giménez. Zou Slot het misschien niet zo zien zitten in Giménez? Wat zou dat zonde zijn!
Het heeft uiteraard tijd nodig maar zou ons graag toch nog veel dominanter willen zien spelen

Soms was het tempo echt veel te laag en het openen naar de andere kant moet echt beter

Kort kort lang zit er nog niet echt in zeg maar
Er waren ook momenten die echt beter moeten.
Als alles begint te lopen heeft Slot wel echt een mega luxe probleem. Als zelfs Alireza lekker begint de ballen. Nu vond ik het wel een minpunt dat hij niet even gewacht heeft met Bjorkan, dit was duidelijk nog te vroeg voor hem. Had echt liever Hartman gezien, tegen GAE kan dat wel.
QHartman mag van mij gewoon starten. Bjorkan even laten wennen en wellicht in de toekomst. Lichtpuntje was, ja ik ga het toch zeggen Alireza. Viel wederom goed in, speelt naar zijn kwaliteiten. Iemand heeft hem duidelijk gemaakt dat het passeren van tegenstanders niet perse nodig is in de voetballerij..
Ali heeft de weg naar boven weer gevonden. Zou zomaar eens de verassing van het seizoen kunnen worden
hij moet ook wel want ook walemark is goed bezig erg goed zelfs.
wil op dit moment niet ruilen met onze arend martijn want de keuze op de flanken is erg moeilijk want met paxiao en dilrosun heb je nog 2 goeie wingers.
en dan kan je ook nog eens kiezen voor evt slory taabouni of zelfs szymanski op rechts.
de keuze is reuze
Dat hoop ik toch niet dat hij de verassing van het seizoen wordt 😧
Benieuwd hoe we spelen over 2 maandjes moet toch alleen maar beter kunnen. Niet te veel punten verliezen in begin was het plan dus so far so good toch mooi 2e plek
Ja, blijft jammer dat Jens tegen Heerenveen die bal niet aflegde of erin schoot. Dan had je foutloos geweest. Voor de rest prima!
Als Slot die slordige beginfases er nou eens uit krijgt gaan we een fijn seizoen tegemoet. Het is bij vlagen genieten van goed positiespel. Verdedigend nog wel wankel, maar dat komt wel goed.
Ik vraag me af wat er met Lopez is. Waarom krijgt die nog geen speelminuten 🤔
Eerste wedstrijd, gaan we daar nu conclusies aan verbinden? Geef die jongens een paar maandjes om te wennen en aan Slotbal te proeven. En dan kunnen we een eerste oordeel vellen.

Kijk bijvoorbeeld naar Walemark. Vorig seizoen wat druistig en slordig maar gisteren, zeker in de eerste helft, super gespeeld. Niet iedereen staat er direct de eerste pot.