bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ik vind het voor Justin heel jammer"

Van de redactie

Feyenoord-doelman Justin Bijlow is door bondscoach Louis van Gaal niet opgeroepen voor de komende wedstrijden van Oranje. Trainer Arne Slot sprak tijdens de persconferentie in aanloop naar de topper tegen PSV over deze keuze.

"Het is een teleurstelling dat er geen Feyenoorder bij de selectie zit, dat is helder," opende Slot de persconferentie. "Ik vind het voor Justin ontzettend jammer. Sinds dat we het seizoen begonnen zijn hebben wij acht wedstrijden gespeeld waarin hij vijf keer de nul heeft gehouden. Ik kan één moment herinneren waarvan ik zei 'deze kan Justin tegenhouden' en dat was de tweede goal van Lazio."

Slot wilde geen antwoord geven of Bijlow bij de beste vier keepers van Nederland hoort. "Dat maakt niet uit wat ik er van vind. De bondscoach is er om die keuzes te maken. Het is niet in het belang van Justin als ik hierover mijn mening geef."

"Bij Feyenoord ben ik tevreden over wat hij doet. Voor mij is hij bij Feyenoord de absolute nummer één."

Delen

Reacties

Vooral heel jammer. Laat duidelijk zijn dat JB voortdurend een grote belofte was en toen een grote keeper werd. Door zijn blessures (als gevolg van zijn snelle intuïtieve keepen) lijkt zijn manier van uitkomen er een te zijn geworden van 'eerst nadenken hoe ik uit de goal kom' waardoor hij i.i.g. trager oogt. Dan zijn manier waarop en vooral het moment wanneer de bal ingespeeld wordt doet wat overmoedig aan. Dit seizoen al een paar keer onbegrijpelijk balverlies: 'handje omhoog' en 'leer ik van'... nee dat is niet de JB die wij groot hebben zien worden. De prestatie veer van binnen weer strakker aandraaien Justin! Dat is misschien ook wat van Gaal duidelijk wil maken..? Succes wereldkeeper: come back.
Aardig van Slot hoor, maar er zijn echt meer voorbeelden te bedenken waar Justin niet goed zat
geen oranje geen blessures. voor een goede keeper krijg je toch altijd te weinig geld mbt transfers. dus hoe langer hij bij feyenoord blijft hoe beter.
Hij heeft soms wat mindere periodes. Het feit dat onze verdedigers nog niet op elkaar ingespeeld waren, hielp ook niet echt mee. De laatste 2 wedstrijden waren al weer beter. Gewoon rustig blijven en op Feyenoord focussen Justin. Bij ons sta jij niet ter discussie.
Die gozer gaat echt wel naar het wk.
Hoe minder Feyenoorders bij Oranje (en alle andere nationale elftallen), hoe beter.
Daar zal de accountant van Feyenoord anders over denken :p