slot

Nieuws

Slot: "Je kunt tot 1 september nooit zeggen dat de selectie rond is"

Van de redactie

Arne Slot is tevreden met de selectie zoals deze er nu uit ziet. De club wil zich in aanvallend opzicht nog graag versterken met een spits en een 'veelzijdige buitenspeler'. Ook kregen diverse jeugdspelers in de voorbereiding een kans zich te laten zien bij de eerste selectie. De komende weken zullen uitwijzen hoe de selectie van Feyenoord eruit zal gaan zien voor het komende seizoen.

Mochten er op korte termijn zowel een spits als veelzijdige buitenspeler gepresenteerd worden, is het volgens Slot nog niet honderd procent klaar. "Ik denk dat je nooit kan zeggen totdat het 1 september is dat je selectie rond is", geeft Arne Slot aan in gesprek met RTV Rijnmond. "Er is al vaker aan mij gevraagd of ik verwacht dat er misschien nog iemand weggaat. Dat zou kunnen. Daar is geen aanleiding voor, maar dat weet je nooit. Je weet ook niet of spelers ontevreden worden met de rol die zij krijgen binnen het team."

"Wij zullen altijd kijken of het nog nodig is dat we misschien op een bepaalde positie moeten versterken. Daar zijn wedstrijden zoals deze tegen Benfica en ook volgende week tegen PSV voor. Ik denk niet dat het raar is dat wij graag nog een spits willen, omdat we nu alleen Santiago hebben en dat we ook nog een speler willen die zowel op 'tien', als aan de buitenkant kan spelen", vervolgt Slot.

Diverse jeugdspelers kregen in de voorbereiding een kans om zich te laten zien bij het eerste elftal. Het is echter nog niet duidelijk welke spelers precies bij de eerste selectie blijven. "Antoni Milambo heeft de stap al gemaakt aan het begin van het seizoen. Vorig jaar schipperde hij er al tussenin. De andere jongens (Zechiël en Sauer) moeten blijven spelen zoals zij afgelopen donderdag gedaan hebben en dan hangt het er vanaf hoe de selectie eruit komt te zien, hoe zij zelf spelen en of er dan nog ruimte is voor hun om mee te trainen. We kijken wat het beste voor hun ontwikkeling is, want als wij straks het programma in gaan met veel wedstrijden wordt er amper nog getraind. Je kunt je dan afvragen of dat het beste is voor zo'n jeugdspeler om dan bij ons te blijven."

Feyenoord zal per situatie kijken wat het beste is voor de speler. "Er komen ook een aantal prachtige Youth League wedstrijden voor hun aan. We zullen per geval bekijken wat het beste is voor hun ontwikkeling en waar we kunnen zullen ze met ons meetrainen, omdat ik er wel in geloof, dat tonen ze ook aan, dat zij daardoor sneller stappen maken. Hiervoor zullen ze wel moeten blijven leveren en dat geldt overigens ook voor de niet jeugdspelers."

Delen

Reacties

Heel mooi van Slot dat er nog spits bij moet. Maar een goede leer voor de volgende keer , scout geen spits weer van een club die zelf aanspraak maakt op de CL. Er zijn immers ook goede spelers die niet verbonden zijn aan deze perikelen en dan heb je dit gedonder van afwachten en nog maar weer wachten ook niet. Toch spreek ik de wens uit dat IVANOVIC lukt. Ik heb alle vijf doelpunten van hem gezien in de laatste twee wedstrijden en dat liegt er niet om.
Ivanovic is geen spits, maar een tien of een buitenspeler. Ik zie hem nog wel komen. Ueda is de spits die zeker komt.
Ivanovic ?
is dat een kruising tussen een kroatisiche Tennisser en een Kroatisiche voetballer ??

druk fout
Feyenoord hoeft niet te verkopen!! Spelers hebben nog langlopend contract.
Ivanusec mee met Dinamo naar Astana.

Dat duurt dus nog eventjes...
Ja tm donderdag. Woe spelen ze. Daarna is t klaar
Hoeft maar 1 club in paniek te raken en er kan van alles gebeuren, als die Harry Kane nou deze week naar Bayern München gaat kan het maar zo dat Tottenham op de stoep staat. Manchester City is nog druk bezig met die verdediger van Red Bull, die kunnen op hun beurt zo langskomen voor Geertruida. Er kan nog zoveel gebeuren en uiteraard zegt Dennis dat Gimenez blijft, maar als er een enorm bedrag wordt geboden en Gimenez wil zelf is die gewoon weg.
Feyenoord zal Dinamo Zagreb wel een deadline stellen, neem ik aan. Je wilt niet in de situatie komen dat een andere club op 31 augustus de transfer kaapt, waardoor je geen tijd meer hebt om iemand anders te halen.
Nee, 31 augustus in Nederland.
Haha, ik bedoel de deadline voor Zagreb. ;-)
Bestaat dat tankstation Obiku nog trouwens? Hangt er ook een bord of zo?
Ivanusec komt zeker niet meer?
Dat wordt dus Idrissi ben ik bang 🤦‍♂️
Idrissi nu geen thema ftm zei luka ivanušec wachten is op groen licht dat kan zomaar vandaag zijn
Doe nou eens rustig joh hahaha. Ivanusec komt wel maar Zagreb is aan het tijd rekken omdat ze nog niet zeker zijn van CL... Is overigens al meerdere keren gezegd
Ivanusec is al rond, speelt alleen voorrondes. Andere spelers doen hetzelfde. Keeper rond met fener maar speelt nog met oude club voorrondes
Ivanušec is onderweg naar de vooronde champions league dus die privéjet is niet voor luka ivanušec maar helaas voor sutalo
nee hoor Sutalo zit er ook gewoon nog steeds bij
Nou wat is dit nu allemaal weer.
Voor Sutalo geldt gewoon het zelfde als voor Ivanusec

D wil eerst zelf EL of CL , en dan hebben ze ook die vent nodig

Tenzij onze AV , of Fio wel het volle pond wil betalen , ja dan kan D nu toehappen
Kameraden, ik zie op transfermarkt.NL het gegeven dat Giménez geschorst zou zijn voor vrijdag. Klopt dit? @FTM??
Voor zover ik weet is hij alleen voor de eerste twee poulewedstrijden geschorst.
Ja toch, raar dat t er dan staat. Klere site
Klopt niet idd.

Is alleen voor Europees.
De geruchtenmolen is best vermakelijk. :)
Leuk hoor, die zure reacties van mensen die zeggen dat je ergens 'te laat' mee bent om te plaatsen. Deze gasten hebben de know how niet om zelf een site te bouwen. Tikje triest volk.
@ftm enig idee waarom Hartman ivanusec sinds kort volgt? Kunnen we ervan uit gaan dat de deal nu zo goed als rond is?
Lijkt mij, maar dat is voornamelijk speculatief, dat die deal al rond is. Ivanusec blijft voor mijn gevoel alleen nog bij Zagreb om te plaatsten voor Champions League.
je bent weer eens te laat net de vermelding van hall naar heerenveen

@ *****
Kan gebeuren toch lekker boeie heeft heerenveen hem al gepresenteerd dan??
was niet rond toen zo kan ik ook altijd gokken ik denk dat volgend jaar santi wordt verkocht
Ik vind 'Hall kiest voor Heerenveen' wel iets specifieker dan 'ik denk dat Santi volgend jaar verkocht wordt'.
Kap gewoon met gezeik man, ben blij die gast de tijd neemt en energie erin steekt om ons op de hoogte te houden.
Wat ian jou dat toch schelen? Vind je het zo leuk om R.tger te pesten?
Ik zie graag toch nog een echte nummer tien komen. Stengs vind ik vanaf rechts veel beter.
ik denk zelf dat luka ivanušec onze nummer 10 gaat worden. en stengs gewoon op rechts of teminste dat hoop ik! stengs op rechts is gewoon een stuk beter, en Paxiao gisteren op links vond ik gewoon prima met sauer als 2e links
Na Ivanusec zie ik heel graag een middenvelder komen. Geschrokken van Zerrouki gisteren, die kan dit niveau voorlopig totaal niet aan. Keek gisteren iedere keer wat ‘ie met de bal moest doen, toen die bal al had. Dan ben je dus telkens te laat. Daarnaast vind ik een middenveld met Zerrouki en Wiefferinho niet geweldig. Begon gisteren weer te balen dat we Vetlesen niet konden halen. Maar wellicht valt er nog ergens zo’n type op te halen.
Sluit trouwens niet uit dat Zerrouki wel ‘gewoon’ aanhaakt. Vond hem bij Twente echt goed en was/ben ook blij met zijn komst.
M.i. is het of Zerrouki op 6 of Wieffer op 6. Beiden voelen zich het beste op die plek thuis
Het is nog maar de voorbereiding en iedereen kan wel is een mindere dag hebben toch.. niet te snel iemand afschrijven
Als je mijn tweede reactie had gelezen, dan wist je dat ik hem absoluut niet afschrijf.
Hij heeft in al die wedstrijden nog geen indruk gemaakt hoor. Dit was zelfs zijn beste wedstrijd tot nu toe. Hoop voor hem dat Isaksen dadelijk niet ook nog wordt gehaald. Dan zit die gewoon het hele seizoen op de bank.
Ik ben het in deze wel met je eens hoor. Ik vind hem zonder bal erg traag, maar zijn handelingssnelheid aan de bal ook te traag. Voor de Eredivisie komt hij daar mee weg, geen probleem. Maar op Champions League niveau gaat dit wel een probleem worden.
Ik vond hem bij vlagen goed spelen. Won veel duels, onderschepte een boel ballen en maakte over het algemeen logische keuzes. Dat het na 3 oefenwedstrijden nog geen ge-oliede machine is lijkt me geen reden tot uitspraken als 'kan het niveau voorlopig totaal niet aan'. Ik denk zelf dat hij niet veel onder doet voor Sangare en Alvarez, en dat hij een behoorlijke waardestijging gaat doormaken dit jaar.
Ik vond Stengs gisteren ook niet goed ballen. Blijf echter wel vertrouwen in hem hebben. Hij deed het onder Van Bommel ook goed op die plek, dus daar kan het ook niet aan liggen.
Zerrouki had al een hoop onderscheppingen en ook al een paar mooie dieptepassen in de afgelopen twee wedstrijden. Moet zijn draai nog wat in het positiespel vinden, maar gaat zeker een belangrijke speler worden.
Iets bekend over Ivanusec en een private flight? Schijnt dat er een privejet opstijgt om 11:45 vanuit Zagreb op Schiphol... Vluchtnummer 9AJIM
Die gaat gewoon nog voorrondes spelen. Gewoon wachten.
Kan wel dat er een Dinamo delegatie in zit die zaken komt doen in 020 en in het Maasgebouw.
In 020 zitten ze namelijk ook achter een speler van hun aan. 2 vliegen in 1 klap
lijkt me sterk dat ze hem kunnen halen , aangezien de halve top achter sutalo aan zit
Speelt gewoon tot 29 of 30 Augustus bij Zagreb in de voorrondes CL
ligt er maar net aan hoe hard wij doordrukken
Zelfs als we keihard doordrukken en hem vandaag nog een contract laten ondertekenen, zal hij hoogstwaarschijnlijk alsnog pas per 1 september aansluiten.
Misschien moet je juist accepteren dat ie het daar nog ff afmaakt. Maar dan al wel n voorlopige overeenkomst afsluiten, dan heb je in ieder geval de garantie dat deze potentiële topspeler sws voor Feyenoord gaat spelen. En niet na weer n paar mooie CL avonden alsnog bij n Italiaanse topper of Spaanse subtopper gaat tekenen.
Dat lijkt me kras. Feyenoord gaat echt niet wachten tot 30 augustus. Hooguit 15 augustus denk ik.
Lijkt me dat Zechiel terug gaat naar o21 als ik het zo zie en hoor. Sauer kreeg nog een basisplaats, dus lijkt me dat ie er iets beter op staat.
Timber ook als ik het zo hoor en zie…

Maar ik vond Zechiël op alle vlakken de beste van de O21 tijdens de voorbereiding. Heeft denk ik alleen de pech dat hij Zerrouki en Wieffer voor zich moet dulden.
Timber lijkt me juist niet. Heeft altijd basis gespeeld of anders vaste invaller. Zechiel was telkens de laatste. Gisteren ook als enige die geen minuten maakt.
Klopt, wat ik zeker heel jammer vond. Had hem graag nog even gezien ipv Hendriks of Milambo.
Ik hoop snel positief nieuws te horen over Luka Ivanušec. Dat met Stengs samen zorgt voor veel creativiteit.
@FTM speelt er nog iets rond Gio Reyna , Keisuke Goto , Giovane , Araujo en David Pizarro of een ander talentje waar je nog niet over kwijt kan ?
Jij wilt een selectie met 30 man!
Vanuit gaan dat Wahlemark , Milambo , Alireza misschien nog wel weggaan. Daarbij komt dan een Goto / Giovane of Pizarro zouden nog bij u21 aan kunnen sluiten. Verder hoop ik dan we een Dilrosun / Timber nog kunnen slijten.
Waarom word er niet gesproken over het nodige doorselecteren van de rechtsback positie?

Pedersen zit aan zijn plafond, Luts is de beste RWB maar ook de beste RCD. Trauner is prima maar ik denk met top wedstrijden dat je Luts juist op RCD wil hebben en dus een zekerheid op RWB
Pedersen zit aan zijn plafond? Hoe kom je daarbij? Het is de beste rechtsback van de Eredivisie.

Hoe komt het toch dat men zijn kwaliteiten niet ziet?
Omdat Pedersen aan de bal ongelukkig is.
Die jongen heeft veel snelheid, loopt veel dicht en verdedigend ook best oke.
Aanvallend doet hij zonder bal leuk mee door de ruimtes op rechts in de te lopen, maar met bal helpt ie regelmatig een aanval om zeep. Dat is wat de meeste mensen zien (denk ik).
Ik zou hem daar prima laten staan en geen prio op leggen om daar iemand voor te halen
Precies.
Kan hard lopen, verdedigend prima, opbouwend oké.

Maar zodra hij in de 16 komt is hij in paniek en staat hij te trappelen en doet meestal iets geks met de bal.

Misschien verhuren aan Dordrecht als rechts buiten.
Pedersen is toch niet beter dan Geertruida op rechtsback? Pedersen met zijn constante tikkie terug als de vleugel de bal wil...
Was gisteren niet goed en zie je het al voor je? Pedersen tegenover Lang??
Maar zie ook niet dat lang pedersen gaat mee verdedigd heel de wedstrijd. Met zijn rush.
Zie je lang al achter pedersen aanrennen?
Hoe komt het toch dat jij zijn talloze beperkingen niet ziet?
Omdat Pedersen niet weg is. Dan valt er ook weinig door te selecteren, ondanks dat ik het wel met je eens bent.
Ik vind het niet nodig om een nieuwe rechtsback te halen. We zitten goed in de verdedigers en Pedersen is met zijn snelheid en loopvermogen belangrijk in aanval en verdediging. Bovendien hebben we ook veel goede middenvelders waardoor Wieffer ook als RCV kan spelen en Geertruida als rechtsback. Mogelijkheden te over!
Nog een spits ? We hebben Ueda toch al.Gedateerd interview lijkt het. De inhoud overigens is glas helder
Was gisteren, en je weet hoe Slot praat wanneer er nog geen spelers officieel gepresenteerd zijn 😅
Je hebt gelijk .Ik moet niet zeuren en zaniken
Ja, kan ik zeer waarderen. Zolang het niet volledig in kannen en kruiken is, klopt deze formulering van Slot ook gewoon.
Zolang de club stil staat met die transfer heeft @ftm ook niks te melden. Is logisch
Die wordt met de wedstrijd die hij speelt meer waard en we moeten er denk ik rekening mee gaan houden dat hij weggekaapt wordt. Wat heel jammer zou zijn btw want ik denk dat hij een bepalende speler kan zijn voor ons Feyenoord.
Ja, dit is een realistisch scenario.
Als er niks te melden is is er niks te melden. Ga er maar vanuit dat Zagreb hem wil houden tot de laatste kwalificatie ronde op 29 en 30 augustus
Die kroaat schiet er dalijk weer 3 in dan staat er een club op de stoep met het dubbele geld en dan ben je hem kwijt
Je kan niet iets kwijt zijn wat nooit van jou is geweest maar ik snap je. Punt is dat dit volgens mij niet aan Feyenoord ligt maar aan hen die de boel zo lang mogelijk uitstellen omdat hij in bloedvorm is en ze voor CL plaatsing gaan... Wat doe je er aan he.
Juiste conclusie

Wat doe je eraan is meer geld bieden en aangeven dat je hem overneemt , als Dinamo is uitgeschakeld voor CL.
en als Dinamo zelf de CL haaly , dat gaat hij nergens heen , dan alleen naar grote clubs , en daar zijn we nog niet bij
Alsof we zomaar meer geld hebben om uit te geven....
Dan komt er vast iemand anders. Goed dat Feyenoord vanuit eigen kader handelt.