slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Je zag de blijdschap na afloop bij de spelers en supporters"

Van de redactie

Arne Slot was gematigd tevreden met de overwinning van zijn ploeg in de stadsderby bij Sparta. De oefenmeester van de Rotterdammers gaf voorafgaand aan het duel de uitslag van concurrent Ajax niet door aan zijn spelers. Na afloop van het duel sprak de trainer van Feyenoord voor de camera's van ESPN. 

"Ik heb daar nog niet zo vaak bij gezeten dus ik weet niet precies hoe dat voelt, alleen een keer op het veld gestaan", glimlacht de trainer van Feyenoord. "Het was vooraf duidelijk dat het vandaag een hele belangrijke wedstrijd voor ons was en dat de volgende zeven dat ook zijn. Het is belangrijk dat we vandaag wonnen en dat zag je na afloop ook wel bij de spelers en onze supporters."

Slot gaf in de kleedkamer de uitslag van Ajax niet door aan zijn spelers. "Nee, ik dacht ook dat dat niet nodig was omdat onze supporters dat wel heel hard riepen. Het is fijn voor ons dat Ajax punten verliest, maar je moet gewoon zelf die wedstrijden winnen en of Ajax dan verliest of gelijkspeelt, gaat ons in deze wedstrijd niet helpen. We moeten altijd alles geven."

Slot was gematigd tevreden over de wedstrijd van zijn spelers. "Ik denk dat wij het heft behoorlijk in handen hadden, maar na die 1-1 is het toch even minder. Helemaal toen de speler van Sparta 1 op 1 op de keeper af kwam, die onze keeper overigens fantastisch pakte. Ik vond in de eerste helft dat wij ook al goed de vrije man wisten te vinden. In de tweede helft maakte Gimenez de 1-2 uit een prachtige pass van Alireza en ik denk dat dat uiteindelijk ook wel verdiend was."

"We hebben een groep die elkaar echt wat gunt. Vandaag was het Wellenreuther die er uitsprong en we hebben vaak genoeg wedstrijden gehad dat er iemand anders uitsprong. Het is een hecht team."

Delen