mk202342mk23040296900

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther loopt niet op de zaken vooruit: “We hopen het”

Ference

Na afloop van de gewonnen wedstrijd op het Kasteel kwam Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther voor de camera’s bij ESPN. De doelman was, net als twee weken geleden, ontzettend belangrijk met een paar goede reddingen en een gestopte strafschop.

Uiteraard werd geopend met misschien wel hét moment van de wedstrijd. De keeper werd namelijk gevraagd of hij een ‘penaltykiller’ is: “Vandaag wel, ik wil die ballen tegenhouden en vandaag pakte ik hem.” Wellenreuther vond de strafschop niet heel lastig: “Nee, hij was niet erg hard. Ik ging naar de hoek en wist in mijn hoofd dat hij daar ging schieten. Soms heb je ook een beetje geluk nodig.”

Kort voor de penalty was de Duitser ook al ontzettend belangrijk. In een counter zag hij namelijk 3 Spartanen op hem afkomen, maar toch wist Wellenreuther ook deze bal te keren: “Die was ook belangrijk, maar die daarna was net zo belangrijk. Het belangrijkste zijn de drie punten nu.”

Tegen Ajax was de keeper ook al belangrijk met zijn redding op de bal van Kudus: “Het is fijn om belangrijk te zijn. Het duurde wat weken om wat ballen te pakken, maar ik ben erg blij om het team te kunnen helpen. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

Wellenreuther heeft nooit getwijfeld of hij van waarde kon zijn: “Natuurlijk is het frustrerend als je er één op goal krijgt, dat hij er ook in gaat. Maar we wonnen de wedstrijden en dat is het belangrijkst. Ik werk er hard voor. Hard werken wordt beloond.”

Net als de andere Feyenoorders wilde Wellenreuther nog niet vooruitlopen op de zaken. Op de vraag of Feyenoord kampioen gaat worden antwoordde hij: “We hopen het.”

Delen

Reacties

Vorig jaar toen Marciano lekker begon te keepen kwam Bijlow terug. Nu begint Timon eindelijk goed te worden en is Bijlow ook weer bijna terug.
Weer een lekkere pot van hem, weet iemand ook de hoogte van de koop optie op hem. Zie hem graag langer blijven.
Onze Neuer was weer belangrijk 💪