wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer over kampioenschap: "Tot nu toe ziet het er goed uit"

Van de redactie

Feyenoord heeft de stadsderby tegen Sparta met 1-3 gewonnen. De ploeg van Arne Slot heeft, na het gelijkspel van concurrent Ajax (0-0 bij Go Ahead Eagles), de voorsprong in de eredivisie uitgebreid naar 8 punten. Mats Wieffer sprak na afloop met ESPN over het duel. 

De middenvelder van Feyenoord had weinig last meer van de tackle die hij te verduren kreeg met Oranje tegen Gibraltar. "Een beetje blauw, maar geen last meer van. Mijn enkels zijn nog een beetje stijf, maar dat is altijd wel", lacht Wieffer.

"Als team speelden we denk ik aan de bal vrij goed. Voor de rust had Sparta een aantal grote kansen en Timon (Wellenreuther red.) pakte die ballen echt goed. Dat is voor hem lekker, maar voor ons als team ook. Het is fijn dat er ook een goede keeper op doel staat wanneer er een bal doorheen komt. We hadden de 1-2 iets eerder kunnen maken, maar uiteindelijk ging hij er alsnog in", begint Wieffer.

Feyenoord speelt dit seizoen veel wedstrijden. "Ja, soms wordt je wel eens moe, maar dan moet je er voor zorgen dat je goed hersteld en als je niet meer kan hebben we genoeg spelers op de bank zitten die erin kunnen komen en ook vaak genoeg het verschil maken. Dus dat moet je dan gewoon aangeven."

De spelers waren niet op de hoogte van het gelijke spel van Ajax in Deventer. "Ik dacht al aan het publiek te horen dat er iets aan de hand was, maar we wisten het niet. Ook in de rust werd het niet verteld, maar ik had wel het idee dat er iets aan de hand was. Als we nu gewoon doorspelen en de druk erop houden, dan hebben we een goede kans dat we kampioen worden. Tot nu toe ziet het er gewoon heel goed uit."

Delen

Reacties

Nog geen reacties