slot-bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Justin Bijlow is er nog niet bij deze week"

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagavond in eigen huis een overwinning geboekt op FC Volendam (2-1). De ploeg van Arne Slot kwam na twaalf minuten spelen op achterstand. In de tweede helft pakten de Rotterdammers nog meer het initiatief en wisten de wedstrijd om te draaien door een uitstekend spelende Santiago Giménez, welke belangrijk was met een goal en voorbereidend werk op de eigen goal van Volendam speler Mirani. Trainer Arne Slot sprak na afloop van het duel met ESPN.

"We speelden de eerste helft niet goed, waarin je ook nog een tegengoal krijgt. Normaal is het een tegenkans en meteen een tegengoal, maar vandaag vond ik dat de tegenstander wel echt meer kansen kreeg. Daar kwamen we goed weg", begint Slot. "We hebben daarentegen zelf wel veel kansen gecreëerd en iets minder lang gewacht dan normaal om ze zelf te maken", glimlacht de trainer van Feyenoord. 

"De spelers die voor ons het verschil moeten maken, zaten vandaag niet al te gelukkig in de wedstrijd. Dan moet je je afvragen of je ze meteen moet wisselen. We hebben vandaag gewacht tot de rust. Normaal brengen we dan extra aanvallers in, maar vandaag begonnen we al met twee spitsen. We hebben het uiteindelijk iets anders neergezet. Dat was gelijk te zien in de tweede helft, waardoor we meteen scoorde. Ik vond het wel terecht dat uiteindelijk ook de 2-1 maakte, maar het feit blijft dat we er nog steeds hard voor moeten werken", vervolgt Slot.

In de rust greep de technische staf van Feyenoord in door drie spelers te wisselen. "Je kan zeggen dat je met de verkeerde begonnen bent, of dat je de wedstrijd goed gelezen hebt en ingegrepen hebt. Vlak voor de tweede goal van ons wisselde we nog aanvallender, dus daarna moesten we meteen Lopez brengen in de verdediging."

Voor Feyenoord breekt een belangrijke week aan met de return tegen Shakhtar Donetsk voor de UEFA Europa League en het uitduel in de eredivisie tegen de nummer twee van de competitie, Ajax. Justin Bijlow is in ieder geval nog niet fit om te spelen. "Nee, voor Justin komen deze wedstrijden nog te vroeg. Zoals jullie misschien gezien hebben tegen Shakhtar zit zijn hand nog in het gips, dus Bijlow is er nog niet bij. Fysiek is de rest er klaar voor, we zijn in staat om altijd terug te vechten. We laten altijd het gezicht zien dat we nooit willen opgeven. Dat gaan we dus donderdag tegen Shakhtar ook weer proberen."

Delen

Reacties

Is Marciano echt minder dan Wellenreuther?
Dan kunnen we een overwinning in de Arena zeker vergeten. Ik was even enthousiast over Wellenreuther als tweede keeper, maar ben er achter gekomen dat het niet meer dan een angstige prutser is. Beetje type Mulder, ook geen uitstraling en een middelmatige keeper.
Misschien toch een nieuwe eerste keeper gaan halen.Bijlow is gewoon een risico.Bij oranje zou die ook nooit de vaste doelman worden daardoor
Misschien Jolij van Sparta halenen ook gelijk de nr 9