arne slot schaal

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Kampioen worden is prachtig, maar met Feyenoord geeft een extra dimensie"

Van de redactie

Arne Slot heeft genoten van de huldiging in het stadion zondagavond en het feest in het centrum van Rotterdam maandagmiddag. In gesprek met RTV Rijnmond geeft de trainer van Feyenoord aan trots te zijn op iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt.

Het gevoel van kampioen van Nederland zijn is wel ingedaald bij Slot. "Ja, zeker. Als je gisteren in het stadion dat feest meemaakt en nu vandaag weer dan weet je wel wat je met z'n allen hebt losgemaakt. Ik heb weer gezien wat ik eigenlijk het hele jaar al zie en dat is een hechte groep waar niemand buiten de groep valt en altijd met elkaar bezig zijn. Dat is heel mooi om te zien."

Dat de selectie van Feyenoord zo'n hechte groep is, heeft volgens Slot met meerdere dingen te maken en niet alleen een trainer. "Daar speel je een rol in, maar het heeft er ook mee te maken dat je van tevoren nadenkt over de samenstelling van een groep, karakters die je bij elkaar brengt en ook niet heel toevallig hebben ze veelal dezelfde leeftijd. In het begin gingen er een paar Nederlandstalige jongens weg en bleef Jens Toornstra nog over. Helaas ging Jens naar Utrecht en zo gingen er nog wel een paar. De jongens hebben elkaar echt goed gevonden en dat heb je denk ik ook wel kunnen zien het afgelopen jaar."

Het gevoel van met de schaal het balkon oplopen is volgens Slot moeilijk te omschrijven. "Kampioen worden is prachtig, maar met Feyenoord kampioen worden, geeft denk ik nog een extra dimensie. Juist door dit tafereel."

Ook thuis was de spanning hoog in huize Slot de afgelopen weken. "Ja, door de spanning en de druk. Ik denk dat het nog wel binnen beperken is gebleven", glimlacht Slot. "Iedereen dacht al even dat we het gewonnen hadden, maar we moesten het nog wel doen. De bekerfinale kwam er ook nog tussendoor en toen hadden we tegen Excelsior misschien al kampioen kunnen worden. Dat kwam er niet van, dus dan duren de dagen daarna alleen maar langer dan andere dagen in het jaar."

Feyenoord kan in deze competitie op 85 punten komen. Wat een record zou betekenen. Een titelprolongatie of Feyenoord verzekeren dat hij ook volgend seizoen blijft, kan Slot nog niet toezeggen. "Dat zou helemaal mooi zijn. Ik heb nog een twee jaar doorlopend contract. Het moet nu vooral gaan over deze bijzondere prestatie. Ik heb er nog niet over nagedacht, moet ik eerlijk zeggen. De manier waarop we kampioen zijn geworden vind ik heel bijzonder. Ik wil de jongens zo goed mogelijk begeleiden, het grootste doel wat ik heb, is spelers beter maken en over het algemeen leiden die doelen tot prijzen. Ik ga hier eerst van genieten."

Delen

Reacties

Slot, de ultieme trainer (spelers beter maken) coach (spelers begeleiden).