slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Kan me bijna niet voorstellen dat we de Conference- en Europa League-sfeer kunnen overtreffen"

Stan

Na zes jaar treedt Feyenoord morgen eindelijk weer aan in de Champions League. Ook voor Arne Slot is het de eerste keer dat hij op dat niveau mag acteren. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Celtic geeft de trainer echter aan dat hij aan dat gegeven niet teveel waarde hecht.

Voor Slot verandert er niet veel in de voorbereiding nu de Champions League voor de deur staat. "Nu ben ik vooral nog bezig met het analyseren van Celtic, hoe we de training straks vorm gaan geven en welke gesprekjes ik nog moet hebben. En als je dan morgen naar het stadion rijdt en als je binnen bent, kan ik me bijna niet voorstellen dat we de sfeer in de Conference- en Europa League hier kunnen overtreffen. Maar de hymne is wel anders."

De hoofdtrainer, die gister 45 werd en daardoor ook de nodige afleiding had, leg uit dat de structuur van Feyenoord ook de mogelijkheid biedt om de focus enkel op het voetbal te leggen. "Ik heb al vaak gezegd dat ik mijn wereld wat dat aan gaat, vrij klein probeer te houden. Dat is ook het voordeel van hoe deze club gestructureerd is: bijna alle werknemers zitten hier op De Kuip en wij zitten apart op ons trainingscomplex. Daar heb ik nog niks gemerkt van dat er iets leeft rondom de Champions League. Dus nee, ik ervaar dat zelf niet zo, maar ik kan me wel voorstellen dat hier op deze burelen er wel van alles gaan de is ter voorbereiding op morgen. Maar wij bereiden ons gewoon zoals zo vaak voor op de eerstvolgende wedstrijd."

Geen oproep tot overtreden regels
Slot kan zich dus niet voorstellen dat de sfeer nog beter kan zijn dan tijdens de Conference League en Europa League wedstrijden, maar dat is zeker geen oproep van de trainers om de UEFA-regels te overtreden. In het verleden werd Feyenoord namelijk al meermaals gestraft voor wangedrag tijdens Europese duels. "De reden dat die vakken leeg waren of dat we sancties kregen had niks met de sfeer tijdens de wedstrijd te maken, maar met wat er gebeurde als we het veld op kwamen. Ik vind het al onzettend jammer dat er een gedeelte van de tribunes niet vol is. Ik moet er niet denken, dat we ons thuisvoordeel ook maar een klein beetje weg kunnen geven als doordat er gedragingen zullen zijn morgen waardoor we de wedstrijd erop minder of geen toeschouwers erbij zullen hebben."

Feyenoord zal het publiek in de Champions League hard nodig hebben. "Ook omdat ook afgelopen zaterdag heeft aangetoond hoe belangrijk ons publiek is, los van onze spelers. Ik hoop dat die bewustwording er is en dat ik het ook afgelopen zaterdag, toen er ook geen vuurwerk was, een geweldige sfeer vond. En de jongens ook mede daardoor zo’n geweldige wedstrijd gespeeld hebben."

Delen

Reacties

In mijn eerste reactie complimenteerde ik 'onze Arne', met de mooie positieve uitdaging die hij het legioen gaf. Nu is er alle reden om het legioen te complimenteren met de sfeer in het stadion van gisteren. Geen vuurwerk gezien en toch een formidabele avond. Het kan dus wel! Véél meer van dit.
Hij deed ook een slimme uitspraak over het vuurwerk... Maar daar lees je dan weer niets over hier...
Jazeker... en heb de persconferentie gekeken... en Slot zei dus nog meer dan alleen maar wat hier staat...
Zie reactie van de redactie hieronder
Je was een beetje voorbarig geloof ik. Even verder naar beneden scrollen voortaan voor je wat roept.
De persconferentie was op het moment dat dit artikel geplaatst werd nog bezig. De quotes van Slot over het vuurwerk zijn daarbij later toegevoegd!
En denk dat iedereen de hele video wel kijkt.
Slimme uitspraak van een slimme man. Zo creeert hij een positieve uitdaging voor het legioen.
Die positieve uitdaging zal waarschijnlijk wel weer gaan leiden tot negatieve gevolgen als boetes en/of lege vakken door het afsteken van vuurwerk. Slot zei tijdens de persconferentie daar ook wat over, maar dat zal helaas weinig effect hebben.
Slot vind dus van niet... Hij zegt juist dat ook zonder vuurwerk je dezelfde sfeer kunt creëren.

..." Ik hoop dat die bewustwording er is en dat ik het ook afgelopen zaterdag, toen er ook geen vuurwerk was, een geweldige sfeer vond. En de jongens ook mede daardoor zo’n geweldige wedstrijd gespeeld hebben."..
Vuurwerk hoort bij oudejaarsavond, tenminste naar mijn idee.
Ik heb wedstrijden meegemaakt, Ol.Marseille 15 jaar geleden met de rode kaart Keessie Wonderen, Juventus Cruz, waar geen sterretje was te zien en een geweldige sfeer.
Als je nou nog niet snapt, dat de enige club die daar nadeel van heeft Feyenoord is, houdt het echt op.
Ga hulp zoeken bij een professional .
Ik hoop dat jij dus niet in het stadion zit. Ik vind het vuurwerk prachtig als ik eerlijk ben. Maar ik heb liever de volgende keer thuis gewoon een volle Kuip. Kwestie van keuzes maken.
Mensen die vuurwerk afsteken denken sowieso niet aan de gevolgen van hun keuze of aan anderen.
Ik heb de brandplekjes in mijn shirt zitten. Werd ik niet echt vrolijk van.
Vuurwerk is mooi, maar we moeten nu echt wel een keer snappen dat de nadelen ervan niet opwegen tegen de voordelen
Dat krijg je helaas degene die het doen niet uitgelegd... Word soms in reacties op andere artikelen gezegd dat het "nodig" is om te zorgen dat we winnen...
Voor mensen met een hersen beschadiging hoort vuurwerk er idd bij.