yv202384yv202384a1a02177

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Timber: "Als je écht een topspeler wil zijn, dan moet dat veel vaker"

Stan

In aanloop naar het Champions League-duel met Celtic schoven Arne Slot en Quinten Timber aan bij de persconferentie. De trainer van Feyenoord ging daarbij in op de ontwikkeling van de middenvelder, maar vooral ook op wat er nog ontbreekt in zijn spel. 

Ondanks dat Timber soms geweldige dingen laten zien, zijn er volgens Slot nog zeker een aantal dingen die beter kunnen. "Ik vind dat als Quinten die bepaalde actie maakt, dan zie je hoe bijzonder en speciaal hij is. Alleen ik vond met name vorig seizoen, en dit seizoen wordt dat wel beter, dat er te veel pauzes zaten tussen die goede acties. Ik vind dat een goede speler dat veel vaker moet laten zien."

Door zijn toegenomen conditie lukt dat Timber dit seizoen al een stuk beter. "Hij is fitter geworden en daardoor is hij nu in staat om niet één keer in het kwartier die bijzondere kwaliteiten te laten zien, maar veel vaker. Volgens mij moet je om een topspeler te worden die kwaliteiten leren om het eenmalig te kunnen. Maar als je een topspeler wil zijn, kom je niet weg met één keer in het kwartier of één keer in het half uur, dan moet het veel vaker. Daar is hij tegen de kleinere clubs op de goede weg en nou mag hij het morgen ook tegen Celtic laten zien", sluit Slot af. 

Delen

Reacties

Heel benieuwd naar de opstelling…
Heeft Slot nog iets gezegd over de aanval morgen?
Zowieso gaat het als je goed luisterd Paixao,Minteh en ivanusec worden.
Waarbij ik het idee heb dat ivanusec in de punt gaat spelen omdat hij een keer zei dat als de spits inzakt dan de zijkanten met hun snelheid de diepte moeten zoeken.
Zal dan waarschijnlijk paixao links,ivanusec spits en minteh rechts worden als ik het tussen neus en lippen door goed begrepen heb.