slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot prijst Celtic: "Wij moeten louter en alleen respect hebben voor dat soort teams"

Stan

Arne Slot is erg benieuwd hoe zijn ploeg het gaat doen tegen Celtic, een ploeg die volgens hem van minstens het zelfde niveau is als Feyenoord. In de voorbereidende persconferentie geeft hij het team uit Glasgow dan ook de nodige complimenten. 

Slot is positief over hoe zijn ploeg tot nu nu toe gespeeld heeft tegen tegenstanders van 'mindere kwaliteit.' "Maar dat zegt nog niks over hoe wij aantreden tegen ploegen van gelijkwaardige kwaliteit, of ploeg die misschien nog meer kwaliteit hebben dan ons. Dat is ook een hele belangrijke test om aan het einde van het seizoen succesvol te zijn. Je kan niet alleen kampioen worden of ene poule doorkomen tegen de kleintjes, je zult ook heel goed moeten spelen tegen heel sterke teams om succesvol te zijn."

De tegenstander van morgen is volgens Slot een voorbeeld van zo'n sterk team. "Celtic is van de laatste 10 jaar 9 keer kampioen geworden en ik weet hoe moeilijk het is om kampioen te worden. Dan moet je louter en alleen respect hebben voor dat soort teams, ook als dat een competitie is waar maar twee teams de dienst uitmaken."

In de play-offs van de Champions League won PSV eenvoudig van Rangers FC, die andere ploeg uit Schotland. Slot geeft echter aan dat de ploeg van Brendan Rodgers toch nog wel echt een stuk beter is. "Celtic heeft van de laatste zes ontmoetingen maar één keer van ze verloren en zijn dus in de laatste 10 jaar 9 keer kampioen geworden: Celtic is de afgelopen tien jaar gewoon een veel betere club geweest dan Rangers, als je kijkt naar de prestaties. Dan moet je ze, denk ik, ook op een andere manier inschatten dan Rangers. De laatste tien jaar voert Celtic ruimschoots de boventoon ten opzichte van Rangers."

De Feyenoord-trainer is dan ook erg te spreken over het spel van The Celtics. "Ze spelen heel goed voetbal, heel verzorgd voetbal. De trainer die nu bij Tottenham zit is daar mee begonnen, deze trainer (Rodgers) heeft ook een historie bij Celtic en ook met verzorgd voetbal. Alleen zoals elke ploeg zetten ze op een bepaalde manier druk en daar gaan wij weer aandacht aan besteden, hoe we daar kunnen proberen onderuit te voetballen, zodat we onze aanvallers op mooie posities aan de bal kunnen brengen. Dan is het de vraag: hebben ze de vorm van de dag en zijn ze kwalitatief gezien dominant ten opzichte van hun tegenstander om die opbouw tot rendement te laten komen."

Verdedigend is het vooral oppassen voor Kyogo Furuhashi, die ondanks schouderklachten waarschijnlijk wel van de partij is tegen Feyenoord. "Dat is balen voor ons. Ik had het niet erg gevonden als hij niet zou spelen. Hij is een hele goede speler, een van de beste van Celtic. We kennen zijn kwaliteiten. We zijn geen team dat hem nu fysiek zal opzoeken. Mijn assistent John de Wolf had hem vroeger als speler wellicht wel een beuk gegeven in de tunnel, maar dat is niet meer van deze tijd. Ook al is er geen VAR in de tunnel."

Delen

Reacties

Om het nog even te benadrukken!!!

Slot hoopt dat het publiek achter zijn elftal gaat staan en de club niet benadeelt door ongeoorloofde sfeeracties. 'Als we door willen gaan, moeten we elke thuiswedstrijd winnen en daarbij kunnen we de steun van de fans gebruiken.