slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Kasanwirjo heeft een half jaar gehad om zich aan te passen"

Van de redactie

Neraysho Kasanwirjo kwam in januari dit jaar over van FC Groningen. De 21-jarige verdediger speelde de tweede seizoenshelft zeven duels in het shirt van Feyenoord. Arne Slot ziet in de verdediger een potentiële basisspeler voor de Rotterdammers, maar geeft in gesprek met De Telegraaf tegelijkertijd aan dat de komende weken gaan bepalen wat de status van Kasanwirjo is bij de landskampioen.

"Kasanwirjo heeft een half jaar gehad om zich aan te passen", begint Slot. "Nu zijn deze weken wel bepalend voor wat zijn status is. Dit is een fase waarin iedere speler kan laten zien of hij wel of niet doorgegroeid is. Ik denk dat hij het laatste half jaar zeker wel stappen heeft gemaakt sinds hij van FC Groningen kwam. Dat was toen voor hem ook een soort cultuurshock, zeker gezien de situatie van FC Groningen op dat moment."

De trainer van de Rotterdammers weet op welke punten de verdediger zich moet verbeteren. "Zijn grote focus zal liggen op het krijgen van stabiliteit in zijn prestaties. Je ziet bij hem absoluut de potentie voor Feyenoord 1. Maar er zijn ook acties, zoals het weggeven van die strafschop tegen Club Brugge afgelopen woensdag, dat hij ineens van een 9 naar een 3 gaat. Daar zit voor hem de grootste uitdaging. Niet of hij goed genoeg is, maar of hij stabiliteit als topspeler kan krijgen."

Kasanwirjo krijgt hiermee ook nog stevige concurrentie. "Ook Ramon krijgt eerst de kans om zich hier te laten zien in de voorbereiding", aldus Slot. Ramon Hendriks werd het afgelopen seizoen verhuurd aan FC Utrecht, maar door een zware blessure liep dat uit op een teleurstelling.

Delen

Reacties

Het is gewoon net andersom.hij is slecht en heeft heel afentoe een goed moment.weg ermee!!!!
Voor zij die hier zeuren zonder enig historisch besef: volgens velen kon Sinistera er ook niet veel van. Ik ge ervan uit dat Slot weet waar hij over heeft als hij zegt dat Kasanwirjo goed genoeg is maar dat hij het nu zelf moet laten zien.
Let maar op dan,die zie je niet meer terug anders hoef je er ook geen extra aandacht aan te geven
Hendriks CB L en Kasawirjo CB R of RB zijn toch niet echt concurrenten?
Terechte kritiek gehad maar speelde de laatste wedstrijd als rechtsback prima. Kan denk ik een serieuze concurrent voor Marcus worden.
Tja in een oefenpotje.. Tis eigenlijk niet eens een rechtsback en als kasanwirjo je backup is voor die positie ben je echt bizar veel achteruit gegaan. Hopelijk drukt athene door en krijg je jet aankoopbedrag terug
Denk dat deze 2 weken toch niet heel veel gaat uitmaken.
Hij laat al 2 (havel) wedstrijden achter elkaar zien dat hij altijd een slaapmomentje heeft.
Heel tekenend voor zijn spel: Haalt knap een bal weg, kapt vervolgens 2 man uit en levert dan de bal in bij een tegenstander die gelijk een kan creëert.
Dit soort dingen wil je niet zien bij een centrale verdediger. Als rechtsback doet hij ook weer goede dingen als overstapje, op tijd lopen, komt in positie voor voorzet, maar is dan weer te laat terug.

Als we er geld voor kunnen krijgen....
Voor de start van de competitie is hij weg. Je kan er lang over lullen, kort over lullen. Kasanwirjo gaat het niet redden.
Slaapmomentjes heeft Geertje ook jaren gehad elke wedstrijd.... Dat heten leermomenten
Precies.
Maatje van me heeft/had een enorme rode bril bij Geertruida. Dat heeft hij iets moeten bijstellen.

Het langzame/onzorgvuldige opbouwen, het laten lopen van tegenstanders, het te diep staan of teveel naar binnen.

Maar goed als je er miljoen mee kan verdienen en je denkt dat Milambo zich ook kan ontwikkelen
Goed dat we nu eindelijk eens de spelers op scherp zetten.
Niet presteren = wegwezen, dat is wel eens anders geweest.
Ja ben ik helemaal met je eens!! Nu maar hopen dat dit ook zo blijft de komende 50 jaar.
Feyenoord is een bedrijf waar gepresteerd dient te worden. Zo niet plaatsmaken voor spelers die wel kunnen/willen.
Spelers zelf beheren zelf ook hun eigen bedrijf welke ook nul loyaliteit hebben naar geen enkele club dan ook.
Als je hem kan verkopen, zou ik het doen…
Ik niet. Ik zou het aan Slot overlaten. Vooralsnog ziet hij potentie in hem.
Als je tussen de regels door leest niet.