gimenez, hartman, idrissi & kokcu juichen na goal

Opinie

Wedden op Feyenoord met statistieken, is dat nuttig?

Van de redactie

Als je voor het eerst gaat wedden op Feyenoord, word je overrompeld door alle statistieken die je bij de wedkantoren kunt vinden. Zodra je van plan bent om op een wedstrijd te gaan wedden, krijg je veel verschillende statistieken te zien.

Denk bijvoorbeeld aan het aantal doelpunten per wedstrijd, het aantal overwinningen van Feyenoord en de andere ploeg en het aantal tegendoelpunten. Het is slechts een greep van de vele statistieken die je als gokker om de oren vliegen. Maar de vraag is of je iets aan deze statistieken hebt. In hoeverre moet je je hierdoor laten leiden?

Statistieken Feyenoord
Bij het afsluiten van een online voetbalweddenschap kan het lastig zijn om je te laten leiden door de statistieken. Net als bij veel andere zaken in het leven geldt: resultaten behaald in het verleden bieden zeker geen garantie voor de toekomst. Dat Feyenoord de vorige wedstrijd heeft gewonnen, zegt nog niets over de komende wedstrijd. Bovendien kan het wel zo zijn dat de voetbalclub voorheen altijd won van een bepaalde tegenstander, maar als de club niet in vorm is, wordt het een stuk lastiger. Statistieken kun je daarom gebruiken voor het opzetten van een weddenschap, maar je moet er niet blind op varen.

Laat je leiden door de feiten
Wed niet alleen met je gevoel als je gaat wedden op voetbal. Het is belangrijk om je te baseren op feiten. De statistieken van het online wedkantoor kunnen je helpen om alvast een beeld te vormen van de komende wedstrijd. Uiteraard is het verloop van een voetbalwedstrijd hetzelfde als het overhalen van de hendel van online gokkasten, zoals de bekende Megaways gokkasten. De uitslag staat nooit van tevoren vast en het kan alle kanten op. Door goed naar de feiten te kijken, kun je je winkansen wel aanzienlijk vergroten. Als experts het hebben over het wedden op voetbal, schermen ze vaak met de belangrijkste statistieken.

Je hoeft de statistieken niet zelf op te zoeken. De online bookmakers doen er niet geheimzinnig over en je vindt bij vrijwel iedere website voldoende data om alvast een beeld te vormen van hoe de vorige wedstrijden eruit zagen. Met deze data kun je een betere beslissing maken waar je op in moet zetten. Met de statistieken kun je jezelf dus een weg banen door de vele informatie die er voor een wedstrijd is. Toch zijn statistieken niet de Talisman waarmee je standaard iedere voetbalweddenschap wint. Online gokken is niet zonder reden erg spannend.

Resultaten uit het verleden
De statistieken die je ziet bij de online wedkantoren, zijn namelijk resultaten uit het verleden. Deze resultaten zeggen niets over de toekomst. Dat een club het in het verleden altijd aflegde tegen Feyenoord, wil niet zeggen dat dit de komende wedstrijd ook zo zal zijn. Je kunt op basis van de statistiek wel stellen dat de kans dat Feyenoord zal winnen een stuk groter is. Maar er is meer dan alleen de statistieken uit het verleden die je kunnen helpen met het maken van een goede beslissing.

Actuele informatie
Wat behoorlijk kan helpen bij het wedden op Feyenoord, is het gebruiken van actuele informatie. Het gebruik van statistieken uit het verleden is slechts één deel van het online wedden. Als de statistiek al zegt dat het in het verleden een zware wedstrijd was voor Feyenoord, kun je die informatie gebruiken voor de toekomst. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of er belangrijke of zelfs onmisbare spelers geblesseerd zijn. Als Feyenoord het zonder een sterspeler moet stellen, is de kans op winst immers kleiner. Zeker als is gebleken dat Feyenoord het in het verleden ook al lastig had tegen een club. Tegelijkertijd zijn de winkansen groter als alle snelle spitsen, aanvallers en verdedigers meedoen. Hoe groot de geschatte kans is dat een club de komende wedstrijd zal winnen, zie je aan de quoteringen van de bookmakers.

Quoteringen
Ook de quoteringen zijn onderdeel van de statistiek bij het wedden op voetbal. Aan de quoteringen of odds kun je aflezen of de verwachting is dat Feyenoord de wedstrijd zal winnen. Ook bij andere weddenschappen zie je de quoteringen voor een bepaalde uitkomst. Blijkt dat de quotering erg laag ligt, dan is de kans groot dat Feyenoord wint. Stel: je krijgt maar 1,3 keer je inzet terug, terwijl bij winst van de tegenstander je 5,5 keer je inzet terugkrijgt. Dan kun je tegen een hoge kans voorspellen dat die club zal winnen. Maar vergis je niet in underdogs: blijkt de tegenstander te winnen, dan kun je ook daar op wedden. Eventueel kun je aan de hand van een ‘dual bet’ op zowel winst als verlies gokken als je de voorspelling niet aandurft.

Delen