geertruida-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: " Lutsharel is heel trots om het Feyenoord-shirt te mogen dragen"

Van de redactie

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü ontving in de wedstrijd tegen SC Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is hierdoor geschorst voor de wedstrijd tegen AZ van aankomende speelronde. Trainer Arne Slot zal hierdoor moeten puzzelen op zijn middenveld. In gesprek met Trouw geeft de coach van de Rotterdammers aan dat Lutsharel Geertruida waarschijnlijk niet door zal schuiven. De oefenmeester heeft lovende woorden voor de centrale verdediger.

"Ik vind dat hij uitstekend speelt als rechterverdediger. Hij geeft ons heel veel rust in de opbouw. En dan het gemak waarmee hij langs spelers loopt. Opbouwend gezien vond ik dat we, behalve de eerste tien minuten, een uitstekende wedstrijd speelden," aldus Slot.

Geertruida speelde onder Slot ook geregeld op het middenveld, maar de oefenmeester weet dat dat niet zijn grootste kracht is. "Ja, dat wist ik al hoor, haha. Als iedereen fit was geweest, had Lutsharel ook nooit op het middenveld gespeeld, hoewel hij zelf nog wel momenten heeft dat hij zichzelf een verdedigende middenvelder vindt."

Geertruida geeft weinig interviews omdat de verdediger stottert. Slot is erg te spreken over de 22-jarige verdediger. "Lutsharel is een opgewekte jongen. Grappig op zijn tijd. Maar bovenal een goede speler. Lutsha komt echt van Rotterdam-Zuid, daar heeft hij het altijd over. Hij is ook heel trots om het Feyenoord-shirt te dragen. En hij is heel betrokken. Je ziet dat het hem echt wat doet als het goed gaat met Feyenoord," gaf zijn trainer aan na het duel tegen SC Heerenveen.

Delen

Reacties

De lichte paniek die er logischerwijs was na de blessuremelding van de 'kale klets(j)er' is achteraf onterecht gebleken. Geertruida is aan de beste wedstrijden van zijn carrière tot nu toe bezig. Op deze manier gaat Gernot het nog lastig krijgen om weer basisspeler te worden. Maar da's een luxeprobleem voor Slot.
Ben ik het niet mee eens. Als trauner namelijk terug is kan geertruida rechtsback spelen.

Pedersen heeft tegen Heerenveen letterlijk 1 bal vooruit gespeeld die aan kwam.
We hebben hem allemaal beter en beter zien worden de afgelopen jaren. In het begin werd ik nog weleens zenuwachtig van hem, maar omdat hij snel leert van eerder gemaakte foutjes, is hij nu uitgegroeid tot 1 van onze sterkhouders. Hij kan misschien niet goed praten (wat ik heb horen zeggen), maar voetbal intelligentie heeft hij wel.
@FTM, contractverlenging al in een verder stadium of nog niet echt
Toch verwacht ik zelf dat dit het laatste seizoen voor hem bij Feyenoord is. Ik vond hem als rechtsback geen eens zo goed, maar nu samen met Hancko speelt hij heel sterk.
Voor veel clubs is dit een buitenkansje, nog maar 1 jaar contract. Hoop dat ik er volledig naast zit overigens.
Topgozer! Zo lang mogelijk behouden. Als we 1e of 2e worden hem een top aanbieding doen en over 2 jaar voor de hoofdprijs verkopen. Al vraag ik me af of hij bij een andere club hetzelfde kan brengen. Speelt vanuit zijn hart.
Mooi zo. Graag bijtekenen voor 4 jaar svp.