slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Moest van ver komen"

Ference

Na afloop van de gewonnen uitwedstrijd in en tegen Heerenveen kwam Arne Slot voor de camera bij ESPN. Hierin blikte hij terug op de wedstrijd. Hierin was Slot redelijk mild over de tegengoals. Verder was de trainer van mening dat de overwinning terecht was gezien het wedstrijdverloop, maar is realistisch dat er ook enigszins mazzel bij is komen kijken. 

"Het moest inderdaad van ver komen. Op basis van spelbeeld en data was het verdiend, maar als je twintig minuten nog voor tijd nog 2-1 achter staat kan ik me ook voorstellen dat Heerenveen een andere gedachte had bij het resultaat," zo blikt Slot terug op het resultaat. Slot denkt te weten wat de doorslag heeft gegeven vandaag: "Ik denk dat wat de doorslag geeft is dat de jongens die blijven staan een hekel hebben aan verliezen. Ook de jongens die ik wissel. Daarnaast heb ik ook hele goede wissels om in te brengen. Wij blijven doorgaan. Uiteindelijk hebben we de kwaliteit en doorzettingsvermogen om, ook met een gelukje, de wedstrijd te winnen." 

Slot sprak zich misschien minder negatief uit over de twee tegengoals dan verwacht: "Als je negentig minuten lang op de helft van de tegenstander speelt, die in eigen huis speelt en met tien man op de eigen zestien meter staat, dat je dan ook eens een keer een counter weggeeft dat kan gebeuren. Dat was in dit geval twee keer uit een corner. Ik zou de eerste goal eigenlijk willen terughalen en zeggen 'wat een geweldige omschakeling'. Ik denk dat er acht spelers als malloten aan het sprinten waren om van alles te voorkomen. Door een misverstand valt hij dan toch voor de voeten van de speler, dat was een erg ongelukkige tegengoal. Dat maak je ook wel eens mee in een seizoen, dat je twee kansen weggeeft en dat twee goals zijn." 

Over de blessuregevallen kan Slot weinig zeggen: "De meesten zitten in wel echt in de eindfase, maar of ze er tegen Utrecht al bij zijn of dat het twee weken langer duurt, moet de tijd uitwijzen." 

Delen

Reacties

En FC Twente weer zwaar genaaid door de arbitrage, als er nog enige hoop was voor Feyenoord.
Gelukkig waren de var's niet geswitcht....oneens das waar ook...alleen om joey Kooij zou ik Stengs al 10 jaar vastleggen.
Eigenlijk konden we dit al voorspellen toen Higler en Kamphuis omgeruild werden bij de wedstrijden.....Psv moet gewoon kampioen worden dit seizoen blijkbaar.
Van dat soort complottheorieën geloof ik helemaal niets.
offtopic: @FeyenoordTM zijn Julian Araujo en Yuki Sugawara ppties voor rechtsback als Geertje vertrekt?
@FeyenoordTM ik vond ivanusec vandaag aardig spelen maar heb het idee dat het meer een nummer 10 is. Hoe denkt de staf hierover?
Zij zien hem niet als 10. Omdat hij het druk zetten niet onder de knie heeft
Punt is vooral zijn loopvermogen. Gisteren speelde hij in de eerste helft erg goed, maar in de tweede helft zakt hij dan weg. Door een appèl op zijn loopvermogen zakt zijn creativiteit in de loop van de wedstrijd weg. Als 10 moet hij nog meer lopen dan als Winger, daarom snap ik wel dat ze hem op de vleugel zetten.
In de eerste helft liet hij weer zien een uitstekende speler te zijn. Nu nog verder groeien aan inhoud.
Het is toch een verschrikkelijk seizoen.. alle tegenstanders ( behalve psv) graven zich in hopend op een counter.. we spelen een veel te laag tempo en hebben de kracht voorin niet om tegenstanders echt pijn te doen. psv smijt met geld en staat daarom flink bovenaan. Je kunt toch niet menen dat dit aan bosz ligt. 020 doet niet mee. Az en Twente is het gewoon niet.
Je weet dat wij meer geïnvesteerd hebben dit seizoen?
Hoeveel meer? Want volgens mij tel jij
de huursommen en de daarbij horende salarissen niet mee
Na balansdatum is door Feyenoord 39 miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers.
En is dat meer dan Psv? Ook qua aantal spelers?
Het bedrag van PSV is meer dan 50 miljoen.
En ondanks dat gesmeten geld zijn de lampies na de winterstop vooralsnog niet verder uit gelopen en zijn wij in 2024 nog ongeslagen
Ander nieuws..kokcu uit de selectie gezet? Daar gaat het gefantaseerde door verkoop percentage...balen.
Ja niemand ging dat toch ooit betalen gekkenwerk.
Een bizar moment tijdens de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord.
Op het veld was het een strijd tussen de Rotterdammers en de Friezen, maar ook op de tribune werd er gevochten. Heerenveen-supporters wilden Feyenoord-fans aanvallen, maar die werden tegengehouden door andere Heerenveen-fans.

Op de beelden is te zien dat er een vechtpartij ontstaat tussen de thuisfans van sc Heerenveen. Het ene gedeelte wil de Feyenoord-fans aanvallen, maar ze worden dus tegengehouden door jongens uit hun eigen supportersgroep.
Slechte verliezers en laffe takken.
Only cheering when you're winning.
Triest, zo ken ik Friezen helemaal niet (ik woon al 25 jaar met ontzettend veel plezier in Friesland).
68ste Eredivisieseizoen
16de keer minimaal 10 uitzeges
Nog 4 uitwedstrijden te gaan
Record: 13 uitzeges (2022/23 en 1971/72)

Wordt het record verbeterd of geëvenaard?
Mooie cijfers om te zien hoe goed het eigenlijk gaat. Rot dat er gewoon een ander team is dat vrijwel alle potjes gewoon wint en met een puntenrecord kampioen gaat worden. We hebben ondanks dat meer punten dan vorig jaar, waarbij velen vergeten dat het voetbal op het veld ook lang niet altijd om aan te gluren was.