Wieffer sliding

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Het was een terechte overwinning"

TwanR

Feyenoord heeft een belangrijke overwinning geboekt met het oog op het veiligstellen van de tweede plaats. In en tegen sc Heerenveen wist de Rotterdamse ploeg met 2-3 te winnen. Na afloop van de wedstrijd verscheen Mats Wieffer voor de camera bij ESPN.

Wieffer vond de overwinning een terechte: "Ik vond de overwinning zeker verdiend, ze zijn eigenlijk maar drie keer voor onze goal gekomen. Ik denk dat we in de eerste helft goed speelden, alleen hadden we onze kansen moeten afmaken. De eerste goal van Heerenveen was een ongelukkige vanuit onze kant. Dan maak ik de 1-1 en dan ga je op zich met een redelijk gevoel de kleedkamer in. Als je dan ook nog eens 2-1 achter komt, zijn we uiteindelijk heel knap teruggekomen van een achterstand." Al geeft hij wel toe dat er een beetje geluk nodig was. "We blijven gaan als team en houden de rust aan de bal. Uiteindelijk heb je natuurlijk een beetje geluk nodig, maar het was dus een terechte overwinning."

De eerste goal van de Rotterdammers kwam dus op naam van Wieffer, die vanuit het middenveld een loopactie maakte: "Het was een goede loopactie, die ik vroeger ook veel maakte omdat ik toen op '10' stond. Ik stond vanuit '6' nu wat hoger op het veld en de trainer verwacht ook dat ik dit soort loopacties maak. Het was een hele goede voorzet en gelukkig kan ik er dan nog met mijn stelten tussen komen", zegt de middenvelder lachend.

Volgens Wieffer hoeft men zich geen zorgen te maken om zijn fysiek, nu hij na een drukke periode wederom aansluit in Zeist. "Altijd leuk om bij Oranje te zijn. Ik sta er fysiek goed voor, natuurlijk ook omdat we een paar dagen vrij hebben gehad een week geleden. Als het goed is zijn we na de interlands ook nog een paar dagen vrij, dus ik voel mij prima."

Delen

Reacties

Hoeveel ik ook een hekel heb aan Higler, hij heeft de regels wat mij betreft goed geinterpreteerd. Dat gezegd hebbende, de regels zijn belachelijk. Ik hoorde het op Rijnmond en ook na de wedstrijd tegen Almere; technische onkunde wordt op deze manier beloond. Je kunt maar beter onbedoeld of ongericht een bal raken, want de kans is dan groot dat een eventueel doelpunt wat er uit valt, dan toch buitenspel (b)lijkt te zijn. Maar al met al had Feyenoord het zelf al in de eerste helft moeten beslissen. Je bent heer en meester en ook in de tweede helft was het wachten op een doelpunt van Feyenoord, maar scoort Heerenveen uit een (goede) counter. Moeten we nu ook al gaan trainen op de omschakeling na een aanvallende spelhervatting van onszelf?!
100% mee eens! Slecht gefloten wedstrijd van Higler!
Gek genoeg wist ik dat van te voren al over Huigler.
Overwinning was verdiend maar Feyenoord was wel erg slordig bij de doelpunten.