slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot na historische zege op Ajax: "Het komt niet uit de lucht vallen"

Van de redactie

Feyenoord-trainer Arne Slot was na afloop niet heel erg verrast dat zijn ploeg overtuigend van Ajax wist te winnen zondagmiddag. Een complete vernedering was het resultaat van goed voetbal van de Rotterdammers dat de ploeg uit Amsterdam kansloos naar huis stuurde. De oefenmeester van Feyenoord genoot van het duel en sprak na afloop van de historische overwinning op de aartsrivaal met ESPN.

"Het komt niet uit de lucht vallen, omdat wij vorige week ook een geweldige wedstrijd gespeeld hebben tegen Utrecht. Tegen Volendam waren we niet geweldig, maar hebben we wel genoeg kansen kunnen creëren. Je mag wel eens slecht spelen, maar wij weten dan zo'n wedstrijd dit seizoen niet te winnen en daarom is het ook zo dat PSV verdient kampioen wordt", opent de trainer van Feyenoord het interview. 

Dat Feyenoord uit de startblokken schoot had volgens de trainer niet alles te maken met het teleurstellende resultaat van afgelopen donderdag tegen Volendam. Wel zorgde het voor een extra motivatie. "Als je in een week waarin je de titel aan een ander overlaat komt te spelen tegen een rivaal dan wil je goed voetballen en een antwoord geven. Je kan niet elke drie dagen top zijn. Soms speel je ook gewoon een keer minder."

"Onze buitenspelers hebben vandaag aanvallend niet alleen goed gespeeld, maar ook verdedigend. In een vijf-verdedigers-systeem, wordt er ook op het verdedigende vlak veel van je gevraagd. Je ziet dat spelers zich ontwikkelen als je de huidige Minteh afzet tegen de Minteh die wij aan het begin van het seizoen gehad hebben. Je ziet de rust waarmee hij de tweede goal maakt. Hij is zich heel er goed aan het ontwikkelen. Ivanusec is ook niet meer de Ivanusec aan het begin van het seizoen en Paixão heeft ook een mindere periode gehad, maar als de zon meer gaat schijnen gaat hij ook beter spelen", grapt Slot. 

Santiago Gimenez wist helaas niet te scoren in de grote overwinning op de aartsrivaal. "Het is hartstikke jammer dat hij op het moment dat hij de een op een gaat hem niet weet te maken, maar hij is onderdeel van een ploeg dat sinds PSV niet meer verloren heeft. Hij is ook onderdeel van een team dat bijna geen tegendoelpunt krijgt. Ja, ik hoop dat hij een doelpunt maakt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Santi weer zijn goals gaat maken."

Justin Bijlow is weer op de weg terug, maar zal volgende week tegen Fortuna waarschijnlijk nog niet keepen. "Justin heeft deze week voor het eerst weer meegetraind. Hij gaat komende week weer een goede week maken en zoals elke andere speler zou hij daarna weer kunnen spelen. Daar zullen we na de wedstrijd tegen Fortuna weer een keuze in moeten maken als hij ook deze week goed doorkomt. We gaan het zien hoe we daar onze keuzes in gaan maken. Dat ga ik nu nog niet zeggen. Ik moet eerst met mijn keepers praten", sluit Slot af.

Delen

Reacties

Ik heb niet zoveel met "expected goals", maar deze keer stond de teller van 020 tot diep in de tweede helft op 0,00 en aan het eind op 0,10.
Ik ga dat denk ik nooit helemaal begrijpen. Ik weet dat als je een zin begint met 'ik' er nooit een 'dt' komt. Verder weet ik er niks van
Ik denk dat jij hier snel slimmer wordt op dit platform 😉
Ik doe mijn best om de slimme en de domme uit elkaar te houden
Wat ben ik blij dat ik niet in de schoenen van Slot sta. Timon is een goede vervanger gebleken, en dat niet voor t eerst en Justin mag niet "gestraft" worden om zijn blessureleed. Toch kan er maar 1 op t doel. Wat is dit ontzettend moeilijk. Wens de grote baas dan ook heel veel wijsheid toe.
Ik heb Timon niks zien doen vandaag. Zou die heel de wedstrijd met zijn vriendin hebben zitten appen?
Één keer, aan het einde van de wedstrijd, moest hij er staan en stond hij er. En dat is misschien nog wel knapper, in plaats van de hele wedstrijd tot in de vezels geconcentreerd moeten zijn omdat je voortdurend onder vuur ligt.
Zo mooi dat die actie niet in een doelpunt eindigde, want troostgoal geweest en dat had Ajax niet verdient. Een mooier verjaardagscadeau had Feyenoord me niet voor mijn 54e kunnen geven. Bedankt mannen!