minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh scoort tweemaal in de Klassieker: "Dit was voor mij simpel"

Van de redactie

Yankuba Minteh scoorde zondagmiddag tweemaal voor Feyenoord in het met 6-0 gewonnen thuisduel tegen aartsrivaal Ajax. De snelle aanvaller is trots op het resultaat van zijn team, sprak hij na afloop tegenover ESPN.

"Vandaag was het mijn dag. Aan het begin van het seizoen moest ik nog een beetje zoeken, maar vandaag speelde ik goed en was het mijn dag, ja", lacht Minteh. De gretigheid spatte er vanaf bij de thuisploeg. "Dat van zowel de coach als van het team. Tegen Volendam konden wij niet winnen, dus vandaag moest het wel in deze grote wedstrijd. Deze wedstrijd betekent ook veel voor de supporters, dus ja."

Ook na de drie doelpunten en dus riante voorsprong voor de Rotterdammers halverwege de wedstrijd, bleef de ploeg van Arne Slot druk zetten op de Amsterdamse verdediging in de tweede helft. Minteh genoot van het spel van zijn medespelers. "Vandaag hebben we echt gespeeld als een team en vochten we voor elkaar. Als we de bal verloren, herpakte we onszelf en duwde we elkaar direct weer vooruit. Daar heb ik het meest van genoten", aldus Minteh.

De Gambiaan scoorde een prachtige goal met de 4-0. "Ja, ik weet dat het veel betekent voor de fans. Dit betekent ook veel voor ons als spelers. Ik vond het echt een geweldige wedstrijd. Dit doelpunt is mijn kwaliteit sinds dat ik jong ben. Dit is voor mij een simpel doelpunt", antwoordde de aanvaller zelfverzekerd. 

Over de toekomst van de snelle aanvaller is nog niets bekend. "Ik focus me nu op Feyenoord. Wat er met Newcastle gebeurt weet ik niet. Ik kan er op dit moment niets over zeggen. Het is een geweldige club. Als ik de kans krijg zal ik zeker blijven, maar het hangt ervan af wat Newcastle gaat beslissen, niet ik. 

Delen

Reacties

Alles of niks met Minteh, tegen Volendam waardeloos en vandaag geweldig.
Hoop dat je blijft kerel, nog een jaartje