slot

Nieuws

Slot na transferperiode: “We zullen een brede kern van spelers nodig hebben”

Van de redactie

Op de laatste persconferentie ging trainer Arne Slot in op de roerige transferperiode van afgelopen zomer. “Het is wel eens saaier geweest hè? Er is heel veel gebeurd”. 

Slot vat de transferperiode kort samen. “Van de twaalf veldspelers die vorig seizoen de meeste minuten hebben gemaakt zijn er negen vertrokken. Dat waren ook alle negen spelers die in staat waren drie keer in de week te spelen, zowel fysiek als mentaal. We hebben een speler minder teruggehaald dan er zijn weggegaan, waarbij ik bij deze jongens veel minder zekerheid heb of zij dit drukke programma aankunnen. We hebben 40% terug geïnvesteerd van de inkomsten die we hebben.

Met veel nieuwelingen vind de trainer het lastig te bepalen waar Feyenoord nu exact staan. “Het is wel een groep die elke dag ontzettend hard wil werken. Het is ook een groep die zich aan het ontwikkelen is. Niet alleen in de punten die we halen, maar ook in het spel. Zowel in wedstrijden maar ook op trainingen. We weten alleen nog niet hoe ze met die drie wedstrijden in de week omgaan. Dat is de uitdaging die er voor deze groep ligt. Het is ons gelukt om de groep in ieder geval in leeftijd een jonger aangezicht te geven. Dat is voor de verdere toekomst een goede stap voor Feyenoord geweest.”

Het drukke zal volgens Slot vooral zorgen voor een uitdaging op het middenveld. “Als je daar de aantallen telt kom je tot vrij weinig. En de spelers die in die linie zitten hebben een gemankeerde voorbereiden achter de rug. Met Mats Wieffer, Orkun Kökçü (beide geblesseerd geweest, red.) en Szymanski die laat is aangesloten. Dat is een vaststelling van een team dat heel laat bij elkaar komt. Die grotendeels de voorbereiding met elkaar gemist hebben en in het verleden ook niet hebben aangetoond dat programma al te hebben gedraaid.”

Volgens Slot heeft hij nu minder spelers ter beschikking die drie wedstrijden in acht dagen aankunnen. “We hebben de hele selectie keihard nodig. Wellicht meer dan vorig seizoen, toen eigenlijk 12, 13, 14 jongens de speeltijd verdeelden. Die konden dat fysiek ook aan. Die zijn weggegaan. De spelers die we hebben teruggehaald hebben dat nog te bewijzen, of weten we al dat op korte termijn dat niet is te verwachten. We zullen een brede kern van spelers nodig hebben. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties