arne-slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Niet de woorden vooraf, maar de koppositie gaf motivatie"

Van de redactie

Voorafgaand aan de Klassieker werd er vanuit de Amsterdamse hoek met onbegrensde vertrouwen over een overwinning gesproken. Arne Slot denkt niet dat die woorden voor doorslaggevende motivatie heeft gezorgd bij zijn ploeg.

“Je wint deze wedstrijd omdat de jongens ongelooflijk hard werken. Ze het druk zetten fantastisch voor elkaar hadden en hartstikke goed gevoetbald hebben de tweede helft. En dat er links en rechts eens een opmerking wordt gemaakt, daar denk je tijdens de wedstrijd echt niet over na”, zo zegt de Feyenoordtrainer bij RTV Rijnmond.  

Slot had wel gemerkt dat de wedstrijd enorm leefde in Rotterdam. “Het leefde bij ons misschien wel meer. We hebben hier 17 jaar niet gewonnen. Je zou het zo mooi vinden om voor onszelf en de supporters – die er gisteren ook weer stonden en ons elke keer weer aanmoedigen – de wedstrijd te winnen. En dat moet je totaal niet relateren aan een opmerking.”

Slot denkt dat de Amsterdamse uitlating hooguit aan de voorkant voor wat extra motivatie hebben gezorgd, maar wijst bovenal op de sportieve ambitie. “Ik denk veel meer dat de koppositie voor motivatie heeft gezorgd. Dat die op het spel stond. En om voor het eerst in 17 jaar hier te winnen.”

De Feyenoordtrainer staat bekent om zijn behoudende uitspraken wat betreft een eventueel kampioenschap voor de Rotterdamse club. Toch kan hij er nu niet meer omheen dat zijn ploeg de beste papieren heeft. “Dat kan ik niet ontkennen. Je staat eerste met nog echt wedstrijden te gaan en met een mooie voorsprong. Tegelijkertijd hebben we de slotfase weer nodig om tot een overwinning te komen. Vandaag is dat misschien nog knap, maar elke andere wedstrijd verloopt via hetzelfde patroon”, zo blijft de trainer kritisch op wat beter kan.

Nu de interlandperiode aanbreekt, hoopt Slot dat zijn spelers de juist mindset vasthouden. “Wij weten wat we moeten doen om te winnen. Het is de verantwoordelijkheid van de jongens om deze twee weken fit te blijven. Dat ze blijven beseffen, dat als ze zo hard werken in staat zijn een wedstrijd te winnen. Maar dan moeten ze fit blijven en het besef continu vasthouden. En dan staan we er hartstikke goed voor, maar hebben we nog steeds acht wedstrijden te spelen.”

Delen

Reacties

Nou ja het was neit helemaal hetzelfde.
We hebben gisteren iets van 4-5 kansen gehad en er gaan er 3 in.
Normaal hebben we 30 kansen en gaat er 1 in. Dus wat dat betreft is het al een vooruitgang.
Vitesse - PSV 1-1
Twente - AZ 2-1

Feyenoord is de grote winnaar van dit weekend!
Alle concurrenten zijn de boot in gegaan…

COOLSINGEL HERE WE COME !
Ja was een mooie dag gisteren. Ondanks dat het Feyenoord is geloof ik nu ook echt dat het klaar is. Hopelijk hoeven we niet meer tot het gaatje te gaan elke wedstrijd.