Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

“Als ze dit nog weggeven, zullen ze daar de rest van hun leven van wakker schrikken"

Van de redactie

Volgens Willem van Hanegem gaat Feyenoord dit seizoen kampioen worden. “Dit gaat Feyenoord natuurlijk nooit meer weggeven", zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

Dat Feyenoord de aartsrivaal uiteindelijk alsnog over de knie legde, is volgens de oer-Feyenoorder cruciaal voor het verloop van de competitie. “Er waren volop mensen die vonden dat 2-2 ook prima was geweest in de Johan Cruijff Arena, maar dit maakt zoveel verschil. Want als je nu tegen Sparta of Cambuur de komende weken nog op 1-1 staat, hoef je niet in paniek alles op alles te zetten om te winnen. De overwinning van Feyenoord vond ik over het geheel bekeken wel terecht. In de tweede helft werd Ajax, dat in de eerste helft een goede fase had, met de rug tegen de muur gezet.”

Van Hanegem had genoten van Orkun Kökcü en zijn reactie na de wedstrijd. “Die liet na afloop zijn hart spreken en zei dat hij zich had gestoord aan de praatjes in Amsterdam. Dat mag hij toch zeggen? Kijk, die grote bek hoort bij Ajax. En vaak maken ze het ook waar. Maar als dat niet zo is, dan mogen tegenstanders dat best zeggen. Ze dachten dat een reeks van zeven wedstrijden winnen tegen Excelsior, Cambuur, RKC, Sparta, Vitesse, NEC en Heerenveen daadwerkelijk een teken was dat ze weer heel goed waren.”

Na afloop ging het veel over een eventuele tweede gele kaart voor Quilindschy Hartman en dat hij er niet werd uitgestuurd. “Er zijn inderdaad scheidsrechters die een tweede gele kaart geven voor een been even laten hangen. Maar als je gevoel hebt als scheidsrechter, stuur je iemand niet voor zoiets weg. Dat deed Danny Makkelie gewoon goed”, aldus de Feyenoordlegende die een wijst op de recente geschiedenis. “Dezelfde Ajacieden die nu boos waren, hadden vorig seizoen mazzel toen Lisandro Martínez bijna het borstbeen van Cyriel Dessers brak. Dus niet te lang over zeuren, zou ik zeggen.”

Hartman werd door Arne Slot uit voorzorg vroegtijdig naar de kant gehaald. Volgens Van Hanegem pakte die wissel juist goed uit. “Ik vond Marcos López geweldig invallen. Zo rustig aan de bal en alles naar voren.” Ook zag Van Hanegem dat Timon Wellenreuther zich eindelijk onderscheidde. “Die redding bij die kans van Mohammed Kudus, dat was er echt eentje van pure klasse. En heel belangrijk. Het was de enige kans voor Ajax om de Klassieker te winnen.” 

“Als ze dit nog weggeven, zullen ze daar de rest van hun leven van wakker schrikken. Maar ik kan mij niet voorstellen dat ze dat laten gaat gebeuren”, aldus Van Hanegem.

Delen

Reacties

Gewoon zo doorgaan en het eigen spel spelen Dan zieik de coolsingel wel
dichierbij komen.
De zekerheid van Willem heb ik pas nadat we zonder puntverlies op het Kasteel hebben gespeeld. Als dat gebeurt dan ze we onderweg naar de Goalsingel.
Als die brombeer al optimistisch is, dan moet het wel goed komen.
Dat zie je verkeerd Hij bromt niet, hij is gewoon niet snel onder de indruk. Toen hij bij Feyenoord speelde waren we letterlijk de beste van de wereld. Dat moet het niveau zijn waar we naar streven.
Komt goed Willem, dit wordt never nooit niet weggegeven!