yv2023108yv2023108a1a01447

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Niet het niveau aangetikt dat ik graag zou willen zien"

Van de redactie

Feyenoord kende een gemakkelijke middag in Zwolle. De ploeg van Arne Slot won met 0-2 in het Mac3Park Stadion van PEC. Santiago Gimenez tekende voor beide doelpunten namens de Rotterdammers. Arne Slot sprak na afloop van het duel met ESPN en keek terug op de zakelijke overwinning van zijn ploeg.

Ondanks de drie punten was Slot niet tevreden over het spel. "Ik zag een ploeg die goed genoeg was om van Zwolle te winnen, maar niet het niveau aantikte die ik graag zou willen zien. Met name de eerste helft lag het tempo niet zo hoog zoals ik graag zou willen zien. We hebben wel gedomineerd, maar zeker in de eerste helft dacht ik, het moet nu ook niet de verkeerde kant op vallen want dan zijn we echt te langzaam vandaag om het misschien nog recht te kunnen zetten", begint Slot.

Toch gaven de Rotterdammers weinig grote kansen weg. "We spelen ook wedstrijden dat we veel beter spelen, maar dat de tegenstander dan wel scoort. Dat was vandaag niet zo, maar afgelopen woensdag in Madrid weer wel zo. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet en toen ging het wel iets beter."

Yankuba Minteh speelde een ongelukkige wedstrijd en miste diverse malen in aanvallend opzicht het overzicht. "Ik weet niet of het vandaag een gebrek was aan overzicht, of de drang om zelf een goal te maken. Ik vind over het algemeen dat hij dat wel heeft, maar vandaag ging hij erg veel voor zijn eigen kans. Het is wel zo dat hij altijd bij dreiging betrokken is, maar vandaag heeft hij zeker niet het maximale eruit gehaald. Ik ga er nog wel even snel op terugkijken of het nu geen overzicht was, of dacht dat hij zijn doelpunt vandaag wel mee kon pakken", zegt Slot. 

Gimenez scoorde tweemaal en heeft het clubrecord van 12 goals in de eerste acht duels in competitieverband in handen. Het volgende record is die van Coen Dillen. De recordhouder van meeste doelpunten in de Eredivisie maakte er in het seizoen 1956/57 maar liefst 43 doelpunten. "Ja, die wordt er ieder jaar bijgehaald", glimlacht Slot. "Hij is geweldig op dreef. Ik ben al heel blij dat hij deze goals gemaakt heeft en ik weet van hem dat hij wel blijft scoren, maar of hij er zo veel gaat maken dat weet ik niet. Volgens mij is het in deze tijd bijna niet meer mogelijk, maar ik acht hem wel in staat om het te doen. Ieder jaar wordt erover gesproken, maar wordt het aan het einde van het seizoen niet gehaald."

Delen

Reacties

Het kan niet elke week feest zijn. Zwolle had thuis niets te vertellen, en we hebben het ook niet al te spannend laten worden. Volgende keer hebben we Luca terug en kan Paixao weer van rechts komen. Ik denk dat het de vermoeidheid was, maar toen we in de voorbereiding zonder Trauner speelden, liep het ook allemaal wat stroever. Daar moest ik gisteren weer effies aan denken. Het is toch je aanvoerder die je mist ;-)
Vermoeidheid ja, en Nieuwkoop is nieuw, mist wedstrijdritme en is nog niet goed ingespeeld op zijn teamgenoten en omgekeerd.
Geertje is volgens mij nog steeds onze beste rechtsback. Hij met Trauner naast zich, lijkt voorlopig nog de beste invulling te zijn voor rechts in de verdediging. Geertruida met Nieuwkoop is ook niet slecht, maar moet nog wel ff overtuigen.
Minteh snel weer op de bank, huurspeler die m.i. de ontwikkeling van anderen in de weg staat. Toonde tegen Madrid en Zwolle aan overzicht te missen.
Ik kan (nog) niet enthousiast worden van Minteh. Het rent en vliegt, mist alle overzicht en is alleen op eigen succes uit. Vindt hem totaal niet passen bij het voetbal zoals Feyenoord dat speelt. Ik denk dat als Ivanusec fit is, het voor Minteh klasr is.
Hmm, ik mag hem wel. Geregeld komt hij erdoor en hij houdt continue twee spelers bij zich waardoor de anderen meer ruimte krijgen. Hij moet alleen nog leren overspelen
Helemaal mee eens, ben ook nog geen fan van hem. Geen overzicht en gaat veel voor eigen succes wat vrij jammer is.
Ben het er gedeeltelijk mee eens. Maar Bonnie nog jong hè. Tijd heeft ie nodig. Bezit wel aardig wat kwaliteit. Vorig jaar nog amateur in Gambia. Of 2 jaar geleden. Komt wel goed. Maar zodra Luka fitnis gaat hij naar de bank. Igor weer op rechts.
Bonnie = hij is.
Fitnis = fit is.
Damn spelling