yv2023108yv2023108a1a02153-1

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez zet nieuw record op zijn naam en zet jacht in op Coen Dillen

Ference

Ook in Zwolle ging Feyenoord-spits Santiago Gimenez verder waar hij gebleven was. De Mexicaan maakte twee goals en zorgde er daarmee voor dat de drie punten meegingen naar Rotterdam. Naast de drie punten leverde het de Mexicaan nog wat op; namelijk een record. 

Nooit eerder maakte een Feyenoord-speler 12 goals in de eerste 8 eredivisieduels. Voor vandaag stond het record op naam van Cor van der Gijp (1960/61) en Ove Kindvall (1967/68). Beiden maakten zij 11 goals in de eerste 8 eredivisieduels. Met zijn twaalf goals ligt de Mexicaanse voor op het schema van 'all-time eredivisietopscorer' Coen Dillen. In het seizoen 1956/57 maakte de PSV-spits 43 goals. Na 8 wedstrijden stond hij op 5 goals. 

Gimenez zelf denkt dat het lastig wordt om het record te verbreken, maar sluit niets uit: "Het zal moeilijk worden om dit ritme vast te houden, bijna onmogelijk. Het belangrijkste is dat ik mijn team help winnen. Ik houd altijd hoop, met de hulp van God is alles mogelijk. Ik probeer elke dag beter te worden en mijn team te helpen." 

Hoewel de eerste goal van Gimenez wat gelukkig oogde, wilde hij het niet alleen geluk noemen: "Je kan het geluk noemen, je kan het 'vechten voor elke bal' noemen. Het belangrijkste is dat hij zit. De tweede goal was echt een kans waar ik de hele wedstrijd op wachtte. 

Komende week is Feyenoord Gimenez weer eventjes kwijt. Op korte termijn reist hij af naar de Mexicaanse ploeg: "Het is belangrijk voor mij om het shirt van mijn land te verdedigen. Wel is de tijdzone moeilijk. Het is 7 tot 10 dagen, wat een jetlag oplevert. Daarnaast ook nog het vliegen. Maar de middelen en de mensen hier (in Rotterdam) helpen mij enorm, waardoor het makkelijker is. 

Delen

Reacties

@FeyenoordTM santi is nu toch niet meer te houden?? Denk je dat hij gaat deze winter?
In de winterstop zijn. Niet de grootste transfers. Als wij doorgaan in Europa, wat ik verwacht, dan blijft hij zeker tot de zomer. Hij is idolaat van Arne.
En ik zal meteen zeggen dat Arne van de zomer ook gewoon blijft. Komt helemaal goed.
Ik geniet NU van Feyenoord en Gimenez. Wat er in de winter gebeurd weet niemand. Waarom zou ik me daar druk over maken en niet ten volle genieten van deze bijzondere Feyenoord tijd?
Mag hopen dat ie na de winterstop nog Feyenoorder is. We leven toch wel op een roze wolk, mensen. Het is dat de concurrentie ook z'n punten pakt, maar tweede moet toch minimaal lukken en dan weer de CL in?
Wel heel gaaf dat er eindelijk afgerekend is met het syndroom dat het, zeker in de uitwedstrijden, maar weer per ongeluk de kant van Feyenoord moet op vallen. Het was lang niet best, maar PEC was vooraf al gecapituleerd...
Slechts zes spelers scoorden meer doelpunten in één seizoen:
1956/57 Coen Dillen 43 (niet 41)
1960/61 Henk Groot 41
1959/60 Henk Groot 38
1985/86 Marco van Basten 37
2002/03 Mateja Kezman 35
2009/10 Luis Suarez 35

Feyenoorder met de meeste doelpunten in één seizoen was net als Coen Dillen ook in 1956/57.

Henk Groot heeft nog twee seizoenen bij Feyenoord gespeeld. In 1965 won Feyenoord voor het eerst de dubbel. Hij was onderdeel van dat team.
Jammer dat hij na dit seizoen weg is 🥲