yv2023108yv2023108a1c09240

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman in 'Oranje-vorm': "Dat systeem zou me kunnen liggen"

Ference

Na afloop van de gewonnen uitwedstrijd in Zwolle kwam Feyenoord-linksback Hartman voor de camera's bij ESPN. Hij moest eerlijk erkennen dat het niet de beste wedstrijd van Feyenoord en hemzelf was. Toch was hij blij dat de drie punten vrij gemakkelijk mee terug naar Rotterdam gingen. Ook blikte Hartman alvast vooruit op komende week, als hij zich gaat melden bij het Nederlands Elftal.

Allereerst kijkt Hartman terug op de wedstrijd van vandaag: "We wisten vandaag dat het na een Europese wedstrijd met die intensiteit belangrijk was om goed te beginnen. Ik denk dat we daar niet tevreden over kunnen zijn. Ik denk dat we te veel tweede ballen verloren waardoor we af en toe toch nog te veel moesten verdedigen voor mijn gevoel. De tweede helft hebben we dat beter opgepakt en uiteindelijk voetballen we dan naar een relatief makkelijke overwinning. Het is niet onze beste wedstrijd, waar we tussen de linies alles wegspeelden, maar toch een zakelijke drie punten en een 'clean sheet'." 

Vervolgens werd de linksback gevraagd om zijn eigen vorm te omschrijven op het moment: "Ik denk dat vandaag niet de beste wedstrijd was, maar ik heb wel een goed gevoel. Ik denk dat ik een goede maand heb gehad, dus ik denk wel dat ik kan zeggen dat ik in vorm ben."

Op de vraag of dat 'Nederlands elftal vorm' is, was Hartman bescheiden: "Dat moeten we gaan zien, morgen melden dus ik ben benieuwd. Ik vind het lastig om te zeggen of ik er dicht tegenaan zit. Dat systeem wat we spelen, met vijf, denk ik wel dat me dat zou kunnen liggen. Het is verdedigend anders, maar met hoe ik bij Feyenoord speel, zou het me kunnen liggen. Tegelijkertijd vind ik het ook moeilijk inschatten hoe de trainer over mij denkt, wat mijn kansen zijn, etc. Dat weet ik echt niet."

 

 

Delen

Reacties

Hij komt vast in oranje. Maar ik moet zeggen, van mij mag dat hele landenvoetbal afgeschaft worden. Het wordt weer een saai weekend en duimen dat er geen blessures volgen.
Hadden mijn woorden kunnen zijn.
Tuurlijk komt Hartman in oranje. Kwestie van (weinig) tijd dat ie vaste eerste keus is.