luka-ivanusec-bron-gnkdinamo

gnkdinamo

Nieuws

Slot over aanwinsten Ivanušec en Lingr

Stan

Waar Ondřej Lingr donderdag gepresenteerd werd door Feyenoord, landde Luka Ivanušec vrijdagochtend in Nederland om zijn transfer naar Rotterdam-Zuid af te ronden. Zo kan Slot in twee dagen twee nieuwe aanwinsten verwelkomen. Tijdens de persconferentie richting het duel met Almere City vertelt de Feyenoord-trainer over de transfers van Ivanušec en Lingr.

"Ik heb de beelden gezien van hoe er daar afscheid van hem genomen wordt en dat zegt denk ik veel over hoe hij daar gepresteerd heeft, als je op zo’n manier afscheid neemt", begint Slot over Ivanušec, die gister zijn laatste wedstrijd speelde voor Dinamo Zagreb. 

Zelf heeft de trainer wel contact gehad met de Kroaat, maar was hij niet nauw betrokken bij de onderhandelingen. "Zo af en toe heb je een berichtje met hem, maar over het algemeen loopt dit via Dennis te Kloese, de zaakwaarnemer en de clubs. Ik word op de hoogte gehouden van de vorderingen die we wel of niet maken."

Slot vertelt vervolgens wat Feyenoord in de 24-jarige aanwinst ziet. "Het is een speler die vanaf de linkerkant denk ik het beste tot zijn recht komt, maar ook prima vanaf 10 kan spelen. Althans, bij zijn vorige club kwam hij met name aan de linkerkant het best tot zijn recht. In het huidige elftal zullen we dat weer opnieuw moeten gaan bepalen. Hij kan dus op twee posities prima uit de voeten en is een creatieve speler die een goal kan maken. Die denk ik ook vrij aardig is in, als hij de bal tussen de linies ontvangt, om dan niet als hij opendraait verrast te zijn omdat er iemand tegen hem aan knalt, maar dat hij dat al gezien heeft. Dat hij een snelle combinatie op kan zetten, weet wanneer hij door moet draaien."

Met die kwaliteiten lijkt Ivanušec goed te passen bij het team wat Slot voor ogen heeft. "Dat is wel handig als je naar een elftal gaat dat zoveel balbezit heeft rondom de zestien van de tegenstander en ik kleine ruimtes moet spelen. Dus we denken met hem een speler te hebben aangetrokken die goed is in de kleine ruimte."

Lingr
Slot bekent dat de andere aanwinst, Ondřej Lingr, al opviel in de onderlinge Conference League-duels met Slavia Praag. "Het is wel zo dat hij in de zomer, dus na het seizoen dat we ook onderling tegen elkaar gespeeld hadden, ook voorbij is gekomen", al zegt dat volgens de Feyenoord-coach niet dat hij pas sindsdien op de scoutingslijst staat bij de Rotterdammers. "Dus ik durf niet te zeggen of dat nu voor het eerst is, die wedstrijden. Maar daar is hij in ieder geval mij opgevallen."

Lingr wordt bij Feyenoord zeker gezien als een versterking, maar of hij gehaald is voor de basis wil Slot niet prijs geven. "Als je de jonge jongens meetelt heb ik 23, 24 spelers in mijn selectie. Ik vind dat die allemaal competitief zijn om in de basis te starten. Dus dat geldt voor al die jongens, maar ook voor hem. Alhoewel hij zijn eerste training nog mee moet maken, maar de inschatting is zeker dat hij ook bij ons in de basis kan spelen."

Inzetbaarheid
Lingr en Ivanušec zullen naar verwachting volgende week in het uitduel met FC Utrecht voor het eerst inzetbaar zijn. "Luka is na het weekend speelgerechtigd, dus dan kan hij inzetbaar zijn. En als het met Lingr gaat zoals we verwachten, dan gaat hij volgende week ook meetrainen. Het is natuurlijk duidelijk dat als je twee spelers zo laat in de window erbij krijgt, dat je wel weer overnieuw gaat kijken van hoe gaat het dan nu weer samenspelen."

Delen

Reacties

Wanneer presentatie Ivanusec? Toch geen problemen bij medische keuring?
Rustig goos, marketingwinkel moet nog opgezet worden.
Ha, ha. Ik begrijp je onrust. Eerst in het Feyenoordshirt zien en dan geloven/weten. Jammer als Bitello of Nino niet gekocht worden, maar we best al veel, maar je,......Stengs en Timber?
@FTM Ook al zou Slot het eventueel niet in Bitello zien zitten dan hij is toch zeker niet degenen die daar een beslissende mening in heeft? Als de rest van Feyenoord zijn kwaliteiten uitstekend vinden en hem nu voor de juiste prijs kunnen inlijven, dan gebeurt dat toch gewoon?
Als de trainer het niet ziet zitten in een speler gaat hij waarschijnlijk niet spelen, dus weg gegooid geld.
Of hij nu slot heet of pietje puk
In de eerste plaats klinkt dat logisch, maar als zo'n speler het tegendeel bewijst op de training en wel degelijk het verschil laat zien op zijn positie en het spel, kan je er toch niet om heen als trainer zou je zeggen?
Dat zal een trainer dan ook waarschijnlijk niet doen
Wellenreuter

Geertruida Trauner Hancko Hartman

Wieffer Zerrouki

Ueda

Paixao Gimenez Ivanusec
Liever Timber in plaats van Wieffer of Zerrouki. En Ivanusec mag nog niet spelen, dus gerne Sauer. Later Lingr erbij en hopelijk Bitello in plaats van Timber.
Worden op transferroom spelers aangeboden door clubs? Of kan dit ook door zaakwaarnemers of makelaars worden aangeboden?
Ik kan me op zich voorstellen dat het Slot irriteert, anderzijds moeten we gewoon van wat spelers af en dit komt ook goed uit om even te kijken wat voor respons je in de markt krijgt. Ik geloof niet per se in een een-tweetje, maar voor Slot is het heerlijk dat dit nu gepolst is en hij het bericht kan ontkrachten. Wat mij betreft dus storm in een glas water.

Nog even over het topic: jammer dat beide boys het niet redden richting zondag. Hebben we weken/maanden op gewacht en nou lukt het nog niet. Had Luka ook nog wel een potje kunnen spelen voor Dinamo 🤪
Hij is toch geen bewindvoerder?
En hij krijgt 100.000 vragen wie komen er, wat gaat er gebeuren etc.
En ik lees bijna alles maar ik heb hem nog nooit( vanaf ik op dit forum zit) negatieve uitlatingen horen doen over ONS Cluppie!
Alleen omdat zijn uitspraken niet negatief zijn, betekent dat niet dat ze geen negatieve gevolgen kunnen hebben voor de club. Het is duidelijk dat sinds deze site is begonnen de traffic belangrijker is geworden dan de waarheid. Hoewel Rutger het regelmatig goed heeft zijn er ook veel sensatie artikelen die voor onrust zorgen, zowel bij de fans, als blijkbaar binnen de club.
Arne Slot moest op de persconferentie voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Almere City FC iets van het hart: het is 'pertinent onwaar' dat acht spelers mogen vertrekken uit De Kuip.

Neraysho Kasanwirjo, Thomas van den Belt, Quinten Timber, Javairô Dilrosun, Alireza Jahanbakhsh, Patrik Walemark, Antoni Milambo en Gjivai Zechiël kunnen allemaal nog (tijdelijk) uitkijken naar een nieuwe club, zo meldde 1908 donderdag.
Dat was tegen het zere been van Slot. "Zo vervelend...", steekt de Feyenoord-trainer van wal. "Ik kan me voorstellen dat degene die dit in de media heeft gebracht, anti-Feyenoord is. Want het is pertinent niet waar dat onze spelers door ons zijn aangeboden. Dat is een honderd procent onwaarheid."
Hij verzint dit soort dingen toch niet zelf?
Ik mis het artikel: "Slot over onruststoker 1908.nl"
Dat zou ik inderdaad wel terug willen lezen, het liefst inclusief een reactie van @ftm.
ik hoop nog op 1 belangrijke transfer voor de deadline verstrijkt: FeyenoordTM ---> PsvTM.
Wat allemaal kinderachtige reacties zeg! Als je het niet eens bent dan haal je de app van je telefoon af! Echt iets Nederlands een ander niks gunnen! Ik lees hier de berichten altijd met plezier en dat kwam mede door de normale berichten en teksten die hier als reactie kwamen en niet zoals op fr12 een paar die de hielen gelikt moeten worden. Ga lekker daar je lol halen ofzo!
Sommige reacties zijn zeker kinderachtig en weer te overdreven, maar je mag toch ook gewoon op deze site kijken, van meerdere artikelen genieten, maar het ook met sommige niet eens zijn en daar kritiek op geven. Volgens slot is het gewoon niet waar en dat maakt het toch best wel schadelijk voor de club, dat zou niet het doel moeten zijn van een fan-site. Voor die spelers is het toch ook enorm klote om zulke dingen moeten te lezen, dat zorgt allemaal weer voor afleiding en tijd verspilling bij de spelers en staf.
Tenminste een normale reactie! Heb het ook meer over die mensen die hem nu ineens van alles betichten en hem van alles noemen, vind ik belachelijk
@FTM

Is Osundina vanavond al speelgerechtigd voor Fc Dordrecht? Ik ga vanavond even KKD kijken leuk om Dordrecht te volgen
Ik verwacht wel een rectificatie over het artikel van de spelers die weg mogen. Slot heeft gezegd dat het onrust stoken is en bovendien niet waar blijkt te zijn. Zo fel was hij nog nooit sinds hij bij Feyenoord is.
als iets dicht bij de waarheid ligt....
Wie denkt die Slot wel dat hij is? Zomaar tegen de grote Rutger ingaan. Ongekend die arrogantie van Arne.
Komt er ook een stuk over wat hij zei over spelerd die volgens bepaalde websites verhuurd/verkocht mochten worden en op transferrroom staan?
https://1908.nl/artikelen/deze-acht-spelers-mogen-uitkijken-naar-nieuwe-clubs
Terecht dat slot hier een punt van maakt. Krijg steeds meer het gevoel dat deze site een ander belang dient dan het belang van Feyenoord
En het belang van Feyenoord is al deze spelers behouden/ niet verhuren, maar wel allemaal huilen om nieuwe versterkingen ? Wat een beetje lastig gaat met de salaris huishouding ;)
Het is aan Feyenoord zelf om dat te communiceren met spelers. Ze zullen heus wel verhuur plannen hebben met sommigen. Maar het is niet aan Rutger om dat de wereld in te slingeren om meer clicks te krijgen voor z’n website en het verstoort de verhoudingen binnen de groep.