gimenez

VK Sportphoto

Europees

Slot over blessure Gimenez: "Dat risico wil ik absoluut niet nemen met maar twee spitsen"

Van de redactie

Santiago Gimenez viel tijdens de warming-up geblesseerd uit. Danilo was zijn vervanger bij de aftrap. Feyenoord-trainer Arne Slot gaf na het duel tegen Shakhtar Donetsk tegenover ESPN aan dat de spits zelf aangaf dat hij last had van zijn hamstring.

"Het is niet ernstig, maar hij gaf aan dat hij zijn hamstring wat voelde. De medische staf kwam naar me toe om het te zeggen en toen ben ik meteen het veld op gelopen om te vragen wat hij dan voelde. Hij zei dat het niet helemaal goed voelde en dat het wel een risico was. Toen heb ik hem gezegd dat hij er meteen af gaat, want dat risico wil ik absoluut niet nemen met de eindfase van het seizoen die er nu aan komt en dat we maar twee spitsen hebben", aldus Slot. 

De kans dat de Mexicaan zondag wel kan spelen is volgens de trainer niet groot. "Als je last hebt van je hamstring en je moet zondag en daarna donderdag weer spelen, is dat best wel kort dag. Hij zal in ieder geval de rest van het seizoen nog beschikbaar voor ons zijn. Dat is belangrijker dan dat hij vandaag nog zou spelen en er dan vijf of zes weken uit is."

Delen

Reacties

Je hebt hem wel nodig tegen Ajax ..daar kan hij beter aan als Danillo