slot-2

VK Sportphoto

Europees

Slot: “Uitermate teleurstellend dat je met 1-1 weggaat”

Fer1908

Na afloop van de wedstrijd tegen Shakhtar kwam Arne Slot voor de camera bij Veronica. Hierin blikt hij terug op het voor hem teleurstellende resultaat, maar prijst hij Feyenoords dominantie.

“Het was weer een goal in de eindfase. Het was weer het verhaal van vele voorgaande wedstrijden, waarin we meerdere kansen krijgen om zelf een goal te maken, en dan een tegenstander die de eerste keer dat ze in onze ‘16’ komen een goal weten te maken.

Slot kon zich erin vinden dat zijn aanvoerder kritisch was. “Ook op heel veel dingen hoef je niet kritisch te zijn, maar als je zoveel beter bent, zoveel dominantie toont, dan is het uitermate teleurstellend dat je hier met 1-1 weggaat. Zeker als je die tegengoal uit een standaardsituatie krijgt. Ik vond dat wij de eerste helft beter waren, wat prima is in een uitwedstrijd in de achtste finale van de Europa League. Maar je moet ook aanvoelen dat dat niet voldoende is en je ook echt naar kansen moet spelen. Ik denk dat we dat de tweede helft gedaan hebben, en dan blijft het enige verwijt dat je die kansen niet afmaakt. Maar ook de tweede helft complete dominantie, nu gepaard met kansen. En eigenlijk over de gehele wedstrijd gezien helemaal niks weggegeven, dan krijg je die tegengoal en mag je blij zijn dat het op het einde nog 1-1 wordt."

Tot slot ging het over een vermeend opstootje waar Feyenoord-supporters bij betrokken zouden zijn. “Dat heb ik niet gezien, maar ik neem aan dat dat dan Feyenoord supporters zijn geweest? Dat is natuurlijk niet wat je wil, dus dat is teleurstellend als zij daar verantwoordelijk voor zijn. Ik heb er tijdens de wedstrijd eigenlijk helemaal niet op gelet. Sommigen zullen zeggen dat zij hier niet horen te zijn, maar ze zijn aan tickets gekomen dus… Ik heb ook gezien dat er heel veel Feyenoord-supporters waren die ons wel gesteund hebben en of die nou uit Polen of Rotterdam komen, ik heb ook heel veel positieve Feyenoord-supporters gezien."

Delen

Reacties

Nog geen reacties